Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » "Ne foglalkozz velük, ha...

"Ne foglalkozz velük, ha piszkálnak, tegyél úgy, mintha nem hallanád, majd megunják" Ez a tanács működött valaha bárkinek is?

Figyelt kérdés

2020. nov. 2. 12:15
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

Latom 'hashtag' struccpolitika … nos errol az a velemenyem, hogy:

Attol mert a strucc bedugja a fejet a homokba, attol meg jol seggbe lehet rugni! :)

2020. nov. 2. 12:46
 12/36 anonim ***** válasza:
90%

Egy ideig levegőnek néztem az engem szekáló illetőt, de ő meg ezen szórakozott, meg ijesztgetett, hogy kizökkentsen. Végül inkább azt csináltam, hogy ha megjelent az irodánkban, felálltam, és akár fél órákra elhúztam a mosdóba vagy büfébe. Mire visszajöttem már nem volt ott, és néhány alkalom után nem is jött többet.

Elég sok a munkaidő kiesés így, ha sok az ember körül a hülye, de talán ezért kellene a munkáltatóknak kicsit jobban szelektálni, mikor felvesznek valakit...

2020. nov. 2. 12:53
 13/36 anonim ***** válasza:
91%
Általánosban 8 éven keresztül szekáltak. Nem, nem jött be ez a tanács. Nem azért, mert megtörtem volna, tényleg lesz*rtam őket. Azokról, akik visszaordítottak, hogy "haggyámá" vagy "szájjmále", jobban leszálltak. Ehhez kellően unott és szenvtelen hangon kell kiabálni, de jobban hat, mint a 0 reakció.
2020. nov. 2. 13:07
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Nekem igen. Voroshaju, szemuveges, elallo fülű gyerek voltam, hát nem nagyon volt olyan gunynev, amit ne hallottam volna. Olyan 5-6 osztályos koromra jutottam el odáig, hogy egyszerűen nem reagáltam ezekre többet. Amikor rájöttek, hogy nem fogok odafigyelni ha Rókát, Répát, vagy Vörhenyet mondanak, befejezték. Ugyanez működött az egyik középiskolai tanáromnál is, aki viccesnek tartotta a nevem és kicsit átkeresztelt. Az első pár alkalommal szóltam neki, hogy nem úgy hívnak, de nem hatotta meg. Amikor nem válaszoltam a gunyneven valo megszólításaira, képes volt a rendes nevemen szólítani.
2020. nov. 2. 13:13
 15/36 anonim ***** válasza:
91%

Évekig szívattak a suliban, amikor kiderült, hogy kung-fu-zni járok, akkor meg mégjobban rákezdtek (lány vagyok). Próbáltam ignorálni, alapból csendes típus vagyok, de mikor megtudták a kung-fut, feljogosítva érezték magukat, hogy akár rugdossanak is.

Akkor szűnt meg, mikor ez egyiknek elkaptam a lábát, egyre magasabbra emeltem, amíg elvesztette az egyensúlyát és átesett az egyik padon.

Nem sérült meg az illető, de soha többet még csak hozzám sem szóltak.

Ennyit a "majd megunják"-ról.

2020. nov. 2. 13:15
 16/36 anonim ***** válasza:
54%

Félreértés, nem a nulla reakció segít, hanem az ha csak a piszkálódást ignoráljuk, és szándékosan kiszelektáljuk azokat a pontokat amik normális megnyilvánulások, és area barátilag reagálunk.

Ez a kizökkentő, nem az hogy állunk mint a box zsák a szavak golyózáporaiban.

Kb úgy tudnám szemléltetni, hogy akik visszatámadnak, és feleszik a piszkálódást a hegyi patakkal szemben mennek frontális testartással, míg a szelekvüciós válasz olyan mintha a testünkel oldalra fordulnánk így kissebb felületen ütközne a víz, és oldalazva haladnánk felfele.

2020. nov. 2. 13:17
 17/36 anonim ***** válasza:
88%

Volt egy ilyen performance art szeruseg. Egy nő kiált egy szobányi ember elé és azt mondta hogy csináljanak bármit is, nem fog megmuzdulni, vagy bármilyen módon megallitani az embereket, egy teljes órán át. Voltak a szobában egy asztalon különböző tárgyak; nehany teljesen ártalmatlan, néhánnyal viszont lehetett fájdalmat okozni.

A kísérlet viszonylag normálisan kezdődött (elvégre nem tipikus lecsúszott alakok járnak ilyen "előadásokra") de nem kellett túl sok idő, amíg a reakcióhiány miatt az emberek elkezdtek durvább dolgokkal kísérletezni, hiszen tudták, hogy nem állítja meg őket senki.

Nem emlékszem pontosan a részletekre, és most nincs is nagyon időm cikkeket olvasgatni, de arra emlékszem, hogy levetkőztették, fogdosták, sőt, rózsatüskéket is szúrtak a húsába.

Itt egy kép a nőről az óra kezdetén, és végén.

[link]

Az, hogy semmilyen körülmények között nem adhatsz reakciót a bántalmazásra, hiszen a piszkálóidat csak a reakció érdekli veszélyesen rossz tanács.

2020. nov. 2. 13:23
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak"
2020. nov. 2. 13:32
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel csak azt éri el az ember, hogy azt hiszik veled mindent szabad. Én is konfliktus kerülő voltam, mindig megtaláltak, bezzeg amelyik kapott egy jó nagy pofont az békén hagyott.
2020. nov. 2. 13:33
 20/36 anonim ***** válasza:
90%

Ez nem tanács, hanem a probléma szőnyeg alá söprése és ha nem reagálsz semmit, hagyod, kvázi engedélyt adsz arra, hogy terrorizáljanak, akkor még jobban felbátorodnak.

Különösen a gyermekkori bántások hagynak örök nyomot az arra érzékenyebb lelkekben, ezért az ilyesfajta "engedélyezés" egyenlő azzal, hogy odadobnak koncnak.

Nem szabad hagyni!

És inkább rúgjanak ki fegyelmivel a suliból, mert megruháztad a bántalmazódat, vagy inkább szerezzél átmeneti fizikai sebeket az ilyesmik idővel elmúlnak. A lelki sebek sohasem....

2020. nov. 2. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!