Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ezt csak én vettem észre vagy...

Ezt csak én vettem észre vagy más is tapasztalta?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy az orvosi egyetemre járók nagy része felsőbbrendűnek érzi magát, de még azokkal szemben is akik szintén orvosira járnak. Idén kezdtem az orvosit, a koliban felsőbbévesekkel vagyok egy szobában akik úgy beszélnek meg úgy kezelnek mintha alávalóbb lennék náluk. Ráteszik az ágyamra a szemeteszsákot, hogy vigyem ki én (mikor nekem saját szobakukám van, nem kötelességem az ő szemeteiket is kivinni), és mindenbe belekötnek, akármit csinálok,pl. egyszer néztem az órarendem, hogy mit készítsek elő a másnapi tanuláshoz és az egyik csaj rám szólt hogy ha nem csinálok semmit, akkor menjek ki a szobából mert ő most ott egyedül szeretne tanulni.Kizavart a szobából aminek én is ugyanolyan tagja vagyok. Ekkor már szóvá tettem ezt és erre az volt a válasza hogy kilakoltatott a szobából, átrakatott egy másik szobába. Hiába próbáltam velük barátkozni, bármit csinálok, mindenbe belekötöttek. Csak abszurdnak tartom hogy úgy kellett átmennem egy szobába hogy engem meg sem kérdeztek előtte hogy szeretném-e. (Nyilván mentem volna magamtól is, csak a húzást elég aljasnak tartom)

2021. jan. 3. 09:23
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:
Milyen Balázska? Lány vagyok!!!
2021. jan. 5. 11:12
 42/56 anonim ***** válasza:
80%

Orvos vagyok. Hat évig laktam koliban. Erősen kamuszagú kérdés.

Rossz szobatársat ki lehet fogni, de a problémáit intelligens ember megbeszéli a másikkal és nem gyakorin szidja a szakját. Egy kollégiumban természetesen alkalmazkodni kell másokhoz, ha te vagy az új a szobában, akkor neked többet kell, mert akik már ott laknak X éve előnyt élveznek. Nálunk például koedukált lett az egyik női wc, mert a szintünkön volt két csaj 10 fiúra és a férfi wc messzebb volt, nyílván miután 5 éven át koedukált volt a kutyát nem érdekelte volna ha ezen egy elsős csaj pampogni kezd.

Lenézés... Nos én nem tapasztaltam, hogy orvosin a bölcsészeket leszámítva bárkit lenéztünk volna. Persze megy ez az orvos-jogász cicaharc de senki nem veszi komolyan.

2021. jan. 6. 17:20
 43/56 A kérdező kommentje:

Kamuszagú a kérdés :D laktál volna a szobában 1 napot, majd megtudnád :D

Amúgy meg hogy ő már ott lakik, nem jogosítja fel, hogy összerohadtalmázza az ágyneműmet. Nem tudom te mit szoltál volna, kesves orvos, ha te ágyadba raktál volna be a saját szemetüket....

2021. jan. 6. 17:38
 44/56 A kérdező kommentje:

Meg mi ez a sznobság, hogy előnyt élveznek? Ha felvesznek a koliba ugyanolyan teljes jogú tagja vagyok, ők nem felsőbbrendűek, mint én?

Vagy az az előny, hogy kukát csinálhat az ágyamból meg kizavarhat a szobából?

2021. jan. 6. 17:40
 45/56 anonim ***** válasza:
100%
Nos valamiért az én ágyamba soha senki nem akart szemetet rakni. Egyébként egy kollégiumi szobában mi az, hogy saját szemét? Van egy kuka, abban van mindenki szemete amit az visz ki, aki észleli, hogy megtelt.
2021. jan. 6. 17:43
 46/56 A kérdező kommentje:
Mert valószínűleg nem vadbarmot fogtál ki, az új szobában már az én ágyamba sem raktak szemetet és nem is küldtek ki, ha tanulni akartam. És ha ő észlelte egyébként is, miért az én ágyamba rakta, ha én már reggel kivittem a szemetet? Ő is kivihette volna
2021. jan. 6. 17:45
 47/56 anonim ***** válasza:
74%
Nos nem. Aki évek óta ott lakik az letett már valamit az asztalra, te meg lehet, hogy fél év múlva búcsúzol az egyetemtől és a kolitól. Egyébként a diákéletnek vannak íratlan szabályai, a kollégiumoknak is vannak, ha ezeket nem tartod be akkor szívni fogsz. Egyébként ha élőben is ekkora az arcod, akkor nem csoda, hogy nem jöttél ki olyanokkal akik ezt nem tolerálják.
2021. jan. 6. 17:48
 48/56 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat letett a másodéves az asztalra :D
2021. jan. 6. 17:50
 49/56 A kérdező kommentje:
Ha téged boldoggá tenne, hogy elsősként szemetet dugnak a "szerény" felsőbbévesek az ágyadba, akkor egészségedre...nem tudom, ha egymással ilyenek vagytok, a pácienseitekkel milyenek lehettek..amúgy amíg nincs diplomája, ugyanolyan jogú hallgató, mint én....
2021. jan. 6. 17:51
 50/56 anonim ***** válasza:
100%
#49 Ő már elvégzett egy évet. Máris többet tett le az asztalra. Ez nem jogosítja viszont fel, hogy szemetet rakjon az ágyadba.
2021. jan. 6. 18:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!