A nyúltenyésztők mit csinálnak a nyugdíjas tényésznyulakkal?
azt látom a honlapokon, hogy egy nyuszit max 3 éves koráig "használnak" (fedeztetnek vele/fedeztetik), de ugye egy nyúl több mint 7 évig él....
tehát egy tenyésztő 20-30 nyuszit csak úgy gondozgat, vagy megy a pöribe?
az utóbbit már csak azért sem tudom elképzelni, mert ilyenkor 15 ezres, tk-s nyuszikról van szó
és lenne még egy kérdés:
azt is láttam, hogy iszonyat mennyiségű almot hoznak le, így egy tavasz alatt születik valahol 50 nyuszi. ezekre tényleg van kereslet?
Én, pörköltnek, levesnek, rántva, fokhagymásan sütve, stb.
Régebben, évi 100 körüli nyulat ettem meg.
Én nem nyulat, más kisemlőst tenyésztek (csak hobbiszinten, kevés almot hozok le).
Igen, megtartom. Kezdetben megfordult a fejemben, hogy a tenyészetből való kivonás után kedvezményes áron eladom (ahogy látom, sokan csinálják), de sosem vitt rá a lélek, és már le is tettem róla. Mert amikor idevettem őket, felelősséget vállaltam értük, összeszoktunk, hozzám tartoznak. Annyit tartok, amennyivel elbírok. A tenyésztés számomra ezzel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!