Mennyit dolgoznak az egyetemi oktatók? Amikor nem órát tartanak mit csinálnak? Ez nyugdíjas munka?
Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy sokat dolgoznak miközben meg simán van mellette más állásuk is. Ez , hogy lehetséges egy 40 órás munkakörben?
Illetve sokan heti pár órát tartanak de azokról is késnek, emailekre nem válaszolnak.
2021. márc. 9. 16:09
1/21 anonim válasza:
Az egyetemi oktatóknak nem az a dolga, hogy levelezzenek a hallgatókkal!
Emellett igen sok egyéb dolguk is, a más állás a 40 órás után jön, a "szabadidejében"! (Ahogy másoknál is, a rendes munka után jön a másodállás!)
2/21 A kérdező kommentje:
Akkor nem értem, h az én oktató ismerősöm miért munkaidőben jár ügyet intézni.Azt hittem időnilliomosok, de lehet ez egyetemenként eltérő
2021. márc. 9. 17:53
3/21 anonim válasza:
Talán azért, mert a "munkaidö" nem reggel 8-tol délután 4-ig tart, hanem kötetlen, lehet idönként akár este 10-ig benn kell lennie, máskor meg elöbb elmehet. SÖT, ha netán lyukas órája van, az is magyarázat lehet.
4/21 Mojjo válasza:
Attól függ, nyilván, milyen karról van szó, de pl természettudományin az oktatók egyben kutatók is. Vagy inkább fordítva: a kutatók mellesleg még oktatnak is. Szóval nem unatkoznak, azt elhiheted.
5/21 anonim válasza:
Mi az, hogy nyugdíjas munka? Ilyen 100 éve volt, mikor a vállalatok fizettek nyugdíjat. Ebben az országban meg jó ideje mindenki lehet nyugdíjas, ha megéri, meg ha kellő ideig fizetett járulékot.
6/21 anonim válasza:
Az egyetemi oktatók könyveket írnak. A könyvek mellett tanulmányokat, cikkeket is írnak. Keresd meg az oktatóidat az MTMT-ben (Magyar Tudományos Művek Tára), ott megtalálod a könyveiket és a tanulmányaikat. Az egyetemi oktatók kötelezve vannak arra, hogy tudományos kutatást végezzenek, nekik a tanítás csak a kutatás melletti foglalatosság, nem a tanítás a fő dolguk. A fő feladatuk az, hogy új eredményekkel gazdagítsák a saját tudományterületük szakirodalmát. Az meg végképp nem feladatuk, hogy adminisztratív problémák megoldásával és e-mailek írogatásával töltsék a kutatásra és tanulmányírásra szánt értékes idejüket.
7/21 anonim válasza:
De őneki ebből annyi világos, hogy egyszer egy életben találkozott vele a vízművek ügyfélszolgálatánál "munkaidőben". :D
8/21 A kérdező kommentje:
7#
Nem tudom, en ugy latom nem hajtanak annyit mint mondjuk a versenyszferaban egy mananger napi 10-12 oraban...
2021. márc. 10. 11:30
9/21 anonim válasza:
Az íróasztal melletti munka nem szokott olyan látványos lenni, mint a managerek pörgése.
10/21 anonim válasza:
Az egyetemisták fel sem fogják, hogy az egyetemi oktatók csak mellékesen tanítanak, ők nem tanárok. Az ő munkájuk a tudományos kutatás, ahogy előttem is írta valaki, a cikkek és könyvek írása. Az az egyetemisták tájékozatlanságát mutatja, hogy nincsenek tisztában azzal, milyen kaliberű tudósok, kutatók tanítják őket. A kérdező is elég naiv, ha az iránt érdeklődik, hogy mit csinálnak az egyetemi oktatók, amikor nem tanítanak. Ők nem középiskolai tanárok, a középiskolai tanár csak tanít, neki nincs publikációs kötelezettsége. Az egyetemi oktatóknak elő van írva, hogy egy félévben hány tanulmányt kell megjelentetniük tudományos folyóiratokban, kötetekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!