Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Miért közösítik ki azokat a...

Miért közösítik ki azokat a gyerekeket akiknek nem iphone-juk van?

Figyelt kérdés

Legkisebb testvérem általános iskolába jár és észrevettük, hogy mióta a barátainak is iphone telefonja van, kezdenek elfordulni tőle és olyanokhoz “társulni” akiknek az említett telefonjuk van. Miért vannak így elkapatva az ennyire fiatal 10-11 éves gyerekek? Miért lett ennyire fontos, hogy milyen telefonja van valakinek ebben a korban? Sajnos szüleim nem engedhetnek meg ilyen drága mobilt. Már gondolkozok rajta, hogy meglepjem egy ilyen telefonnal szülinapjára (1 hónap múlva lesz, 23 évesen, saját keresetemből venném meg neki). Biztosan örülne neki csak nem gondolom, hogy egy 10 éves gyerek kezébe való egy 200-300ezer forintos készülék.

Tényleg ennyire fontos a mai világban az osztályban való beilleszkedéshez egy iphone?

2021. jan. 20. 08:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
98%
És azzal mi a helyzet, hogy van-e más potenciális barátjelölt a közelben? Nyilván a régi barátit akarja visszaszerezni, de ha ez nem is sikerülne, legalább egy jó tanulság lenne számára: barátok jönnek és mennek, meg kell tanulni nyitottnak lenni az új lehetőségekre. Szerintem ez az opció hosszútávon egészségesebb lenne a tesodra nézve, mint az ájfón vétel. És hidd el, ez nem egyszeri alkalom: most az iphone-nal kell megvenni a barátokat, egy fél év múlva meg már egy azonos áru cipővel.
2021. jan. 20. 09:07
 12/14 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem vedd meg neki, de ebből ne legyen rendszer.
2021. jan. 20. 09:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Én szemüveges vagyok és kövér... ha annak idején (1990-es évek közepe) lett volna ájfónom akkor is ki lettem volna közösítve. :D

Amikor megjelent a Nokia 3210-es nekem lett előszöt a suliban. Azt azért páran megnézegették, de nem lettem népszerűbb...

Az emberek klikkesednek még akkor is ha nincsenek tudatában.

A gyerekek pedig tanulják ezt a dolgot, náluk sarkosabban jelenik meg.

2021. jan. 20. 10:09
 14/14 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert ez tömeg cucc, sajnos. Egyébként lehet hülye ötlet, de nem lehetne iPhone matricát ragasztani a telefonjára? messziről nem biztos, hogy feltűnik.

Egyébként, mikor 10 éves voltam, mindenkinek volt telefonja (nyomógombos, néhány gazdag gyereknek okos), csak nekem és 4-5 gyereknek nem. Nem voltam kiközösítve, de, mikor felsőbe mentem, minden törekvésem ellenére igen, mert az osztály jobbik fele levált, és külön osztály lett, én meg maradtam a rosszakkal.

Nem minden a népszerűség, lehet barátkozni gyerekekkel más osztályokból, és a sajátjában is kereshet újakat. A régiek, ha csak távolodnak, de még megvannak, kerülhetnek "haver" státuszba, lehet velük kevesebbet, de nem kell feltétlen kilökni őket az életetekből csak azért, mert a menő alma telefonosokkal vannak. Jobb helyeken 14-16 évesen kinövik ezt a kiközösítősdit, addig meg valahogy ki kell bírni.:/

2021. jan. 20. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!