10 éves osztálytalálkozó - elmennétek a helyemben?
Idén nyáron lesz a 10 éves osztálytalálkozóm. Katolikus gimibe jártam, mert keresztény családból jövök, nálunk mindenki oda járt. Középsuli alatt n már tudtam magamról, hogy meleg vagyok, de a tanáraim és az osztálytársaim előtt eltitkoltam, mert nagyon csúnya megjegyzések hangzottak el néha az LMBTQ-közösséggel kapcsolatban.
Középsuli után az ország túlsó felére mentem tanulni, a közösségi médiában nem vagyok jelen (mármint van egy FB-profilom, de kép nélkül és csak a legközelebbi ismerőseimmel tartom ott a kapcsolatot), szóval valószínűleg a mai napig nem tudják a volt osztálytársaim, hogy meleg vagyok.
Pár napja kaptam meg én is az emailt az osztálytalálkozóról, azt írják, mindenki készüljön az elmúlt 10 évéről egy rövid kis prezentációval, illetve hogy az osztálytalálkozón szívesen látják mindenkinek a párját, gyerekeit is.
Mit kéne tennem? Odamenjek s hazudjam azt, hogy senkim sincs? A párom nem vihetem oda, félek, hogy megvetnének miatta. Vagy egyáltalán ne is menjek el az osztálytalálkozóra?
Ha nem szeretted azt a közösséget és nem érdekel, hogy mi van velük, akkor ne menj el. Biztosan nem te leszel az egyetlen, aki nem jelenik meg.
Ha meg mégis mennél, egész nyugodtan mondhatod azt, hogy van párod, de ő épp nem ért rá. Szerencsére a magyar nyelv nem használ nemileg megkülönböztető névmásokat és végződéseket, beszélhetsz róla anélkül, hogy instant coming out legyen belőle.
Szerintem arról, hogy középiskolában a diákok vagy horribile dictu a tanárok homofób kijelentéseket tesznek, nem lehet komoly következtetéseket levonni, szerintem sajnos ez egy középiskolai közegben benne van. Elnézést, érzéketlen lehet, mert privilagizált helyzetben vagyok, nem látom át úgy mint Te, de szerintem önmagában ez még nem lenne baj, ettől még mehetnél.
Nagyon furcsa viszont számomra, ami már intő jel lehet, hogy akarnak családot, gyereket, az pedig hogy valaki kitalálta, hogy prezentációt készíts, szerintem nevetséges. Ez nem egy buta amerikai multi...
Nekem is van gondom az osztálytalálkozóval, de más ok miatt, egyszerűen túl jól áll az életem, nem akarok úgy odamenni, hogy én legyek a kivagyi ember aki a külföldi egyetemmel meg a rózsadombi lakással izmozik. Ezekkel a kondíciókkal viszont, amit nálatok kérnek, egyszerűen erre a gusztustalan önmutogatásra lesz sajnos kihegyezve az egész, és számítanod kell arra, hogy végignézed 25 másik ember trópusi nyaralását, céges autóját, tökéletes kismanó gyerekét, és csokos paraszt mediterrán palotáját tujákkal.
2 lehetőség áll előtted:
Kihúzod magad, te is megcsinálod a magad prezentációját, és büszkén odamész. Mit kéne szégyellned? Ne viccelj. Nem tudom milyen iskola, de értelmesebb közegben ez nem lesz gond. Én akár még a páromat is vinném. Max ha nagyon bunkók lesznek veletek (nem hiszem), nem mész többet, ami viszont számukra lesz szégyen.
Másik lehetőség hogy nem mész, és örökre páriaként fogod érezni magad, önkéntes száműzetésben leszel, és elfogadod hogy melegnek lenni ma Mo-n szégyen (nem gondolom hogy az).
Én büszkén és boldogan mennék a helyedben.
az osztálytalálkozók nem prezentációk bemutatásáról szokott szólni, hanem beszélgetés, kivel mi történt, hol él, mit dolgozik, stb. Meg annak azbörömére, hogy újra láthatják egymást, régi sérelmeket tisztázni, nevetni a baromságokon, amiket megcsináltak, múltat felidézni.
Közösségi média eltertedése már némileg csökkentette az osztálytalálkozók varázsát, mert ott szinte mindent tud mindenki a másikról és látja, hogyan változik.
Családot meg egyáltalán nem szoktak vinni? Minek?
Így én se mennék el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!