Sokan akik egyetem mellett dolgoznak, hogy fizessék az albérletet, meg fenn tudják tartani magukat, miért nem mennek el inkább levelezőre? Nem lenne egyszerűbb?
Persze, hogy van. Én ugyan koliban laktam, de az albis szaktársak is így csinálták: első 2 év kemény volt nagyon, tele volt az órarend, akkor vagy semennyit nem dolgoztunk, vagy max hétvégente, ha nem mentünk haza akkor alkalmi beugrós munkákat vállaltunk. Ilyenkor így néztek ki az anyagiak: szoctám, kb 30e, ösztöndíj, 8-20e, szülői támogatás: aki hazajárt, hetente kapott valamennyi készpénzt, amin vesz kaját, kaját is csomagoltak sokszor. Alapanyagokat sokszor vettünk közösen valamelyik hiperben, és este volt közös főzés. Akik többen laktak albiban, ők is csináltak ilyet. Én nem mentem minden héten haza, így nekem utaltak, olyan 30-50k-t havonta, illetve fizették, ha valami drága dolog kellett mert tönkrement mondjuk laptop, telefon meg ilyesmi. Mikor lazult az órarend, többet dolgoztunk. De főzni most kevésbé van időm, heti 40 óra munkával, mint anno az egyetemen. Vagyis most rosszabbul osztom be. Akkor ha volt 2 lyukasórád napközben ,
Simán megfőztél, kitakarítottál :D. Ha elég közel laktál a sulihoz.
És ha nincsenek barátaim? Kivel béreljek lakást közösen?
Nagyon sok hirdetés van, amiben lakótársat keresnek. Én is fél szobát béreltem, szobatárssal és lakótérsakkal. (Idegenekkel)
Én se hallottam még olyan egyetemistáról, aki saját külön lakást bérelt volna.
A kollégium is egy opció egyébként.
Simán van idő főzni, bevásárolni, takarítani. Aki teljes állásban dolgozik, annak is ugyanúgy meg kell csinálni. Neki sincs rá több ideje. Nem értem, miért olyan elképzelhetetlen ez.
Mi az, ami szerinted ezekben nem lehetséges? Miért tartod irreálisnak, hogy valaki nappali tagozaton tanuljon?
Igen egyetem mennék
Kollégiumba nagyon nehéz bekerülni.
Ismerek egy csajt aki Zala megyéből busszal jár fel minden nap Pestre, 3-4 órákat utazik oda,plusz este hazajön , reggel 4-kor kel. Annyira nem tudja megoldani a lakhatást, hogy inkább utazik napi 7-8 órákat. Ehhez mondjuk laza órarend is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!