Másnak is ennyire rossz bejárós egyetemistának lenni? Hogyan lehetne jobb?
Három dolgot tudok ajánlani:
1. Tanulj jól. Hiába nincs elég szoc. pontod ha jó a tanulmányi eredményed, van esélyed koliba kerülni
2. Minden kollégiumnál más a pontkövetelmény. Olyat válassz előre a sorban, amelyiknek nem magas a követelménye, de mégis élhető.
3. Keress akár internetes csoportokban, akár személyesen, ismerősökön keresztül stb. olyan embereket akikkel esetleg közösen tudnátok albérletbe menni. 3-4 emberre leosztva egy albérlet már valamennyivel élhetőbb mintha egyedül kéne állnod.
Átérzem, én is bejárós vagyok. Egyik félévben dolgoztam suli mellett, így nagyjából ki tudtam pengetni egy albi árát, bár kajára már nem nagyon futotta. Ha téged nem zavar, hogy másokkal egy szobában lakj, vagy nem a legdrágább kerületekben keresgélsz, akkor lehet olcsóbban is találni, mint amit írsz. Nekem mindennel együtt volt ennyi viszonylag jó helyen, külön szobával.
Vagy barátkozol és akkor egy-egy alkalommal meg lehet oldani, hogy ott aludj valakinél, ha tovább szeretnél bent maradni, mint ahogy az utolsó buszod/vonatod indul.
Vagy ha az a probléma, hogy este lenne valami esemény és nem érné meg hazamenned, akkor beülsz egy könyvtárba vagy ha van erre kialakított hely, akkor az egyetemen és tanulsz addig.
De őszintén inkább az az érzésem, hogy egyébként sem vagy nagyon barátkozós típus és emiatt maradsz ki a dolgokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!