Miért várják el a lakásbérlőktől sok helyen, hogy egyetemista legyen, ha sem a bérleti díj, sem az elvárt viselkedés (nem bulizós/rendszerető/szinte csak aludni jár haza/elvan magában) nem indokolja ezt?
Ezen már én is el gondolkoztam, gondolom mi fiatalokat még be lehet fenyíteni, el hiszünk több mindent stb...
Az idősebbeket már azért nem annyira lehet le húzni ezzel és azzal a dologgal.
Hogy tudja a tulaj, hogy ha 1-2 év múlva kiköltözik a bérlő, ne egy leharcolt lakást adjon vissza.
Nem mindegy, hogy kiköltözéskor csak festeni kell egy lakást vagy a fele bútorzatot ki kell dobni, mert annyira nem vigyázott rá a benne lakó vagy nem tartotta tisztán és az egész lakás egy szemétdomb lett.
Én azért szeretem az egyetemista bérlőket, mert szeptembertől június közepéig szerződünk, a maradék 2,5 hónapban a turizmusban hasznosítom az ingatlanokat (Airbnb, Booking).
A 2,5 nyári hónapban nagyjából annyi bejön egy lakáson, mint a 9,5 fixen kiadott hónap során.
Ezen felül igen, releváns szempont, hogy javarészt kulturáltak a fiatalok.
Azt gondolnám, hogy csupa buli, hangoskodás és rongálás jár velük, de a legkevésbé sem.
Az sem igaz, hogy manipulálhatóak lennének, egy felnőttel ellentétben- bár soha nem is volt ilyen szándékom.
Már csak azért sem, mert a legtöbb esetben a szülők végzik az utalást, velük egyeztetek a részletekről.
Ök biztos nem lesznek önkenyes lakasfoglalok.
Mert pk ha egy pàr menne aztan öesz gyerekük, ki sem lehetne tenni öket
Én pl azért keresek egyetemistát, mert a másik szobában is egy egyetemista van és múltkor is csak a baj volt a munkás csajjal...
A másik az, hogy első albis vagy koliból szabadult egyetemistát tényleg jobban a rendre lehet "fegyelmezni". Őket a szülők is elég rendesen irányítgatják otthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!