Ez hogy lehet? A lányom sírógörcsöcs kapott
Meg kellene tanítani a lányt a szülőknek, hogy nem minden az ő akarata szerint történik. Nem teljesített 5-re nem kapta meg, így igazságos.
Aggasztó, hogy a tanárt számon akarta kérni. Nem tudja, hogy hol a helye. Ezt is tudatosítani kellene.
Nekem úgy tűnik, hogy tipikusan az a gyerek, aki otthon nem tanult meg bizonyos veselkedési normákat és korlátokat. A szülő felelős ezért, nevelje a gyerekét, még nem késő. Sok komoly problémát el lehetne kerülni.
Amit a matek tanár írt, nem tudom már hanyas kommentelő, a teljesen rendben van és ő egy példaértékű tanár.
Nekem volt ilyen problémám, hogy a négyes nem volt jó, de azért, mert otthon az ötöst várták el, ilyenkor én is sírtam, de én 16 évesen.
A lánnyal kéne beszélni, elmagyarázni, a következőt;
álljon úgy a dolgokhoz, hogy megpróbálja. Ha nem sikerül neki, nem dől össze a vilag, ilyenkor ne essen kétségbe, ne legyen akaratos, hanem mondja azt, hogy ő mindent megpróbált.
**"
Azt is meg kéne érteni, hogy miért ilyen fontos neki a kitűnő bizi.
Mármint egy jóképességű gyerek nem borul ki egy négyes miatt.
Nem érzi magát értékesnek? Nem érzi, hogy büszke lenne rá a család? Miért akar a tökéletességet sugalló valamit így elérni?
Nincs egy jobb képességű tesója?
Nincs olyan érzése, hogy gyerekkoraban mi dent kivettek a kezéből és valamit efyedül akar elérni?
Nem bántotta vagy cukkolta az oviban vagy a bölcsiben egy alkalmatlan felvigyázó vagy a többi gyerek a beszéde, a mozgása vagy a fejlődése miatt?
Nem volt gyerekkoraban valami kudarca? (Akár nagyobb, de akár kissebb is lehet, mint pl egy bepisilés otthon már jóval a szobatisztaságra való szoktatás utan, amit esetleg úgy élt meg, hogy ez baj)
Nem volt kiskorukban az osztalyában egy kedvence a tanítónéninek, aki miatt a gyermeked nem tudott kibontakozni, sikereket elérni, mert mindenhova a tanítónéni kedvencét küldték?
Érted, ez nem feltétlenül a szülő hibaja, nem a tanáré és nem is a gyereké, hanem a gyerekek fejlődését rengeteg apró és nagy dolog befolyásolja, el se hinnéd, hogy egy nagyon apró dolog, amit már rég elfelejtettetek mekkora változást hozhat a gyerekben.
Milyen átlaggal lesz 4-es? csak mert nyilván ha egész évben ezt a szintet hozta, azért várható volt, és nem az utolsó felérőn műúlott. Ha rezegne a léc és csak az utolsó dolgozattal csúszott átt az inkábbötösből az inkábbnégyesbe, akkor megértem az elkeseredést... és mint szülő, lehet megpróbálnék beszélni a tanárral erről.
Én egyébként ilyen miatt simán odamegyek a pedagógushoz. Persze a matek az fontos tárgy, nem várnám el, hogy csak a kitűnő miatt feljavítsa a jegyét jelesre, de azért ha 1. félévben jeles volt és a 2. félévben is hozta a legalább 4,4-es átlagot, akkor azt az osztályozó értekezleten simán el lehet adni jelesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!