Aki nem hisz abban (sem) hogy a diákhitelét vissza tudja perkálni, az minek jár egyetemre?
Ismerős egyetemre jár, és alig bírja a család anyagilag. Kérdezem miért nem vesz fel diákhitelt? Válasz: mert miből fizetné vissza? Hát mondom esetleg az nem jut eszébe hogy elvégez egy egyetemet lesz egy jó állása és abból röhögve kicsengeti majd?
Erre letámad hogy EZZEL a diplomával a mekibe se veszik majd fel.
Hát oké, de akkor mi a kékeres lóf*****sznak végzi?
Én pl. több álláshirdetést is láttam már, ami diplomát várt el. Mármint nem azt, hogy anglisztika diplomát, nem is azt hogy diplomát gazdasági területen, hanem csak úgy általában bármiféle diplomát.
Amúgy meg nem mindenki a pénz alapján választ szakot.
Én elkezdtem a programtervező informatikus szakot, viszont életem csalódása volt, menet közben jöttem rá hogy nagyon színvonaltalan, egy percet se akartam tovább azzal foglalkozni - így két opcióm volt, vagy válthattam szakot, vagy pedig fizethettem volna vissza a féléveimet. Váltottam szakot, elmentem bölcsészkarra, abszolút azzal a motivációval hogy ez kb. érdekel és legalább nem lesz tartozásom. Végül időközben szerettem meg és találtam egy tök jó állást, szóval happy end, de menetközben nekem is gázabbnak tűnt a jövő.
Amúgy meg az ő dolga.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!