Mennyit dolgoznak az egyetemi oktatók? Amikor nem órát tartanak mit csinálnak? Ez nyugdíjas munka?
Azt mondják, hogy sokat dolgoznak miközben meg simán van mellette más állásuk is. Ez , hogy lehetséges egy 40 órás munkakörben?
Illetve sokan heti pár órát tartanak de azokról is késnek, emailekre nem válaszolnak.
Amikor egyetemista voltam, az én oktatóimból az egyik tanár volt egy gimiben, mellette járt ki hozzánk, ami elég szép teljesítmény, mert én heti 40 óra meló mellett nem tudnék még egyetemre kijárni, javítani a hallgatók beadandóit meg zhit, olvasni a leveleiket és valaszolgatni rájuk, beírkalni a jegyeket, értekezni a kollégákkal, stb. Ráadásul a gimi is ad hazifeladatot a tanárnak, nem is keveset... Szerencsére nem tanár lettem.
A másik kettő fordító volt, ami szintén nem könnyű, mert egyrészt vagy van munkád (és ezzel együtt manid) vagy nincs, a masik meg, hogy ezek határidős munkák szoktak lenni és ugyanúgy mellette kell csinalnid az egyetemi dolgokat.
A többiről igazából fingom sincs mit csinált az egyetem mellett, de azt hiszem kutattak meg az egyikük mintha nyelviskolaban tanított volna.
Ami meg az emaileket illeti, hadd tegyem hozzá, rengeteg emailt kapnak az oktatók és ráadásul ennek egy része bullshit.
Félév elején jönnek a létszámemelős kérések, majd az, hogy a diak miért nem fog bejárni a gyakorlatokra (ütközés, munka), majd az, hogy, ha bejár, miért fogja túllépni a sillabuszban feltüntetett hiányzási keretet, majd, jönnek a kérdések, a beadandókkal kapcsolatban, afeltünési viszketegségben szenvedő hallgatók se füle se farka "foglalkozz velem!" levelei vagy száz oldalas levélregényei, ami igazából egy rövid kérdést takar, de a hallgatónak tele kellett írnia irreleváns infókkal, magánéleti dolgokkal, emellett, ha nem papíron kéri, akkor az emailjére jönnek a beadandók, előadás vázlatok, plusz ott vannak a szakdolgozók is, akik írnak, emellett, ha a hallgatók konferenciakon adnak elő, akkor is emailen keresztül pimpongoznak az előadás tervével.
Majd félév végén jönnek a vizsgak és veke efyütt a levelek, hogy lehet e, hogy a gallgatót máskor hallgassa meg, mert egy időpont se jó, lehet e, hogy kíméletes lesz a hallgatóval, mert a hallgató össze van roppanva lelkileg, lehet e, hogy szóban hallgassa meg külön, mert diszlexiás vagy írásban vizsgázzon a hallgató, mert dadog. Akkor ott van a mikor írod be Neltunba a jegyeket régen, amikor Index volt, akkor mikor mehetnek hozzád jegybeírásra, mert amit adtál időpontot nem jó. Plusz, van, aki írja, hogy rosz jegyet írtal be a Neptunba vagy miért pont ezt a jegyet kapta. Akkor jönnek a szakdolgozókat értékelő levelek, az államvizsgáról a kérdések.
Majd az egész kezdődik az elejéről
Kislétszámú tanszéknél még elviselhető, de smikor 10-20-30 diák ír, az már nem igazán.
Ezért nézd el nekik, ha nem reagálnak a leveleidre.
Nekem volt oktatóm aki külfdi egyetemen is tanított, folyamatosan utazgatott.
Ezt főállásban kivitelezni lehetetlen.
Nem mindegy, hogy melyik egyetemről/karról van szó...
Elég nagy színvonalbeli különbségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!