Miért hiszi azt mindenki, hogy egy diploma automatikusan jó fizetést biztosít? A valóság meg kb az, hogy egy segédmunkás is megkeres annyit, mint más egy menő Corvinusos diplomával
"Programozó lehet. De ne hasonlítsuk már a legjobban menő szakot egy jogászhoz vagy más büfészakhoz"
Hát ja, látszik, hogy nem értesz nagyon ehhez.
Pl. egy java programozó az országban az 51. legmagasabb bért keresi.
A jogász pedig 70., vagyis nincs nagyon lemaradva.
Viszont ha nézünk egy víz-, gáz-, fútésszerelő már 519. az országban.
Vagyis a valósában a jogész, programozó közel egy bérkategória, míg a szakmával rendelkező személyé alacsonyabb.
Nem tudom milyen statisztika ez, de nem tükrözi a valóságot.
Jogászként elmehetsz egy kormányhivatalba a garantált bérminimumért
"Nem tudom milyen statisztika ez, de nem tükrözi a valóságot."
De, ez a valóság, és ez az amit már többen elmondtak, hogy szakmunkásoknak ténylegesen csak töredékéből lesz vállalkozó, mivel ahhoz is kell tehetség.
"Jogászként elmehetsz egy kormányhivatalba a garantált bérminimumért"
Ahogy elmondtam, hogy programozóként is mehetsz info tanárnak nettó 130k-ért, csak a többség nem fog. Ahogy a jobb jogászok a piacon helyezkednek el és nem közalkalmazottak lesznek.
"A jogászoknak is csak töredéke lesz ügyvéd."
Akkor rosszul tudod, de persze ez a linken is ott van, amit mutattam. Látható, hogy a jogászok többsége ügyvéd lesz.
"a legtöbben elmennek a közigazgatásba"
Ez nem igaz. A legfrissebb felmérések szerint is max 30% megy el közigazgatásba.
"Versenyszférában nem sok esély van jogi diplomával."
Attól függ - ahogy már mondtam -, ha jó vagy, akkor jól fogsz keresni. Nyilván, ha nem tudsz semmit, akkor senki nem akar megfizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!