Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Szívesen lennél tanár?

Szívesen lennél tanár?

Figyelt kérdés
Miért?

2021. jún. 8. 07:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
88%
Attól függ, hol. Ahol én voltam gimiben ott szívesen lennék.
2021. jún. 8. 09:50
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Elméletben imádnám. Rengeteg ötletem van, hogyan lehetne érdekesebbé és megfoghatóbbá tenni a tanulást a gyerekek számára.

De gyakorlatban a fizetésből max éhen halni lehet, így pedig nem fogom bevállalni.

2021. jún. 8. 10:01
 13/30 anonim ***** válasza:
53%
Én láttam aminap egy tanár dohányozni, úgyhogy nem-.
2021. jún. 8. 10:27
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemi, vagy faktos infótanár szívesen lennék, még akkor is, ha kevés a fizu.

19/F

2021. jún. 8. 11:32
 15/30 anonim ***** válasza:
95%

Nem.

Egyéni szociális problémám, hogy nincs türelmem a gyerekekhez, de ha meg lenne a képesítésem, sem vállalnám, mert nem fizetik emberhez méltóan a tanárokat és hálátlan hivatás a tanári, mivel a tanár egy "hármas satuba" van fogva.

Az első szinten az "emberi jogok" egyoldalú szemlélete az, ami gátat vet a tanárok elé. Nem tartom egészségesnek, hogy egy tanuló egyoldalúan provokálhatja a tanárait az "emberi jogok" mögül képen röhögve azokat. Manapság eljutottunk odáig, hogy egy diák következmények nélkül szembe köpheti - gyakorlatilag (!) - a tanárait vagy megfenyegetheti őket, szélsőséges esetekben még az is szankciók nélkül elsiklik, hogy fizikálisan lép fel a tanára ellen egy-egy vaddisznó.

A második fokozat, hogy a szülők gyakran elveszítik az objektivitásukat, amikor problémák merülnek fel és kiderülnek, - sokszor igazságtalan, aránytalan a stílus, ahogyan a gyerekeik védelmére kelnek. Ez is egy eléggé komoly nyomás.

A nyomás harmadik fokozata a tantestület által elvárt teljesítmény kényszer. Ehhez nincs mit hozzáfűzni.

És van egy "bonus" szempontom is, amiért egy ilyen felkérésre, megkeresésre nyújtott középső ujj felmutatásával válaszolnék:

Ez pedig a jelenlegi oktatás nevetséges színvonala. Számolatlan ökörséggel csesztetik a gyerekeket, amelynek semmi érdemi hasznát nem fogják venni soha az életben, miközben tömegesen kerülhetnek ki általános képzésről olyan emberek, akik normálisan ÍRNI-olvasni, KOMMUNIKÁLNI nem tudnak. Ismerik a Toldi mind az ötezer énekét, de három perc, folyékony, helyes anyanyelvű kommunikációra képtelenek. Úgy vélem, butaság ezen tények ismeretében erőltetni a nem választott, hanem erőltetett, kikényszerített idegen nyelv ismerete.

Ilyeneket már nem is feszegetek, hogy vajon mit fog kezdeni a kör egyenletével az általános képzésről kikerülők 99,99 %-a - szemben azzal, hogy fingjuk sincs, milyen alapokat kell biztosítani ahhoz, hogy egy háztartás működőképes legyen vagy ha probléma adódik ott, akkor milyen szakemberre lehet szükségük.

2021. jún. 8. 11:39
 16/30 anonim ***** válasza:
27%
Nem akarom, hogy rám rakják a vaskalapot, aztán 45 perceken át tilsam a diákoknak, hogy egyenek, igyanak, wcre menjenek.
2021. jún. 8. 11:54
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem, pedig anno megjelöltem tanári szakpárt is, amikor felvételiztem, de inkább lemondtam róla. Nem nekem való, nem bírom hozzá eléggé a gyerekeket, szerintem türelmem se lenne elég, főleg ennyi fizetésért.
2021. jún. 8. 12:13
 18/30 anonim válasza:
100%

6 éve a képzés az egyetemen.

Kétszakos mesterdiplomával kapnak nettó 145 ezret.

Egy takarító jobban keres ennél.

2021. jún. 8. 13:47
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha tisztességes fizetés lenne, akkor igen.

De csak gimnáziumban vagy felsőoktatásban, mert a kisgyerekekkel nem jövök ki jól, meg nincs hozzájuk türelmem. Ennek elelnére magyarázni, tanítani szeretek és a visszejelzések szerint jól is tudok (egyéni magánórát, korrepetálást ismerősöknek szoktam vállani régebben). Viszont mindig is a a reál tárgyak érdekeltek, így aztán matematika-fizika szakos tanár helyett végül mérnök lettem, és azt kell mondjam, nagyon örülök, hogy így döntöttem.

2021. jún. 8. 18:11
 20/30 anonim ***** válasza:
17%
Aki írta a privátot is biztos egy tanárka, aki alig várja a pénteki könnyáztatta raffaelloját.
2021. jún. 8. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!