Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az albérletben lakó egyetemist...

Az albérletben lakó egyetemisták is haza mennek minden hétvégén, mint a kollégisták?

Figyelt kérdés

A kollégisták csütörtökön már bőröndökkel jönnek be az órára és az utolsó óra után egyből rohannak is a vonatra. Van, aki már szerda este haza megy, csütörtöki előadásra be se jönnek.

Én is ezt csinálom. Csak belegondoltam, hogy ha jövőre nem lesz kollégiumom, akkor is meg tudom e majd csinálni ezt. Meg ugye otthonról hozok kaját és azt eszem egész héten.

2021. szept. 14. 23:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
98%
Én már csütörtökön megyek,de még csak most kezdtem így emiatt,ez később változni fog,lesz hét valószínű amikor nem megyek,vagy kevesebb napra megyek,de mivel több lakótársam van,abból 2 vagy itt van vagy nincs,így összevissza,pl egyikkel köszönésig találkoztam amikot beköltöztem,de ők már nem elsősök. Meg a messzebb lakók akik itt maradnak és ritkábban járnak haza,úgyhogy tényleg lehet tök olyan,mint a koli,de azért albérletben a mosást meg mindent egyszerűbb megoldani,így bőröndöt nem hinném,hogy sokan cipelnek.
2021. szept. 15. 20:38
 12/19 anonim ***** válasza:

Szerintem ez ugyanúgy változó, mint a kollégiumokban. Sok oka lehet annak, hogy valaki hazamegy hétvégente pl. otthon van a családja/barátai/párja, van valamilyen otthoni elfoglaltsága ami az otthonához köti (munka, tanfolyam, hobbi stb.) vagy csak szimplán anyagi, esetleg kényelmi okokból teszi. De ugyanezeket fel lehetne sorolni akkor is, ha az a kérdés, hogy miért nem megy haza valaki minden héten.

Én kolisként mindig hazamentem az utolsó órám után, ahogyan te is írod. Ennek oka az, hogy nem volt miért ott maradnom (az összes barátom és általában a szobatársaim is mindig hazautaztak, így egyedül maradtam volna és igazából nem volt olyan program vagy elintéznivaló a városban, amire hétköznap ne tudtam volna időt fordítani), otthon azért mégis komfortosabb és kényelmesebb (pl. van saját szobám, illetve én mindig hazahordtam a szennyest és otthonról vittem kaját, mert a koliban nem volt jól megoldva a mosás-főzés lehetősége sem), tudtam találkozni a családommal és az otthoni barátaimmal. Valamint én nem is laktam messze, így az utazás sem volt túl időigényes vagy drága.

Most albérletben lakom és ugyanígy hazajárok leginkább a “minek maradjak ott” okból kifolyólag, de most már tudok ott is normálisan főzni, mosni meg van saját szobám, több a helyünk stb., úgyhogy ennek mindenképpen örülök.

2021. szept. 16. 10:28
 13/19 anonim ***** válasza:
Mi köze van a tulajnak hozzá, h ki mikor megy haza?
2021. szept. 16. 22:10
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem eleve a kollégium a legalja dolog, ilyenből sose lesz normális ember. Mit tud csinálni ott a koleszba, hogy állít fel pl. egy hangszigetelt stúdiót meg rengeteg szintetizátort, ha dolgozik szabad idejében ezeken és hasonló projecteken? Én pl. el nem tudnék képzelni 2 napot a stúdióm nélkül, és ez így van már kb. 15 éves korom óta. Szerintem a koli meg egyetem az abszolút idiótáknak van kitalálva.
2021. szept. 17. 04:44
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
Annyit javítanék, hogy egyetemre csak az járjon, aki minden nap haza tud utazni onnan. Máskülönben egy kib.szott bábu lesz az ember, zéró önálló gondolattal. Rángatni fogják madzagon a tanárok, a munkaadó, a közeg, sodródik majd az árral önfelfedezetlenül.
2021. szept. 17. 04:49
 16/19 anonim ***** válasza:
én kollégiumban lakom, de nem rohanok haza minden hétvégén
2021. szept. 17. 13:32
 17/19 anonim ***** válasza:
Változó. Akinek dolgoznia kell hétvégén, nyilván nem utazik haza. Akinek otthon van a párja, gyakrabban hazautazik. Sokféle élethelyzet van az albisok életében is attól még, hogy ott normálisabban tud az ember főzni, mosni magára, mint a koliban.
2021. szept. 18. 16:11
 18/19 A kérdező kommentje:
Dolgozni lehet vidéken is
2021. szept. 18. 17:09
 19/19 anonim ***** válasza:

körülményektől függ: dolgozik-e egyetem mellett, mennyire szereti az albérletet, mennyibe kerül, milyen távol lakik, jó társaságban van-e, szüleivel milyen viszonyban van-e, stb.

én kolis időszakomban hazajártam minden hétvégére (igaz, csak 50 km-re laktam az egyetemtől), de ha albérletben lettem volna, akkor is hazajártam volna

2021. szept. 19. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!