Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Megeteheti ezt az osztályfőnököm?

Megeteheti ezt az osztályfőnököm?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, egy nagyon erős gimnáziumban tanulok, orvosnak készülök. Még szeptember végén, az egyik osztályfőnöki órán bejött hozzánk az iskolapszichológus, valamit suttogott az ofőmmel, aztán hangosan mondta, hogy most azonnal menjek fel vele a orvosi szobába beszélgetni. Igazából magánéleti gondjaim vannak és emiatt kicsit levert, néhanapján depressziós vagyok, de nem befolyásol semmiben, kitűnő tanuló vagyok, az orvosira készülök.Ráadásul a suliban nem mutatom ki annyira az érzéseim, mosolygok, leplezem a gondjaim, szóval nem értem az ofőm miért intézkedett a tudtom nélkül. Mondta nekem a pszichológus, hogy az osztályfőnököm kérte meg hogy beszélgessen el velem és az agymosás végén mondta, hogy keressem fel nyugodtan ha nem vagyok jól. Én persze többször nem mentem, mert utálom az ilyen agytúrkászokat, úgysem látnak bele a fejembe, csak meghallgatnak, mert ez a munkájuk...Tegnap volt online óránk és mondta az ofőm, hogy szeretne velen beszélni, szóval felhívtam és közölte, hogy jó lenne ha skypeon beszélnék az iskolapszichológussal. Nos, nálam ez kiverte a biztosítékot, mert már egyszer elutasítottam a dolgot, ráadásul majdnem 18 évesen wl tudom dönteni mire van szükségem. Mit gondoltok? Kötelezhet rá? Egyébként normális kapcsolatot ápolok ofőmmel, tehát nem azért csinálja mert rámszállt vagy szivat...

2020. dec. 4. 20:53
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Sosem vagdosnám a karom, amit mindenki lát...Nem vagyok áldepressziós, mint a mai tini többsége és nem direkt vagdosom magam, hogy sajnálatot kapjak az emberektől...Ha ehhez folyamadok, akkor a hasamon csinálom, vagy a csípőmön, de nem jellemző...
2020. dec. 5. 14:05
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

21: és ez szerinted normális????

Hidd el, nagyon sok olyan ember van (ilyen lehet az ofőd is), aki szemrebbenésekből, picike részletekből is leveszi, hogy valami baj van. Nem kell látnia a vágásokat, nem kell, hogy lássa az esetleges depresszívebb pillanataidat.

Egyszerűen érzékeny az ilyesmire, és lejön neki, hogy valami nem stimmel.

Én is azt mondom, hogy foglalkozz a pszichés betegségeddel, mert ez magától jobb nem lesz!

2020. dec. 5. 16:03
 23/33 DominikX ***** válasza:
69%

Áldepresszio? Szerinted az ember csak úgy vagdosná magát??

Remélem ilyen orvosokat azert nem alkalmaznak meg vesznek fel az egyetemre.

2020. dec. 5. 16:17
 24/33 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy én nem áldepi miatt vagdosom magam. Viszont vannak olyan tinik, akik csak azért csinálják mert emósok és menők akarnak lenni...
2020. dec. 5. 17:13
 25/33 SAMSEPIOL válasza:
54%

Szia! Nálam is kiverte a biztosítékot, hogy agyturkászként hivatkozol a pszichológusokra, leendő orvos létedre. Később helyesbítettél. Viszont az, hogy szerinted rajtad nem segítene, anélkül nem derül ki, ha nem próbálod meg.

A tanárod érzéketlen volt, hogy a magánügyedet az egész osztály előtt kiteregette, de valószínűleg a segítő szándék vezérelte. Gondolom azért minimális szinten tisztában van a családi háttereddel (szüleid válása).

Aztán tovább olvastam, hogy mit csinálsz magaddal (és teljesen mindegy, hogy ritkán). Mindenképpen el kellene menned pszichológushoz...

És visszatérve a pszichológusok degradálására; szerinted hány embernek segítettek lelkileg, hogy ne jussanak el addig, amikor már orvosra van szükség?

(El kéne már engedni ebben az országban, hogy ciki szakemberhez fordulni.)

2020. dec. 6. 16:14
 26/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! Úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt ennek és felkeresem a pszichológust. Meglátom, hogy volt e értelme vagy nem. Ha igen akkor párhavonta elmegyek hozzá, ha nem, akkor pedig megmondom az osztályfőnökömnek, hogy nem látom értelmét vagy hogy már járok máshová.
2020. dec. 6. 20:30
 27/33 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha már annyira felnőttnek képzeled magad, aki megáll a lábán, akkor kezeld a helyzetet felnőttesen, indulatoktól mentesen, mint egy leendő orvos. Köszönd meg az ofőnek, hogy próbált segíteni, de úgy érzed, erre ilyen formában nincs szükséged, és határozottan jelenzsd ki, hogy nem szeretnél iskolapszichológushoz járni. Ennyi.
2020. dec. 7. 09:12
 28/33 anonim ***** válasza:

26: szerintem reálisan kell felmérni a saját állapotodat (ami persze dögnehéz), és hallgatva az okosabbak/tapasztaltabbak tanácsára, komolyan véve a problémádat, szakemberhez fordulni. Ha az első akadályt veszed, és megnyílsz a pszichológus előtt, egy egész más világ fog megnyílni előtted. És utólag már vered a fejedet a falba, hogy miért nem lépted meg ezt korábban.

Tapasztalatból beszélek.

2020. dec. 7. 10:00
 29/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsokat! És megpróbálom beismerni saját magamnak is, hogy valami nincs rendben...
2020. dec. 7. 11:32
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
en meg azt is szeretnem hozzatenni, hogy a pszichologus valasztas kicsit olyan mint a parvalasztas, lehet hogy nem fogtok passzolni azzal akivel eloszor elkezded a terapiat, akkor egy masikat kell keresni. szoritok hogy jobban legyel! ❤️
2020. dec. 7. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!