Miért néznek hülyének az osztálytársaim, mert introvertált vagyok és komplikáltan gondolkodom?
Nekem erre a kérdésre három válaszom is van, nem értem, hogy várhatod el, hogy csak egyet írjak...
Okoskodni, meg különlegesnek lenni nem ugyanaz.
ki mondta, hogy elvárom, hogy csak egyet írj?
Hál' istennek sem okoskodó sem különleges nem vagyok. Talán intro sem.
Mondom.. Kétértelmű kérdésre nincs egy jó válasz! Ha ezt szóvá teszem hülye vagyok. Ha vissza merek kérdezni, hogy melyik ceruzát hozzam, hülye vagyok. Csak azért, mert ceruzából a tanárnő toltartójában van vagy 8. hozzad "A" ceruzámat. Az A az határozott névelő, csak akkor lehetne használni, ha EGY ceruzája van...
És még én vagyok a hülye.
Amúgy én átérzem a kérdező problèmáját, mert hasonlóval küszködök a mai napig is, még ha az évek során sokat is javultam. Nem mindig tudtam felvenni a fonalat az emberekkel, mert 90+%-uk a legkézenfekvőbb megoldást kereste, és sokszor nem is ment tovább. Egyszer olvastam egy tudományos cikket erről, de most az istennek nem találnám.
Aztán nem ment sulisként a matek, mert mindig túlgondoltam a képleteket. Érettségi előtt jöttem rá, h a matekban is pont, h a legegyszerűbb megoldás a célravezető. Mai napig oda kell figyelnem a kommunikációra, mert felesleges infókat osztok meg sokszor. Nincs belém kódolva, h egy "ráérsz?" kérdésre sokszor elég igen/nemmel felelnem. Ügyintézésnél is felesleges dolgokat kérdezek. Szerintem gyakorolj, egyszerűsíts, próbáld a lényeget kiragadni, vagy hogy melyik lehetőség jut eszedbe legelőször.
13. sehonnan. ramdom hozank egyet és az megfelelő. Én mindig le vagyok baszva, hogy nem ezt, a másikat.
Tehát bármit csinálok, az rossz!
Nekem hasonló gondom volt, felnőtt koromban is. Nem is kedvelték ezt bennem, mert azt hitték, hogy direkt bohóckodok, a figyelmet akarom.
A megoldás az volt, hogy mindig úgy álltam hozzá, hogy majd szólnak, ha nem erre gondoltak vagy konkrétan megfogalmazzák.
Illetve azt veszem figyelembe csak, amit kimondtak.
Pl, hozd ide a ceruzat. Jó van előttem egy piros, egy fekete és egy zöld.
Ha konkrétan valamelyik kéne, akkor úgyis mondta volna, hogy kérem a ZÖLD ceruzát. Mivel nem mondta, ezért tök mindegy melyiket viszem oda.
Tehát felveszek találomra egyet, odaadom, ha nem ez kell, akkor szól, hogy a zöld ceruza kell neki.
Vagy, kinyitod az ablakot? Nem mondtak melyiket, valószínűleg azt, amelyik közelebb van hozzám vagy amelyik szimpi, a fő az, hogy egy ablak legyen nyitva, ha esetleg másik ablakra gondoltak, úgyis szólnak.
A CBA-s példa is ilyen eset. Mi a barátnőmmel külföldön egy áruhazat beszéltünk meg, hogy ott találkozunk, de nem ugyanarra gondoltunk, szóval egy villamos megállónyira egymástól várakoztunk, aztán egyeztettünk. Röhögtünk egy jót és ennyi.
De amúgy a CBA-s eset megoldható úgy, hogy azt mondják, várnak a cba előtt és te hozzá teszed, hogy rendben, akkor ott a játszótér melletti cbanál találkoztok. Ha nem arra gontoltak akkor úgyis mondjak, ha arra gondoltak, akkor meg ennyi, nincs az érzésük, hogy magyarázniuk kell egy számukra magától értetődő dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!