Egy tanár miért nem képes elfogadni, hogy lehet jó is a digitális oktatás?
Mai nap a véleményünket kérte, hogy milyen ez a mostani helyzet.
Felszólított.
Én kedvesen aranyosan őszintén elmondtam neki, hogy szerintem ez nagyon jó, jó hogy önállóságra is tanít, de egyben itt van minden segítség. Számomra ennél nem is lehetne jobb, nekem sokkal könnyebb egyedül tanulni itthon mindenféle segítség nélkül, teljesen feleleges ennyi időt elpazarolni iskolába járással. Itthon mindenki a saját tempójában halad, és azt csinálja amit szeretne és ami érdekli, így tökéletesítheti a tudását abban amiben esetleg normál tanítás alatt hátráltatva van.
Egyből utána 8-al minimum bekiabáltak, hogy igen nekem is dettó. Szerintem is!, Nekem is ilyen! (3 különböző)
És ezt ő nem képes feldolgozni. El is akadt a szava, hogy mégis mit képzelek, hogy lehetek ezen a véleményen, hiszen ez borzalmas, így mindenki meg fog bukni, ez SENKINEK nem jó, stb stb.
Én meg nem értettem, hogy most meg miről makog, hisz itt a fél osztály, példának.
Próbáltam neki elmagyarázni, hogy de hát tanárnő, mi értelmes gondolkodó diákok vagyunk. Maga szerint mi nem tudjuk, hogy miért tanulunk? Hát hogy ne tudnánk? Alap ,hogy tanuljunk, sőt vannak is páran, akik most pánikolnak pár dolog miatt, hogy úristen mi lesz, ha nem tud jól tanulni.
Mi tudatosan tanulunk, tudjuk, hogy nekünk mi a jó és mi lesz a jó.
Tanárnő. Mi megértjük, hogy ez Önnek nagyon nem jó, de kérjük értse meg, hogy vannak olyanok akiknek viszont jó.
De ezt sem értette meg. Folytatta a demagóg dumáját, hogy ez márpedig csak rossz lehet.
Hab a tortán!::: Ma délután pedig kiküldött egy kérdőívet ilyen kérdésekkel: Számodra mi a rossz a digitális oktatásban? Miben elhetne jobb a digitális oktatás? Hogyan értékeled a tanáraidat?
Egy rohadt szó nem volt arról, hogy jó lenne. Aki nem tölti ki az egyes.
Félek, hogy ő valami elnyomó liberális szektának a tagja, akik a jót akarják elűzni, vagy mittudomén, de ez nagyon durva! Mi az, hogy nem lehet nekem jó?
Kedves kérdező!
Aláírom, lehet hogy a tanárod régivágású és nem érzi magát komfortosan az új digitális eszközökkel. Esélyesen csak aggódik, hogy nem tudja átadni a tudást. Persze gyerek vagy még, nem tudhatod milyen az ha valaki évtizedekig csinál valamit ugyanugy majd hirtelen váltania kell. (sántítós analógia: próbálj meg fogat mosni bal kézzel jobb helyett - ha balkezed vagy akkor jobbal) ez is ilyen kb.
Már majdnem komolyan is vettelek de eljutottam a végéig.
"elnyomó liberális szekta" - hát te beteg vagy, menj orvoshoz. Tudod te egyáltalán mi az hogy liberális??? vagy csak hallod a fidesztévében hogy ez szerintük szitokszó?
Demagóg? szerintem ennek a jeletésével sem vagy tisztában mert különben nem puffogtatnád.
(főleg hogy a te kontextusodban a liberális és a demagóg kb ellentétes dolgot jelentenek, de persze látom neked jobban bejön a digitális oktatás, szavakat teszel egymás után amiknek nem ismered a jelentését. géniusz. :D:D:D )
Másszóval megértem hogy frusztált tini vagy, én is voltam, de azért lássuk be mégiscsak ő a tanár, te meg a diák, ő tud valamit amit te nem.
