Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért várják el a kölcsönös...

Miért várják el a kölcsönös tiszteletet a tanárok, ha mind trehány, nemtörődöm lusta, ideges borzasztó alak?

Figyelt kérdés

Mindig azzal jönnek, hogy a határidő nagyon fontos, aki nem tartja be egyes, meg, hogy a csengő nekik szól, el ne kezdjél pakolni 5 másodperccel hamarabb stb.

Nekünk diákoknak tökéletesnek kell lennünk, miközben a tanáraink mind olyan sunyi kamuzós trehány emberek. Késnek az óráról, akkor jelentkeznek be a teamsbe amikor kezdődne az óra, így késnek 5-10 percet. A jegyeket hónapokkal később írják be. Úgy beszélnek velünk, mint a kutyákkal, olyan hangnemet engednek meg maguknak amiért jobb esetben visszakézből pofon jár.

Késik az óráról azzal az indokkal, hogy fontos dolga volt a kertben. Amikor meg én azt mondom, hogy hát tanárnő, nem volt kedvem órára jönni, fontos dolgom volt a konyhában persze azt nem szabad.

Kipróbáltuk, mindent visszaadtunk a tanároknak, egyből kiakadtak. Nekik lehet?

Alapból MI vagyunk azok akik tisztelték a tanárokat. MINDIG megfeleltünk nekik. Év eleje óta csak benyalunk nekik, most lett elegünk. Úgy csicskáztatnak, miközben b*sszák a rezet, hogy nekünk még vigyorogni is kell közben.

Basszus, ha a tanár dönthet úgy, hogy inkább még befejezi a telefonálást, minthogy elkezdje az órát (minket feltartva) akkor én miért nem dönthetek úgy, hogy mást van kedvem csinálni? Kölcsönös tisztelet hol marad?

Mindent megemlítettünk nekik, hogy nem tartjuk helyesnek ezeket a megnyílvánulásokat, és ha nem fejezik be írunk az igazgatónak. Még azon is ki voltak akadva.

2021. márc. 25. 12:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
35%
Ha te olyan nagyon tökéletes vagy, hogy éjjel-nappal tanulni akarsz, de a “rohadék” tanár miatt nem tudsz, akkor miért esik nehezedre határidőre leadni a szaros házidat? Azt hiszed majd az egyetemen vagy melóhelyen ugyanezt játszhatod, hogy halasztgatod a kötelességeidet, és közben a feletteseidre panaszkodsz, akik pont a te hanyagságod miatt olyanok amilyenek? Bárcsak olyan hatalmas gondjaim lennének mint neked, királykisasszony. Nőj fel te is, meg az osztálytársaid is, a rinyálást meg hagyjátok abba és csináljátok a dolgotokat. Fogalmatok sincs róla, hogy egy tanár az órai jelenlétén kívül mennyit dolgozik miattatok. A nagynéném is tanár és teljesen ki van készülve az ilyen nagypofájú diákok miatt mint te meg a fantasztikus osztálytársaid.
2021. márc. 25. 14:27
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

5: Az ilyen lusta diákokat... Akik funkcionális analfabéták, és még a pársoros szövegből se tudják kiolvasni az _oda leírt_ megoldást...

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..

És hasonlóból naponta van 2tucat kérdés....

2021. márc. 25. 14:35
 13/21 anonim ***** válasza:
74%

#9: folytatom az előzőt.... IGEN, ez itt a GYK-n is tapasztalható!

Beodb egy kérdést (sokszor még egy légyszi, vagy köszi sincs, csak a _neki_ feladott hf) - és ha nem konyhakészen kapja a választ, levezetve, megmagyarázva (hanem csak pl. egy segítséget, linket), akkor nekiáll hepciáskodni, hogy ne linkeljek neki, hanem a megoldást írjam le...

Na az ilyennek a jóédesanyja keservit! :-DDDDD

2021. márc. 25. 14:38
 14/21 anonim ***** válasza:
59%

Én is diák vagyok, viszont nagyon sajnálom azokat a diákokat akik nem tudják a szájukat befogni 45 percig. A tanárok rengeteget dolgoznak azért, hogy továbbkerülj, erre meg ilyeneket mondasz??

Szégyen!

2021. márc. 25. 14:56
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

Hatalmas gondok ezek. Ő késik 13 percet, ti amint vége a kiírt órának, felálltok és hazamentek (jelen esetben kiléptek). Na bumm. Mit fog tenni? Belesűríti az órai anyagot a fennmaradó 32 percbe. Hidd el nem veszítesz semmit.

