Szülők! Járatnátok a gyereket olyan gimnáziumba, amelytől elvették az érettségiztetési jogot?
Ugyan a gyerek még csak 11. oszt na de a jogot az érettségire 2 évre vették el. Vagyis se idén se jövőre az iskola nem szervezhet érettségit.
A kérdés érdemes-e egy diáknak ezek után ide járnia? Ha egyszer hiába járja ott ki a 12. osztályt és kap 12-es záróbizit, az érettségit akkor is egy idegen iskolában idegen tanárok előtt kell majd letennie.
Akkor már nem lenne jobb már a nyáron itthagyni ezt a helyet és ősszel helyből ott kezdeni, ahol majd érettségizhet is?
"Az érettségire már az ősszel kell jelentkezni "
Ne mondd senkinek el hatalmas titkot osztok meg veled: a tavaszi nyári 21-es érettségire a jelentkezés határideje feb 15.
2002 óta, immáron lassan 20 éve.
Baromságot, dezinformációt ne terjessz.
"Figyelj oda a gyerekre, hogy tanuljon rendesen és tök mindegy hol, kinél fog érettségizni."
LOL LOL!
Ha én anno maradtam volna abban az egyházi suliban amiben kezdtem, jó ha 3-as érettségijeim lettek volna ... de átmentem utolsó évben máshova és színjeles érettségi lett...
és ugye 3-assal hova mentem volna tovább egyetemre? Sehova. De ötössel mentem.
Summa summarum ha maradok abban az egyházi suliban, ma nem lennék diplomás ember ennek megfelelő munkakörben, hanem a teszkó pénztárában ülnék.., mert egy sima érettségivel mégis hova mentem volna.
Na ENNYIRE nem mindegy hol tanul és végez az ember!
Kerdező, bocs...megkérdezhetem, hogy miért vagy ilyen ingerült?
Ez volt az egyik kérdésem...
A másik kérdésem...
Nem a saját gyereked vélemenyét kellene erről megkérdezned? Mégiscsak az ő életéről van szó...
Tudomásom szerint a felsőoktatási intézmények nem veszik figyelembe felvételnél a képzőintézményt.
Tehát ezzel azt akarod mondani, hogy te csak szállást biztosítasz a gyerekednek és nincs ráhatásod arra, hogy ő mennyi és milyen minőségű időt, energiát fordít a tanulásra?
A mai érettségi egy nulla. Ha kicsit is odafigyel a szülő a gyerekére gyerekjáték megugrani bármelyik átlagos egyetemi ponthatárt.
Ja, hogy akkor nem lehetne az iskolát hibáztatni?
Ha emelt erettsegit csinal a gyerek akkor sem ott fog erettsegizni ahol tanul. Kepzeld szobelin is van javito kulcs ami alapjan ertekelik a gyereket.
Lanyom elorehozott erettsegizett es kozepszinten is masik suliban csinalta, jelesre es emelten is masik iskolaban. Ha a gyerek tanul akkor irhatja az orszag masik vegen is tudni fogja.
Ha meg csak arra alapoztok, hogy majd anyuci apuci miatt lesz meg a kettes akkor bajban lesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!