Amúgy meg ha annyira tökös vagy akkor tessék reklamálni a tanárnál és az igazgatónál, hogy ez a kérdés inkorrekt. Ott legyen nagy a szád, ne itt.
"Mi az, hogy nem lehet nekem jó?" - ez kb mintha a crackhead rinyálna hogy miért nem hisszük el neki , h neki jó a crack....
Na milleniálok és zúmerek lehet lepontozni az öreg búmert. Lesz*rom :P
1. egyáltalán nem vagyok frusztrált, tök jó napom van :D
2. feltettem egy kérdést a tanáromról, aki nem ért meg mást csak azt amit meg akar érteni.
3. azért a crackest ne hasonlítsuk a tudatos osztályelsőhöz jó? Eléggé más kategória. Köszi.
Az "elnyomó liberális"-tól tekintsünk el.
A digitális ill. távoktatás a világ sok részén elfogadott tanulási/tanítási megoldás olyan földrajzi helyeken, ahol a napi iskolába járás nem megoldható. Ez azonban nem vonatkozik a felsőfokú oktatásra, sőt már arra a középfokúra sem, ahol részletes és alapos (ne adj' Isten gyakorlati) szakmai ismereteket kell szerezni. A távoktatásban nem lehet figyelni a tanulók rezzenéseire, amik elárulják, ha valami nem érthető, ha valamit máshogy kell megmagyarázni. Az oktatás személyes mivolta elkopik, kevésbé lehet személyre szólóan tanítani. Hiányosabb lesz a tanulók tudásanyaga.
" Aki nem tölti ki az egyes."
Ilyen nincs. Ez törvénytelen.
Maradj a puszta tényeknél. Nyilván vannak, akiknek a személyes oktatás a jó, mert szükségük van a személyes megbeszélésre, a tanár személyes hatására és magyarázatára, közös gyakorlásra. Ez a többség.
Vagytok néhányan, akiknek jobb az internetes tanulás. Csak hogy azt nem ti tudjátok megítélni, hogy valóban megfelel-e a tudásotok, megfelelő tempóban haladtok, és hogy ez a forma hatásos-e minden tárgyalandó anyagnál.
Tehát ne hisztériázz.
A másik nem elhanyagolható szempont a közösségi élet az osztályban és iskolában, az emberi kapcsolatok, diákok és tanárok közötti kommunikáció hiánya.
A digitális eszközöket a jövőben is ki kell használni, de nem állhat végleg a személyes oktatás helyébe. Nem fejleszti a kommunikációs képességet, készséget sem, így a gondolkodásod fejlesztését sem.
Még egy nagyon fontos, ami elkerüli a legtöbb ember figyelmét:
a digitális párbeszédből - ha bekapcsolod a kamerát, akkor is-, hiányzik a személyes kontaktus. Ha pedig csak írásban történik (mint itt is), akkor mindenki azt a nonverbális környezetet képzeli a leírtak köré, amilyen idegi és lelkiállapotban éppen azt olvassa. Tehát amit élőben kedves, normális beszélgetésnek érzékelsz, digitálisan legtöbbször kötözködésnek, kioktatásnak értelmezik. Ez a leggyakoribb.
Bármilyen más véleményt, ellentmondást támadásnak fognak fel. Mint te is a tanárnő ellenvéleményét. Ő mint szakember- nagyon helyesen-, elégedetlen a csak digitális oktatás hatásfokával, mert pontosan tudja, hogy milyen lehetne, lehetett volna, ha a pandémia miatt csak a megfelelő és szükséges arányban alkalmazzátok a digitális eszközöket. Te ezt támadásnak érzékeled, holott ő csak vitatkozik veled és szeretne meggyőzni.
Ezen ne akadj ki ennyire, vannak ilyen emberek. Függő helyzetben vagy tőle, szóval mosolyogj, bólints egyet, és gondolatban küldd el az anyjába.
Az "elnyomó liberális szekta" összetételt meg gondold át még egyszer.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!