Megjegyzem egyetemi óraadóként dolgozom és ezúton is köszönöm a megtisztelő általánosítást. Mivel 200 kilométert utazok azért, hogy a mélyen tisztelt diákoknak leadjak egy órát, amihez a főállásom kényelmes irodaszékét hagyom ott és útközben is telefonálgatok sokszor, valóban előfordul, hogy kések én is 13 percet egy-egy óráról, avagy néhány órával a kezdés előtt írok a diákoknak, hogy tartsuk inkább online, esetleg maradjon el és szavazásra bocsátom a pótlási időpontot. Ettől függetlenül az óráimat mindig tisztességgel leadom és számon is kérem a tananyagot. Katalógust is vezetek, az első szünet után. Egyesek szerint szemétség, mert így nem lehet megpattanni a szünetben. Szerinted meg az lenne a szemétség, ha óra elején lenne, mert ha nekem jár a 13 perces késés, akkor másnak is járhat. Pont így gondolom én is.

Fentiektől abszolút függetlenül, ha egy diák a tudására 1-est érdemel, akkor bizony megkapja az 1-esét.

Én semmi elmarasztalandót nem tartok a hozzáállásomban. Igenis lehet dolgom, ahogy neked is lehet dolgod. Ettől még vannak elvárások, amit a tematika szerint a tanárnak meg kell követelnie. Pl. az órán való jelenlétet. Ez akár tetszik neked, akár nem, így működik. Hogy milyen a tanár hozzáállása és magatartása, mennyire él vissza a hatalmával, az már teljesen már kérdés.

Legalább felkészít az életre a helyzet... egy munkahelyen sem ugrálhatsz mindig, hogy márpedig neked jogaid vannak és a köcsög főnök, írok a főnökének. Vagyis megteheted, csak rövid úton új munkahely után nézhetsz valószínű. Nem kell ezt túltolni.

2021. márc. 25. 15:17
 16/21 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, az ilyen diákról mi a véleményed?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif..

Bakker, képtelen fellapozni az atlaszát? Vagy behívni a google maps-t?

2021. márc. 25. 19:25
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

Mérnöki területen dolgozom, és legbutább ügyfeleink az óvónők és tanárok, de ezen az oldalon is többször vitáztam már tanárokkal, és 99%uk funkcionális analfabéta, és halvány lila gőzük nincs attól, milyen lenne ideális esetben egy oktatási rendszer.

kérdező, tudom, hogy nem vigasztal, de idegesítsd fel magad azon, hogy pár versenyszférára alkalmatlan 160ért melózó lúzer tanár hogyan viselkedik.

a magyar oktatási rendszer rég megbukott, kár ezeken a bohóc "de szemtelenek a mai diákok" tanárokon idegeskedni.

2021. márc. 26. 06:54
 18/21 anonim ***** válasza:
21%

ja! azon meg sem lepődöm, hogy a válaszadók neked estek :D

a magyarnál tájékozatlanabb, szolgalelkűbb, maradibb nép nem nagyon van.

a többség (az átlag prolik) még mindig a 80as években tart.

múltkor itt egy h_lye (gyanítom, tanár) meg akarta magyarázni, h az angoltanárnak nem feladata megtanítani a diákokat angolul :DDD

2021. márc. 26. 06:58
 19/21 anonim ***** válasza:

*gőzük nincs arról

*de ne idegesítsd fel magad

sorry, gyorsan gépelek

2021. márc. 26. 07:08
 20/21 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, nálunk hála égnek csak pár tanár van, de az nagyon idegesítő tud lenni, pláne hogy pont ők követelik leginkább az irántuk való feltétlen tiszteletet. Sokkal jobb olyanokkal együttműködni, akik normálisan viselkednek. És a helyzet az, hogy nem vagyok híve annak, hogy csak mert X évvel idősebb valaki (felnőtt) és van diplomája, (ami szép és jó, csak nem teszi őt jobbá vagy többé, mint bárki más) bármit megengedhet magának. Tudom, hogy nagyon nehéz dolga van a tanároknak, és az a tanár, aki ilyen körülmények között is helytáll, az előtt le a kalappal, csak hát pont azok követelik a legideálisabb dolgokat, akik NEM teljesítik a saját elvárásaik felét sem. Most lehet mondani, hogy lusta vagyok, vagy trehány, de nem a feladatokkal van a bajom, abban kifejezetten partner tudok lenni, hogy mindenki mindent beleadva emelje az oktatás és a tanulás szintjét, de ez nem működik egyoldalúan. Se úgy, ha a diák nem tesz semmit, se úgy, ha a tanár
2021. márc. 26. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!