Az albérletben lakó egyetemisták is haza mennek minden hétvégén, mint a kollégisták?
A kollégisták csütörtökön már bőröndökkel jönnek be az órára és az utolsó óra után egyből rohannak is a vonatra. Van, aki már szerda este haza megy, csütörtöki előadásra be se jönnek.
Én is ezt csinálom. Csak belegondoltam, hogy ha jövőre nem lesz kollégiumom, akkor is meg tudom e majd csinálni ezt. Meg ugye otthonról hozok kaját és azt eszem egész héten.
Szerintem ez ugyanúgy változó, mint a kollégiumokban. Sok oka lehet annak, hogy valaki hazamegy hétvégente pl. otthon van a családja/barátai/párja, van valamilyen otthoni elfoglaltsága ami az otthonához köti (munka, tanfolyam, hobbi stb.) vagy csak szimplán anyagi, esetleg kényelmi okokból teszi. De ugyanezeket fel lehetne sorolni akkor is, ha az a kérdés, hogy miért nem megy haza valaki minden héten.
Én kolisként mindig hazamentem az utolsó órám után, ahogyan te is írod. Ennek oka az, hogy nem volt miért ott maradnom (az összes barátom és általában a szobatársaim is mindig hazautaztak, így egyedül maradtam volna és igazából nem volt olyan program vagy elintéznivaló a városban, amire hétköznap ne tudtam volna időt fordítani), otthon azért mégis komfortosabb és kényelmesebb (pl. van saját szobám, illetve én mindig hazahordtam a szennyest és otthonról vittem kaját, mert a koliban nem volt jól megoldva a mosás-főzés lehetősége sem), tudtam találkozni a családommal és az otthoni barátaimmal. Valamint én nem is laktam messze, így az utazás sem volt túl időigényes vagy drága.
Most albérletben lakom és ugyanígy hazajárok leginkább a “minek maradjak ott” okból kifolyólag, de most már tudok ott is normálisan főzni, mosni meg van saját szobám, több a helyünk stb., úgyhogy ennek mindenképpen örülök.
körülményektől függ: dolgozik-e egyetem mellett, mennyire szereti az albérletet, mennyibe kerül, milyen távol lakik, jó társaságban van-e, szüleivel milyen viszonyban van-e, stb.
én kolis időszakomban hazajártam minden hétvégére (igaz, csak 50 km-re laktam az egyetemtől), de ha albérletben lettem volna, akkor is hazajártam volna
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!