Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Másnak is ennyire rossz...

Másnak is ennyire rossz bejárós egyetemistának lenni? Hogyan lehetne jobb?

Figyelt kérdés
Most végeztem a második évemmel, és mindkét évben bejárós voltam. Kollégista szerettem volna lenni, viszont egyik évben sem vettek fel, mert nem volt elég szociális pontom. Most ismét beadtam a jelentkezést, de nem fűzök hozzá sok reményt... Albérletet nem tudtunk volna fizetni, így egyedül ez a megoldás maradt, hogy ingáznom kell. Annyira nem lakom messze az egyetemtől, úgyhogy az esetleges bosszúságokon (pl. korán kell kelni, késik a vonat/busz, nem engednek ki időben az óráról és várnom kell a következőre stb.) túl azért ki lehet bírni. Viszont így abszolút ki is maradtam tulajdonképpen mindenből és annyiból állnak a sulis napok, hogy felkelek, kb. 2 óra alatt beérek az egyetemre, majd az órák után megyek is vissza. Nem is lettek nagyon barátaim az egyetemen, egy-két emberrel szoktam többet beszélgetni vagy néha elmegyünk együtt enni, de így nem tudok sok programot szervezni sem velük, sem magamnak (pl. egy egyetemi programon sem voltam, edzeni sem jártam, semmit nem csináltam pedig ezt vártam volna, mert vidéken lakom, ahol nincsenek ilyen lehetőségek). Mindig időben el kell indulnom, egyrészt a menetrend miatt is, másrészt pedig tanulnom is kell még esténként. Szóval nem tudom mit csináljak ezzel, mert nagyon rosszul éltem meg, hiszen nem ezt vártam az egyetemtől.
2020. jún. 15. 15:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Én is bejárós voltam, de szerintem így volt a legjobb. Kb egy óra volt az út.
2020. jún. 15. 15:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Három dolgot tudok ajánlani:

1. Tanulj jól. Hiába nincs elég szoc. pontod ha jó a tanulmányi eredményed, van esélyed koliba kerülni

2. Minden kollégiumnál más a pontkövetelmény. Olyat válassz előre a sorban, amelyiknek nem magas a követelménye, de mégis élhető.

3. Keress akár internetes csoportokban, akár személyesen, ismerősökön keresztül stb. olyan embereket akikkel esetleg közösen tudnátok albérletbe menni. 3-4 emberre leosztva egy albérlet már valamennyivel élhetőbb mintha egyedül kéne állnod.

2020. jún. 15. 16:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Nálunk csak a szociális részpontszám számít a kollégium igénylésnél, tehát hiába tanulok jól, az önmagában nem számít (itt a tanulmányi pontok csak akkor számítanak, ha már kaptál kolit, mert az alapján dől el, hogy végül konkrétan melyik koliban kapsz elhelyezést). Ismerőseim és barátaim nincsenek, akikkel össze tudnék költözni egy albérletbe (max. idegenekkel tudnék, ami engem személy szerint mondjuk annyira nem zavarna), de még úgy sem olcsók, egy szoba kerül 60-70ezer forintba, plusz rezsi.
2020. jún. 15. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Átérzem, én is bejárós vagyok. Egyik félévben dolgoztam suli mellett, így nagyjából ki tudtam pengetni egy albi árát, bár kajára már nem nagyon futotta. Ha téged nem zavar, hogy másokkal egy szobában lakj, vagy nem a legdrágább kerületekben keresgélsz, akkor lehet olcsóbban is találni, mint amit írsz. Nekem mindennel együtt volt ennyi viszonylag jó helyen, külön szobával.

Vagy barátkozol és akkor egy-egy alkalommal meg lehet oldani, hogy ott aludj valakinél, ha tovább szeretnél bent maradni, mint ahogy az utolsó buszod/vonatod indul.

Vagy ha az a probléma, hogy este lenne valami esemény és nem érné meg hazamenned, akkor beülsz egy könyvtárba vagy ha van erre kialakított hely, akkor az egyetemen és tanulsz addig.

De őszintén inkább az az érzésem, hogy egyébként sem vagy nagyon barátkozós típus és emiatt maradsz ki a dolgokból.

2020. jún. 15. 17:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát így nagyon nehéz volt barátokat szerezni, mert mindig a menetrendhez kellett igazodni, szóval kb. beértem az órámra és mikor véget ért utána már mentem is haza. Az utolsó vonatom 8-kor megy el, de akkor is 10-re érek haza, olyankor már buszok sem járnak. Csomóan ismerték egymást korábbról is, vagy éppen együtt laktak a koliban stb., szóval emiatt is nehezebb volt. Akikkel jóban vagyok ők is mind kolisok, náluk nem tudok ott aludni (7000 forint egy éjszaka, de csak akkor lehet, ha nincsen szobatárs, mármint csak egy ember alszik bent és akkor az ő vendége vagyok) és úgy eleve nem is hív senki sehová, mert annyira nem lettünk nagy barátok és úgyse tudnék elmenni.
2020. jún. 15. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!