Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha egy 2. osztályos gyereknek...

Ha egy 2. osztályos gyereknek nagyon kell pisilnie akkor a tanár miért nem engedi ki a vécére?

Figyelt kérdés

Engem ez nagyon dühít! És az összes többi szülőt is! 2. osztályos kislányom mesélte, hogy a Pali (pál) osztálytársa bepisilt.

Bepisilt, mert már annyira kellett neki, hogy a legksiebb mozdulatra elengedte magát. Megkérdezte tőle az anyukája, hogy miért nem ment el vécére, erre azt mondta, hogy mert a Gabi néni nem engedte ki.

Óra van. És? Úristen kimegy vécére, fél perc és visszajön. Katasztrófa, összedől a világgazdaság.

Mi a p*csáért nem lehet óra közben kiengedni a gyereket?

Lehet, hogy szünetben nem kellett neki, de órán már igen. Nagy ügy.

2020. nov. 26. 13:49
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

Milyen stílusról beszélsz?

Egyedül te vagy az, aki csövesezik, libsizik, prolizik.

Vicces vagy :)

2020. nov. 26. 15:24
 22/33 anonim ***** válasza:
18%
Másokat se engednek ki. (más az óvoda középső csoportjában sem) ha a te fattyad kivétel ez alól, akkor vidd el kisegítő iskolába. Ha 45 percet nem bír ki pisi nélkül, akkor speckó iskolába van a helye a zöldségek között.
2020. nov. 26. 15:29
 23/33 anonim ***** válasza:
85%

Én 240 fős 4 darab wc/nemes iskolában nem egyszer jártam már úgy, hogy a fiú wc-be kellett bemenjek, mert annyian voltak a lány wc-ben, hogy sorra se kerültem volna mire becsengetnek...

Egy másodikos viszont nem mer bemenni, hanem csengetéskor visszamegy az osztályba, ahol x idő után még csak jobban rájön a pisilés.

2020. nov. 26. 17:45
 24/33 anonim ***** válasza:
3%
23-as de sokat változott a világ...én még alig 10 éve, hogy befejeztem a sulit, de soha egyszer sem tapasztaltam azt, minden szünetben kígyózó sorok álltak volna a wc-knél, sőt leginkább egyedül sikerült ezt végrehajtanom...
2020. nov. 26. 17:51
 25/33 anonim ***** válasza:
95%

Cuki olvasni a sok besavanyodott szerencsétlent, akiknek a Kádár-rendszeren szocializálódott tanárai nem engedték meg, hogy kiszaladjanak mosdóba, ezért egy nyolcévest röhögnek ki azért, mert bepisilt.

Az egyik legrosszabb érv, hogy később is ilyen hülyeségekhez kell alkalmazkodni, mint a 45 perces órák. A legtöbb normális munkahelyen ilyesmiről szó nincs. Napi bruttó 8 órában akkor tartok szünetet, amikor akarok, egy órányi ebédszünetem van, nem pedig 10 percem átszaladni egyik teremből a másikba és ott még enni is valamit, de persze csak becsengetés előtt, mert valami furcsa oknál fogva a magyar iskolákban evés közben nem megy a tudás a kölök fejébe, valamint otthonról dolgozom és akkor kezdek, amikor kedvem tartja. Nekem kínszenvedés volt az iskola, pedig majdnem végig kitűnő tanuló voltam nulla tanulással, többek között azért, mert 8-kor máig felkelni sem tudok, nem hogy biokémiát tanulni. A legtöbb gyerek Magyarországon utálja az iskolát, a tudásretenció tök alacsony szintű, gyenge középfokú nyelvtudással érettségiznek emberek 8-12 nyelvoktatás után és erre tekintünk megőrzendőként? 7 évig aktívan és sokat tanítottam, de pont ez az az attitüd (jó, meg a teljes anyagi kilátástalanság) az, ami miatt inkább pályaelhagyó lettem. Nincsen semmi dicsőséges abban, ha felesleges és hülye szabályokat tartatunk be egy gyerekkel. Nem lesz tőle boldogabb és produktívabb tagja a társadalomnak, csak évekig hallgathatja az osztálytársaitól, hogy behugyozott az órán. A ti 8 éves énetek hogy viselte volna ezt?

2020. nov. 27. 01:22
 26/33 anonim ***** válasza:

25-ös, teljesen egyetértek!

Felnőttként még egy értekezletről is ki lehet menni WC-re (na, ha a főnök éppen kollektíven lecseszi a társaságot, akkor nem :D).

Mint ahogy az is természetes, hogy közben valaki iszik egy ásványvizes palackból, vagy behozza a kávéját, teáját.

