Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet még valaki belőlem...

Lehet még valaki belőlem ebben az életben? Úgy szeretnék olyan munkát találni, amiből könnyen megélhetek a családommal.

Figyelt kérdés
26 leszek a nyáron. Itthon vagyok a fiammal, ő 1 éves. Amíg itthon vagyok, elkezdtem nyelvet tanulni,előtte egy egyszerű eladó voltam egy egyszerű érettségivel. Bár ezen kívül semmim nincs, de dolgozni azt szeretek. Rám eddig mindenki számíthatott! Merre induljak el? Tanácstalan vagyok, nem tudom mit kéne tennem. Szeptembertől mennék újra dolgozni, de olyan helyre szeretnék, hogy élvezzem a munkát és örömmel járjak be. Ezalatt a 9 hónap alatt még mit tanuljak hogy legyen belőlem valaki?
2009. dec. 15. 15:31
 1/9 anonim ***** válasza:
49%

Olyan helyet szeretnél, ahol élvezed a munkát, örömmel jársz be és könnyen eltarthatod belőle a családod? Ne is haragudj, de az emberek 99.9%-a nem rendelkezik ilyennel.. És köztük olyanok is nagy számmal vannak, akiknek értelmes végzettségük van, nyelveket beszélnek. Ezt már réges-régen el kellett volna kezdened.

Persze még mindig nem késő, de akkor nem 1 év múlva lesz meg az álom meló, hanem még 10 év...

2009. dec. 15. 15:57
 2/9 anonim ***** válasza:

munkát találni nem lehetetlen, keresni úgy, hogy megélj már nehezebb, de lehetséges, bár mivel nincs tapasztalatod így az se valószínű elsőre. hosszú szívós évek utána talán kiharcolhatsz vmi melóhelyen magadnak vmi normális pozíciót esetleg betanítanak melóra és fontos leszel akkor talán rendesen kereshetsz is.

Hogy lesz e belőled valaki?

személyes véleményem az, ha arra gondolsz, hogy gazdag, híres jól kereső stb, akkor a válaszom: nem.

1. nincs végzettséged szakmád bár ez a legkisebb gond

2. nagyobb gond, hogy nincs tudásod tapasztalatod olyanban amivel egyedi lehetsz vagy kiemelkedhetsz a többi ember közül

3. Nem tudod merre indulj el, ha valaki akarsz lenni, akkor oda 200%-os céltudatosság kell.

Ettől függetlenül még lehet, hogy egyszer csak gondolsz egyet és megírod a saját Harry Potteredet és világhíres leszel, nem kizárt, de jelenleg nem úgy tűnik, hogy lesz belőled valaki, egyenlőre azt sem hiszem, hogy jól meg fogsz tudni élni és boldogulni az életben.

Ez a személyes véleményem, ettől még ne lankadj, bizonyítsad be, hogy nincs igazam és tegyél, hogy sikerüljön.

2009. dec. 15. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Na haragudj, de mi az hogy legyen belőlem valaki?

Most postavezető vagyok.És???Lettem valaki?

Amikor annak idején takarítottam, nem érdekelt, hogy valaki vagyok-e vagy sem.Tisztességben , becsületben élni az szép teljesítmény.Teljesen mindegy mi amunád, de érezd azt, hogy fontos vagy.

2009. dec. 15. 16:13
 4/9 anonim ***** válasza:

26 évesen még nem maradtál le semmiről. előtted az egész élet. Sőt, így hogy már gyerek is van, könnyebb lesz, mert lehet koncentrálni arra,hogy képezd magad.

Nagyon sok 26 éves még otthon él, vagy még iskolába jár,mert a két diploma menő, vagy lógatják a lábukat,esetleg dolgoznak valahol aztán hazamennek számítógépen játszani, stb egyszóval nincsenek terveik.

Az előttem íróknak annyiban van igazuk, hogy ez nem fog egyik napról a másokra összejönni, lehet hogy szeptemberre nem lesz állásod. De az nagyon pozitív,hogy addig is akarsz kezdeni magaddal valamit. A nyelvtanulás tök jó ötlet, 9 hónap alatt lehetne mélyíteni a meglévő tudást vagy belekezdeni egy újabba, és nyelvizsgázni.

Nagyon sok kitartást kívánok, és meglátod sikerülni fog az amit el akarsz érni, csak nem szabad feladni, és meg se halld azt,aki azt mondja hogy lehetetlent akarsz!

2009. dec. 15. 16:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Utolsó te félreértettél. Én a világon senkinek nem nézem le a munkáját, még az utca seprőket is tisztelem!! Előző munkahelyemen napi 12-16 órát dolgoztam, és egy percig nem húztam el a számat. Csak sajnos ennek ellenére úgy beszéltek velem mint a mosogatóronggyal, pedig ha valaki kiesett, rám lehetett számítani. Postán dolgozni pedig biztos jó dolog, én nem akarok sztár lenni meg ilyesmi. Szívesen dolgoznék ott is, vagy állatkereskedésben is, vagy drogériában, vagy könyvesboltban is.
2009. dec. 15. 16:23
 6/9 A kérdező kommentje:
16.13-nak szólt az üzenetem bocsánat! De mindenkinek köszönöm!
2009. dec. 15. 16:24
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez jutott eszembe:

"Nem a munkád vagy, és nem is a bankbetéted! Nem a kocsid vagy, és nem a tárcád tartalma! Nem egy menő ruha vagy..."

Harcosok klubja

Én értelek, és nem kell leszólni senkit, aki bizonyítani akar, vagy el akar érni valamit. Ha van célod, akkor tegyél érte, akármi is legyen az. A nyelvtanulás az bármikor jól jöhet!! Komolyan, ismerek olyat, akinek csak egy érettségije van, 1 évet kint tanult Spanyolországban, ez alatt elsajátította a nyelvet. Egy nagy vállalatnál kezdett dolgozni, majd logisztikai ügyintéző lett a nyelvtudásának köszönhetően, plusz a munkahely fizette neki a képzést, és nem keres rosszul.

2009. dec. 15. 19:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Feküdj ár a nyelv(ek)re, szerezz minél nagyobb számítógép ismeretet, esetleg tanul meg vakon gépelni. Ezek sok munkakörben hasznosak lehetnek.

Próbáld meg kitalálni, hogy milyen munkakörben tudod magad elképzelni, és egy ahhoz szükséges tanfolyamto elvégezni.

2009. dec. 16. 03:48
 9/9 hayabusa ***** válasza:
100%
Mindenképpen olyat próbálj tanulni ami érdekel,és nézd meg azt is hogy lenne-e rá kereslet.Nagyon nehéz lesz, hiszen nem olyan egyszerű otthon tanulni, mint sokan gondolják, főleg kisgyermekkel.De még nehezebb lesz munkát találni.Nem feltétlenül miattad, hanem azért, mert olyan sok ember keres munkát, hogy a munkáltató bőven válogathat.Sok sikert és kitartást!
2009. dec. 16. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!