Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A legtöbb 16-19 éves középisko...

A legtöbb 16-19 éves középiskolás diák, júniusban ahogy végetér a tanév, rögtön elmegy diákmunkára? Vagy azért pihennek néhány hetet és csak utána?

Figyelt kérdés
2021. jún. 29. 03:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
79%

Nekem mamám azt mondta, hogy pihenjek, amíg tehetem, hiszen fogok még eleget dolgozni életemben.

Szüleim viszont szerették volna, ha elmegyek dolgozni, de valahogy már akkor ki voltam merülve az egész éves tanulástól.

Végül nem mentem, de nem is volt szükségem sem kütyükre, sem bulipénzre. Viszont segítettem a kerti munkákban, amit nem bántam sosem, mert fizikailag nem tunyultam el.

Ha valaki nem csinál semmit egész nyáron, azzal sincs semmi baj. A fiatalok hadd legyenek szabadok egy kicsit, nem kell mindig felkészíteni őket az "életre".

2021. jún. 29. 11:48
 12/25 anonim ***** válasza:
59%
10, te mennyi idős vagy?
2021. jún. 29. 11:51
 13/25 anonim ***** válasza:
34%
12 23 éves vagyok, de szerintem ez teljesen irreleváns.
2021. jún. 29. 12:03
 14/25 anonim ***** válasza:
55%

Miért van itt mindenki leértékelve?

Én amúgy 16 évesen csak júliusba mentem, az is 4 órás volt. Viszont jól fizetett :)

2021. jún. 29. 12:40
 15/25 anonim ***** válasza:
35%
Nem irreleváns, érdekelt, hogy tapasztalatból beszélsz, vagy csak kigondolod a dolgokat. De utóbbi. Tapasztalatot szerezni nem lehet elég korán kezdeni. És inkább 16-18 évesen menjen el az ember az aljamunkákra, egyetem meleltt már szakmai berkekben kell mozogni. Ha ez nincs meg, akkor eltapossák az embert
2021. jún. 29. 14:46
 16/25 anonim ***** válasza:
42%
15 Ja persze, aki fiatal, az nem tud semmit, mi :D Bőven lehet 16-18 éves kor után is tapasztalatot szerezni, sőt szerintem akkor érdemes, mert komolyan is vesznek és nem csak gyümölcsöt szedni küldenek ki meg flakonokat matricázni. Egyetem alatt már normális munkákat is lehet végezni és annak már tényleg van értelme.
2021. jún. 29. 15:23
 17/25 anonim ***** válasza:
5%
Én a TIP-nál dolgoztam, mindenki 10 napot lehetett, ezért igyekeztem július elején letudni és élvezni utána a nyarat.
2021. jún. 29. 16:19
 18/25 anonim ***** válasza:

Nekem a legtöbb osztálytársam melózott nyáron, sőt, sokan iskola mellett is elmentek dolgozni valahova részmunkaidőben.

Nem "elit" helyre jártam, sok osztálytársam az alsó-középosztályból jött, ahogy én is.

Én nyaranként olyan heti 25, nagyon max 30 órát dolgoztam, amikor nem nyaraltam.

Iskola mellett meg durván heti 10-12 órát, sokszor már az is kicsit megterhelő volt.

Egyetem (nappali) mellett nem dolgoztam, bár annak már más okai is voltak, nem csak a leterheltség.

21F

2021. jún. 30. 10:05
 19/25 anonim ***** válasza:
Nyár közepén már nehéz diákmunkát találni, legalábbis errefelé.
2021. jún. 30. 10:21
 20/25 anonim ***** válasza:
40%
Én most végeztem a 10.-et, 16 vagyok és eszemben nincs elmenni dolgozni. Egyrészt 500 fok van, másrészt a kutyámat nem tudom és nem is akarom egyedül hagyni, harmadrészt meg örülök hogy végre van egy kis pihenőm és nem kell semmit csinálnom, még az hiányzik hogy megint be kelljen járni valahova.
2021. jún. 30. 20:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!