Vannak itt olyanok, akiket megaláztak a tanáraik?
"Miért kell megalázni másokat?"
Hatalomgyakorlás. Ezek az emberek alapvetően olyan személyiségek, akik a hatalomra törekszenek, így, amikor "uralmi" helyzetbe kerülnek, visszaélnek ezzel, és a saját frusztrációjukat, kisebbségi érzésüket vetítik ki másokra, megaláznak, lealacsonyítanak másokat, hogy ők többnek, jobbnak érezhessék magukat.
Úgy lehet feldolgozni, hogy megérted, hogy az ilyen emberek boldogtalanok és csak elképzelni lehet, milyen a belső világuk, ha az okoz nekik örömöt, hogy másokat kínozhatnak. Nem a te hibád. Te jobb voltál nála, éppen ezért akart tönkretenni.
Jah, nekem álltalánosban volt egy férfigyűlölő osztályfőnököm, és nagyon durván bánt a fiúkkal.
Aki rögtön feminizmust kiáltana ne tegye, nem erről volt szó, önmagában volt ilyen a természete.
Volt egy eset, fogalmazást kellett írni, és címek közt válogadhattunk.
Én és egy lány osztálytársam (gyerekkori szerelmem) az éjszaka a konyhában címet választottuk.
Mint utólag kiderült mindketten egy horrorsztorit varázsoltunk a címből.
Az enyém egy vérfarkasos történet volt, az övé egy kísértethistória, szellemekkel megszált tárgyakról.
Én egyestest kaptam a fogalmazásra, holott hiba csak elvétve volt benne, ő hármast, azzal az indoklással, amit a tanár mindenki elött mondott, hogy ő azért kap jó jegyet, mert csak az én rossz hatásom miatt írhatta azt a „szörnyűséget".
Két szörnyű dolgot tett a tanár egycsapásra.
Egyrészt, az obijektív ítélet helyett a saját izlésére osztályozta a fogalmazásokat, másfelöl ellenem hangolt valakit ok nélkül.
Sok szorongás köthető ahoz a tanáromhoz. Másegyébként remek tanáraim voltak, és mindent köszönök nekik.
És hogy ne legyek egyoldalú, én sem voltam angyal. Egy tanáromra szörnyű becsületsértő dolgokat mondtam csupán poénból.
Máig nem tudom mennyire vette magára, és máig bánom. Nem érdemelte meg, kedves nő volt.
Persze, sok volt. Szokásos jelenség.
"Veletek is történt hasonló? Hogy dolgoztátok fel? Mégis miért csinálják ezt?"
Nem tudom. Ahogy felnőttem, csak jött magától, hogy ezek nagyon szarul élik az életüket, és nem tudják mit csinálnak. Valahogy elengedtem.
Ha a rendszer felülről tudod nézni, akkor nagyon látható és érthető lesz. Az emberiség tini korban van. A többsége a dolgoknak nem úgy működik, ahogy kéne működni, és nem azt csinálják, amit csinálniuk kéne.
úgy dolgoztam fel, hogy – tudom, csúnya, amit írok – de egyrészt az idős ofőm és a 40 éves egykori matektanárom is meghalt tavaly, a másik meg, hogy rájöttem arra, hogy ebben az országban a tanárok nagy része versenyszférára alkalmatlan, frusztrált ember + világosan látszik ma már, hogy a magyar oktatási rendszer megbukott.
az ofőm utálta a fiúkat, és beteges mértékben belemászott a magánéletünkbe. még azt is el kellett mondani neki, miről beszélgettünk du, illetve amikor volt egy kisebb rendőrségi ügyem 14 évesen, azt hazudta a rendőröknek, hogy sosem tudják a szüleim, hogy hol vagyok.
beteg egy nő volt, amikor nevettem vmin, kitalálta, hogy rajta nevetek, egyik lány osztálytársnőmet meg osztályfőnöki órán vizsgáztatta, hogy át kell-e rakni kisegítőbe. szegény csaj sírva könyörgött, hogy hagyják abba…
a matektanárom szintén utálta a fiúkat, a csinos lány osztálytársaimat bezzeg átrugdosta év végén.
amikor először bejött év elején (új tanár volt), rögtön belekötött abba, hogy a kedvenc csapatom neve ott volt a tolltartómon.
olyat megcsinált, h velem csukatta be az autót, miközben az osztály másik végében ültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!