Egyetemisták akik kollégiumban laknak, miért rohannak legtöbben úgy haza csütörtök táján a kollégiumból, amikor nincs a héten már több órájuk?
Hogy találkozzanak a családjukkal.
Hogy találkozzanak a barátaikkal.
Hogy egyenek valami finom, normális főtt ételt.
Hogy nyugodtan aludjanak a saját szobájukban, saját ágyukban, ahol csend van és nem zavarja őket senki.
Én pl. utáltam idegesítő vadidegenekkel összezárva lenni, örültem ha nem kellett ott aludnom, hanem a saját ágyamban a saját szobámban.
Plusz szerettem volna minél több időt tölteni a családommal és persze a párommal.
Amúgy se voltam bulizni egyszer se egyetemistaként, inkább azóta járok ide-oda.
Már mindent leírtak előttem.
No + akkor a zsebpénz sem fogy, otthon a család kasszájára eszik, iszik, talán még az akkor kapott plusz pénzből megy az otthoni haverokkal bulizni is.
Sőt, egyetemisták a vizsgára való felkészülés, komoly magolás időszakára is inkább hazamennek, mert a koleszban szinte lehetetlen a tanulás az állandó nyüzsgés miatt.
"egyetemi, kollégista évek vidám éveknek számítanak az ember életében"
Nem mondom azt, hogy minden pillanat szenvedés volt, de alám nem tolták a szülők a végtelen mennyiségű pénzt és nem volt tőlem elájulva sem mindenki. És általában nem hétvégén ittunk, hanem vasárnap, visszaérkezés után.
Otthon meg általában elég sok dolgom volt a hétvégére.
- anyagi okokból (sokaknak az is nagy segítség, hogy eggyel több nap etetik otthon)
- kényelmi okokból (főtt kaja, mosnak rájuk, egyedül van egy szobában, nem kell olyan szinten közösködni a fürdőn, wc-n, a saját szobájában van, nem kell annyit majdhogynem idegen emberekhez alkalmazkodni stb.)
- találkozni a családdal
- találkozni az otthoni barátaikkal (nemcsak a kolis barátok vannak ám)
Ugyanezek, nem vagyok társasági, bulizós, csak nincs pénz saját albérletre. És jobb otthon a saját szobámban, mint kollégiumban ugyanakkora területen hárman osztozni, főleg, ha a másik életvitele (állandóan fecseg telefonon, max hangerőn hallgatja a zenét fülhallgatóval is stb.) zavaró, meg a kolis net is olyan, főleg most, hogy mindenkinek online van órája.
És otthon vár a cicám, ez a legfőbb ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!