Megeteheti ezt az osztályfőnököm?
Egyetértek az #1-essel.
Lehet hogy jól el tudod játszani hogy minden rendben, de meddig??
Jo bb ha időben rendbe teszik a lelkedet, mint majd az egyetemet kelljen abbahagynid mert pl a stressz miatt kiborulsz...
Kötelezni nem fog rá, azért csinálja, mert úgy látja, hogy nagy szükséged van rá. Úgy tűnik még se tudod annyira jól leplezni a problémáidat. Lehet adnod kéne egy esélyt a dolognak, van hogy már az is segít, ha egy kívülálló valakinek őszintén elmondhatunk mindent, ami nyomja a lelkünket. Nyilván a problémát neked kell megoldani, helyetted nem tudja, de attól még tud segíteni, ezt tanulta és gyakorolta nagyon sokáig. Az pedig igaz, hogy nem lát a fejedbe, de nem is ez a dolga, ezért kellene neked is beszélni.
Ettől függetlenül a te dolgod, ha ennek ellenére is ellene vagy, akkor nem tud kényszeríteni. Csak segíteni szeretne ezzel, nem piszkálni.
3-as vagyok, azt még hozzátenném, hogy a helyzettől függetlenül gondold végig, hogy amúgy jogos-e az ofőd aggodalma, mert ha igen, akkor tényleg nem szégyen segítséget kérni és inkább vedd elejét a dolognak és ne hagyd elfajulni (tehát ezt arra az esetre értem, ha esetleg tényleg depresszió közeli vagy ahhoz hasonló állapotban lennél).
Illetve, amit írtál, hogy a pszichológus nem lát a fejedbe... ez igaz, épp ezért kell a "betegnek" beszélnie a problémáiról, amit aztán a pszichológus nyilván nem fog tudni megoldani (azt neked kell hosszútávon), de tud irányt mutatni, esetleg más perspektívából láttatni a dolgokat, helyzeteket. Ezt csak "bónuszként" írtam le, mert nagyon szemet szúrt.
Most inkább kötelezze pszichológushoz minthogy x év múlva az egyetemen vágdossa az ereit meg legyenek öngyilkos gondolatai. Tudom, szélsőséges eset de sajnos van ilyen.(sajat tapasztalat)
A szüleid semmit nem vesznek észre az állapotodon?
Lehet, h azért interveniál az ofőd, mert látja h a szüleid sz.rnak rád??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!