Ha egy 2. osztályos gyereknek nagyon kell pisilnie akkor a tanár miért nem engedi ki a vécére?
Engem ez nagyon dühít! És az összes többi szülőt is! 2. osztályos kislányom mesélte, hogy a Pali (pál) osztálytársa bepisilt.
Bepisilt, mert már annyira kellett neki, hogy a legksiebb mozdulatra elengedte magát. Megkérdezte tőle az anyukája, hogy miért nem ment el vécére, erre azt mondta, hogy mert a Gabi néni nem engedte ki.
Óra van. És? Úristen kimegy vécére, fél perc és visszajön. Katasztrófa, összedől a világgazdaság.
Mi a p*csáért nem lehet óra közben kiengedni a gyereket?
Lehet, hogy szünetben nem kellett neki, de órán már igen. Nagy ügy.
Nem értek egyet a te elméleteiddel. Okosnak próbálsz látszani, de hülye vagy mint a segg. Nem volt alacsonyabb a fiatalkorú bűnözés régen? Azért ezt ne állítsuk már! Pl. ilyen hogy tanárverés, elképzelhetetlen volt. De vegyük csak a '90-es éveket, amikor én voltam diák. Ilyen úgynevezett "csínytevések" pl. hogy megkéseljük, megverjük a tanárt, bizony akkoriban sem voltak még jellemzőek. Csak mióta szabadteret kaptak az ilyen "modern gondolkodásúak" mint te, azóta szaporodott meg a fiatalkorú bűnözés és az iskolai erőszak.
Sógórnőm pedagógus-tanár, szokott mesélni olyanokat, hogy csak szörnyűlködünk, hogy hova jutott a világ. Köszönhetően a sok haladó szellemiségű hülyének.
És munkahelyen, tárgyaláson, megbeszélésen, oktatáson, igenis zavar ha valaki csámcsog, szürcsöl, ropogtat, zörög az alufóliával, nejlonzacskóval, zizeg, matat, annak le tudnám nyomni a torkán a szendvicsét. Zabáljon szünetbe, azért van a szünet.
@31 Az a gond ezzel, hogy a tények makacs dolgok és egyáltalán nem érdeklik őket az érzéseid meg az anekdotikus bizonyítékaid. A vilag legjobb oktatási rendszerei, néhány ázsiai kivétellel, mint Dél-Korea, Japán, vagy Szingapúr, mind a poroszos oktatás ellenében működnek, nagyobb tanulói autonómiával, sok csoportmunkával, kevesebb frontális, autoriter megoldással. Ez van. Értem én, hogy te szereted verni a gyerekeidet, mert rád is húztak nem egyszer nadrágszíjjal, de ettől nem jó ember lettél, hanem egy összefüggésekben gondolkodni képtelen, agresszív valaki, aki ilyenekben látja a megoldást.
A késelést ironizálva csínytevésnek nevezni a kurucinfón kívül nem szoktak, nyilván nem túl meglepő, hogy széljobber vagy. A tanárverésekkel szemben, nagyon helyesen, hoztak is törvényeket, jelentősen komolyabb következményei vannak, mint korábban. Tanárokat nem verünk. Gyerekeket sem verünk. Embereket nem verünk, mert kultúrlények vagyunk. Ennyi lenne a lényeg, meg az, hogy tök feleslegesen pisilt be egy 8 éves gyerek, mert 200 éve kitalálták, hogy így lehet jó porosz kadétokat nevelni. Ezen Németország azóta sikeresen túllépett, nekünk még nem igazán sikerült, meg is látszik az eredményeken.
Ott ahol egészségügyi gondja van a gyereknek a szülő beír az üzenőbe és kiengedik a gyereket, ha órán kell kimennie.
De olyan szerintem ritkán van, hogy az egészséges gyerek pisil a szünetben és órán bepisil ha nem mehet ki.
A hólyag nem tud olyan szinten megtelni 45 perc alatt, hogy a gyerek a legkisebb mozdulatra is elengedje magát. Ez inkább abból következik, hogy a gyerek nem ment el szünetben és ez természetes is ilyen korúaknál, nagyon könnyen bele lehet merülni a játékba, a kajába-ivásba, nekem volt pár osztálytársam akik a becsengetésnél automatikusan rohantaka tanárhoz, hogy ki szeretnének menni, mert nagyon kell nekik és amikor a tanár kérdezte, hogy miért nem mentek szüetben, akkor anyit reagáltak, hogy akkor nem kellett, közben valószínűleg kellett nekik ugyanúgy csak nem érezték.
Meg van gyerek, aki szünetben is érzi, hogy ki kéne mennie, csak nem tud mérlegelni. Nekem is volt olyan másodikban, hogy hazaindulás előtt csak kicsit kellett pisilnem, ezért nem mentem el és hazaérkezésnél úgy kellett pisilnem, hogy a wcig eljutottam, de már nem sikerült levetkőznöm.
Kicsiknél talán annyi értelme van, hogy így nem kezdődik a mászkálás, mert nagyon sok gyerek kapcsol ilyenkor, hogy neki is ki kéne mennie és akkor ki-be járkálnak a gyerekek és az viszont tényleg elég idegesítő tud lenni, tanárnak is, a többieknek is, de azért egy pedagógus képes kell hogy különbséget tegyen akzött akinek nagyon ki kell menie meg aközött aki csak úgy reflexszerűen kimenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!