Meddig mehet el egy tanár a homofób kirohanásaival?
Nem direkt mentem egyházi iskolába, hanem a szakképzőt, ahol tanulok, átvették a baptisták. Emiatt nyilván nem hagyom ott, mert szakács szeretnék lenni mindenképpen.
Viszont van egy tanárunk, fiatal srác, aki bibliaismeretet tanít, ő folyamatosan uszít az LMBTQ-emberek ellen. Undorító, lekezelő stílusban beszél rólunk, úgy, hogy szerintem sejti, hogy a saját diákjai közt is van sok meleg/leszbikus.
Meddig kell tűrnünk ezt, kinek lehet jelenteni?
Elvileg első körben az iskola vezetésének kellene jeleznetek. Valóban nem szerencsés névvel, arccal vállalni a véleményetek, mert lehetnek kellemetlen következményei akár az iskola vezetése, akár a tanár, akár az osztálytársak részéről is.
Én azt javasolnám, hogy névtelenül írjátok le az igazgatónak, hogy az osztályotokban többeket zavar ennek a tanárnak a homofób megnyilvánulása, mivel úgy érzitek ez sértő embertársaitokra. Ezek a megnyilvánulások nem kötődnek a tananyaghoz, öncélúak (esetleg trágárak és megbotránkoztatóak, bár erről nem írtál).
Javaslok hozzá még egy jól ismert bibliai idézetet: "Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek! Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek; és amilyen mértékkel mértek, nektek is olyannal mérnek." (Máté 7:1–5)
#11: Gyorsan sikerült lejáratni magad, pedig csak pár mondatot írtál. A szavak jelentését se ismered. Javaslom olvass utána mit jelent a neoliberalizmus.
Pár kulcsszó, ami még hasznos lehet hozzá: Amerikai Republikánus párt, Margaret Thatcher.
Én azt nem értem az ilyen tanárnál, hogyan nem fordul meg a fejében, hogy árthat a serdülők lelkének, ha pocskondiázza, megalázza őket.
Én tanár vagyok, de soha eszembe se jutna bántani valakit olyasmiért, amiről nem tehet (tehát alkata, kinézete, bőrszíne, szexuális irányultsága stb. miatt).
Azt hiszem, az ilyen ember egyáltalán nem való tanárnak, nem volna szabad tanárként dolgoznia.
15:32
Ezen a weboldalon (ilyen emberek között) büszkeség az állítólagos lejáratás, ha már ebben témában történik.
Egyértelműnek tűnik, te sem látod át a problémát.
Ugyanis nem azzal van a baj, ha valaki meleg, hanem azzal, hogy ő ezt rá akarja erőltetni másokra. A mozgássérült sem vágatja le az egészséges lábát.
A csendes, nem hőzöngő melegek nem egyenlőek az LMBTQ-propaganda szereplőivel.
* nem a fogalom hirdeti a piac elsődlegességét, hanem a neoliberális irányzat követői :)
Bocs!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!