Sokan akik egyetem mellett dolgoznak, hogy fizessék az albérletet, meg fenn tudják tartani magukat, miért nem mennek el inkább levelezőre? Nem lenne egyszerűbb?
Ahogy elnézem, tök jól ignorálod azt a tényt, hogy sok képzés NEM INDUL levelező verzióban. :D
Figyelj! Írhatsz, amit akarsz, úgyis megmagyarázzák, hogy milyen jó nekik, és micsoda "egészséges, természetes elszakadás" a családtól, hogy szobát bérelnek egy lakásban, vagy kollégiumban szobán osztoznak, meg bőröndökkel buszon és vonaton zötykölődnek.
Az is meg lett magyarázva, hogy a diákmunka mekkora biznisz.
A barátnőm kap 100 000 forintot havonta otthonról, 30 000 szociális ösztöndíjat (külföldi munka és saját Kft.-ben az osztalékot nem nézik, csak az ügyvezetői bejelentést), van kocsija, idén kipróbálta egy barátnőjével a koleszt. Ha nem tetszik, lesz neki vásárolva, vagy bérelve lakás.
Eljár szórakozni, táncra, kondizni.
Így van értelme egyetemre járni, nem diákmunkán szopni.
Én ezt sehol nem írtam, nem is írnám mert életem egyik legszörnyűbb időszaka volt ilyen téren, de ettől még továbbra se indult el a képzés levelezőn.
"akkor mégis mi előnyöm származna abból, hogy nappalin csinálom levelező helyett?"
Már ezerszer le lett írva:
1) Nem minden szak indul levelezőn
2) A levelezős első diploma kevesebbet ér a munkaerőpiacon
3) Mert levelező mellett nehezebb olyan főállást találnod, ami összeegyeztethető a tanulmányokkal, mint nappali mellett megfelelő diákmelót + nincs szoctám, nincs ösztöndíj.
4) A gyakorlati helyek túlnyomó többsége csak nappali tagozatost vesz fel gyakornoki programba.
5) Mert a levelezővel kimaradsz az egyetemi életből, ami nem csak a szórakozást, barátok szerzését jelenti, hanem az egyetem szakmai vérkeringését is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!