Olyat várnak el a kisgyerektől, amiket tőlünk, felnőttektől sem vár el senki.

Valaki írta, hogy akkor poénból egyre többen fognak kikéredzkedni. Ennek van egy nagyon egyszerű megoldása: akkor mehet ki a következő, ha az előző már visszajött. Akkor nincs csoportos rajcsúrozás a folyosón vagy a WC-ben. Egyedül még rosszalkodni sem esik jól. :-)

2020. nov. 27. 10:48
 27/33 anonim ***** válasza:
32%
Így van! Akkor most be lehet rohanni az iskolába megkéselni a tanárt. Mostanában úgyis ez a trendi.
2020. nov. 27. 12:23
 28/33 anonim ***** válasza:
27-es, a késelés a magadfajták stílusa, mi idegenkedünk tőle.
2020. nov. 27. 12:33
 29/33 anonim ***** válasza:
36%

Hát persze. A diákok akkor járkáljanak ki óráról wc-re, meg mittomén hova amikor akarnak. Zabálhatnak is az órán, csámcsogva, zörögve az alufóliával, zacskóval stb. Miért ne casinózzanak óra közbe, dumálhatnak is, mert fontos mondandója van biztos a havernak, telefon csörög, miért ne vegyék föl, hát biztos fontos hívás. Hisz jogaik vannak.

Szegény diák nehogy unatkozzon már az óra alatt.

Jaaa kérem hogy vannak olyanok is akik figyelnének és tanulnának? Az nem érdekes azoknak nincsenek jogaik.

Én a magam részéről, visszahoznám a nádpálcát és a körmöst. Brutális volt azt mondjátok? Mégis tudott viselkedni mindenki. Manapság meg már ha a diáknak nem tetszik valami, akkor megveri a tanárt. És a legnagyobb baj, hogy sok ember és szülő szerint, ez a normális.

Az ilyen diákokat kéne kivagdalni az iskolából, aztán majd ha otthon a szülő megnevelte az ő tökéletes gyerekét, akkor majd betehetné a lábát az iskolába.

De hát itt kezdődik az egész normalitásellenesség mikor kiakadunk azon, hogy az óráról nem járkálhat ki a diák.

Csodálatos 21. század!

2020. nov. 27. 17:01
 30/33 anonim ***** válasza:
91%

@29 Ennek a nevelési rendszernek olyan sérült emberek az eredményei, mint tenmagad. Amúgy nem tudott viselkedni mindenki. Nem volt alacsonyabb a fiatalkorú bűnözés, nem ittak vagy dohányoztak kevesebben (sőt), nem voltak jobbak a tanulmányi eredmények, az ország nem termelt ki több kutatót, orvost, mérnököt, jó szakmunkást. Nincs olyan statisztika, ami az igazadat bizonyítaná, leszámítva egy tök fals aranykor-szindrómát, ami elhiteti veled, hogy régen minden jobb volt. Fenét volt jobb, alkoholista lett az egész ország meg világverő az öngyilkosságok számában. Ehhez remekül hozzátartozik ez a poroszos baromság, aminek annyi a lényege, hogy egy olyan ember kérdezget aki tud valamit, olyanoktól, akik nem. Borzasztóak az eredmények, de az egész Kádár-rendszer alatt is tragikusak voltak, pedig ott lehetett verni a diákokat. Életedben nem tanultál pedagógiát vagy módszertant, de mivel téged gyakran kipicsázott apád, ezért azt hiszed, hogy ettől nem lesz normális egy ember. Hát nem, neked is teljesen eltorzult a személyiséged.

A munkahelyen zavar, ha valaki meló közben megeszik egy szendvicset vagy iszik egy kávét? Ugye, hogy nem? Én amíg tanítottam mindenki annyit mászkált ki, amennyit akart, lehetett enni és inni az órán, mivel sok volt a csoportmunka, így eleve nem volt folyamatos pofázás a közös feladatoknál, mert nem vártam el kiskamaszoktól, hogy 45 percen keresztül körmöljenek kussban, mégis az összes diákomnak volt minimum egy középfokú nyelvvizsgáj maximum tizedikben. Nem elit suliról van szó. Hányhatod a vért, de az összes kutatás azt bizonyítja, hogy az autoriter oktatás nem hatékony, csökkenti a továbbtanulási kedvet és az általános kreativitást, a korporális büntetések pedig konkrétan nulla hatással bírnak azon kívül, hogy fájdalmat okozol gyerekeknek. Értem én, hogy szeretnéd, ha mindenkinek olyan nyomorult lenne az élete, mint most neked, csak a pedagógia nem erről szól.

2020. nov. 27. 17:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!