Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » A pedagógusok miért írogatnak...

A pedagógusok miért írogatnak még mindig írásbeli figyelmeztetőket a semmire?

Figyelt kérdés

[link]

Mivel egy olyan gyerekről van szó, aki kvázi nem mert hazamenni egy ilyen után, valószínűleg valamiféle piszlicsáré dolog miatt kaphatta.

Én ugyan nem 10 évesen, hanem később 14 évesen kaptam osztályfőnöki intőt.Indoklás az volt,hogy "feleselés,osztály lázítása"

Pedig csak annyi történt,hogy felhívtam a pedagógus figyelmét,hogy a házirend alapján szabálytalan, amit csinál.Ezzel párhuzamosan az osztálynak javasoltam,hogy ne fogadják el, mert szabálytalan.

Semmiféle személyeskedés nem történt a részemről, a pedagógus részéről mér igen.

Kaptam ezért egy osztályfőnöki intőt.

90-es évek vége volt, még élhetett az a felfogás,hogy a tanárnak akkor is igaza van, ha amúgy nincs.Otthon csak legyintettek rá, meg nem akartak a szülők asztalt borogatni, mivel kisváros volt.

Nem hiszem,hogy normális azért intőt adni, mert valaki felhívja a szabályozásokra a pedagógus figyelmét.

A cikkben említett esetben is valami nevetséges indok lehetett.

jan. 19. 09:41
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Nem hinném, hogy a tanár a hibás, ha egy gyerek nem mer hazamenni egy intő miatt. Ott a szülővel van inkább a baj.

Az én lányom is kapott már egyszer intot (teljesen piszlicsare apróság miatt) alairtam, másnap visszavitte, kb ennyi volt a sztori.

Az, hogy felhivja egy diák a tanár figyelmét a házirendre, szerintem szintén nem oké. Akkor sem, ha igaza van a diáknak. Ez nem a gyerek feladata. Szólsz a szüleidnek, és ők jelzik az osztályfonoknek, vagy az igazgatónak.

Sehol nem megengedett, hogy egy diák oktassa ki a tanárt egy házirendrol.

jan. 19. 09:53
 2/6 anonim ***** válasza:
74%

1# Az első felével egyetértek, ha a gyerek nem mer hazamenni, ott a szülő a hibás.

Viszont a házirend mindenkire vonatkozik, a tanuló is felhívhatja a tanár figyelmét megfelelő hangnemben.

A kérdezővel viszont ott van a baj, hogy általánosít, szerinte a tanárok csak hülyeségekért írnak be, úgy, hogy nincs igazuk, mert vele gyerekkorában történt egy vélt igazságtalanság. Ezt ráadásul kivetíti erre az esetre, amiről nem tudhatunk közelebbit, mint ami a sajtóban megjelent.

Az egészre csak azt tudom mondani, hogyha beírást kap a gyerek, érdemes mindkét oldalt meghallgatva utána járni, mi történt.

jan. 19. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

A linkelt cikkből hogyan következtetted ki, hogy a tanár semmiségért írt be a gyereknek? Az is elképzelhető, hogy teljesen jogosan kapott beírást a diák. Vagy belenéztél a jósgömbödbe és láttad, hogy "valami nevetséges indok lehetett".

Te egy 90-es évekbeli eseményre hívatkozol és azt próbálod rávetíteni 25+ év elmúltával a mostani pedagógustársadalomra. Nem azt mondom, hogy minden tanár alkalmas a tanításra, de korántsem sincs az amit te érzékeltetni próbálsz. Egy kirívó eset alapján általánosítasz. Pár éve Győrben az egyik diák megkéselte a fizikatanárát. A tanárok mégsem mondják, hogy ezentúl minden diák késelő, mert nem általánosítanak.

Kérdező Te sem vagy jobb, mint az általad felemlegetett tanárok.

A cikkben említett gyereket nem értem. Kb 10 éve elektronikus napló van az iskolákban. Így a szülő látja a krétás bejegyzéseket, ha hazamegy a gyerek vagy sem. Mivel a gyerek nem mert hazamenni, így a tanár vádolása helyett, vagy mellett legalább a szülői felelőséget és nevelést is megemlíthetted volna.

jan. 19. 10:32
 4/6 anonim ***** válasza:
14%

"Viszont a házirend mindenkire vonatkozik, a tanuló is felhívhatja a tanár figyelmét megfelelő hangnemben."

Nem értek egyet ezzel!

Erre van az osztályfonok, osztályfonoki óra.

jan. 19. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:
78%
Megint a múlt vélt vagy valós sérelmei miatt a tanárokat ekéző troll?
jan. 19. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Na pont ezért irattam be a gyerekemet magán iskolába. Leszrom, hogy egy iskolán belül tanárok 90%-a rendes, ha az a 10% is óriási kárt okoz. A gyermekek fejlődő szervezetek, és szükség van arra, hogy az iskolában minden pedagógus a legmagasabb szakmai színvonalon dolgozzon. Igaz rengeteget fizetünk érte, de nekünk megér ennyit a gyermekünk.
jan. 20. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!