Szülők! Járatnátok a gyereket olyan gimnáziumba, amelytől elvették az érettségiztetési jogot?
Ugyan a gyerek még csak 11. oszt na de a jogot az érettségire 2 évre vették el. Vagyis se idén se jövőre az iskola nem szervezhet érettségit.
A kérdés érdemes-e egy diáknak ezek után ide járnia? Ha egyszer hiába járja ott ki a 12. osztályt és kap 12-es záróbizit, az érettségit akkor is egy idegen iskolában idegen tanárok előtt kell majd letennie.
Akkor már nem lenne jobb már a nyáron itthagyni ezt a helyet és ősszel helyből ott kezdeni, ahol majd érettségizhet is?
Nem azért, de az írásbelit simán írhatja olyan tanár előtt, aki sose tanította olyan teremben, ahol sose járt, még a saját iskolájában is. A szóbelin is lehet bent egy csomó ismeretlen tanár. Az érettségi mai szintje egy vicc. Akinek nem megy, azon nem segít, hogy hol írja.
Az oktatás színvonalát kellene megítélni inkább az iskolában és ennek függvényében dönteni. Akkor viszont már egy éve kellett volna lépni.
Azért szerintem ez egy összetettebb dolog. Lehet érettségi szempontjából nem jó, ha marad. De ott van az osztályközössége, barátai, ha nem akar átmenni a gyerek, akkor többet árt, mint használ. Lehet a másik helyen nem fog adnák jól, emiatt romolhatnak az eredmények is.
Én inkább azt tenném, hogy mareadnék ebben a suliban, év elején pedig felvenném a kapcsolatot azzal az iskolával és tanárai al, ahol érettségizni fog. Ki kell kérni a tételsorokat, mert a szóbeli iskolánként eltérhet és az alapján felkészülni. Így máris szimpatikusabb az érettségiztető tanároknak is, mert nem csak a vizsgán látják először.
"Nem azért, de az írásbelit simán írhatja olyan tanár előtt, aki sose tanította olyan teremben, ahol sose járt, még a saját iskolájában is. „
És mit számít ki előtt írja? Az a lényeg ki javítja! nem az hogy ki ül benn ügyelni.
Másik meg, ha úgyis idegen helyre kell majd szaladgálni jövőre hát akkor lehet egyszerűbb és tisztább már az őszt eleve ott az új helyen kezdeni . És akkor majd jövő májusban nem kell sehova rohangálni.
"A szóbelin is lehet bent egy csomó ismeretlen tanár. „
A szóbelin tök 8 hány ismeretlen tanár van benn, mert a KÉRDEZŐtanár az az lesz, aki őt tanította és ennyi. Hogy mellette még ki ül ott, aki nem is kérdez, nem számít.
És ugye ott a lélektani oldala is hogy ha egy iskolában olyan volumenű dolgok történnek hogy elveszik az érettségit, akkor ott ki tudja mi megy a háttérben. Ki tudja még ki fog kibukni.
Lehet jobb ezt megse várni.
Volt olyan iskola (ld net meg lehet nézni) amelytől megvonták az érettségi jogot, aztán pár hónapra rá bezáratták az egészet.
Hát akkor ott az járt jól, aki még az első balhénál lelépett és nem várta meg míg elsüllyed a hajó.
"év elején pedig felvenném a kapcsolatot azzal az iskolával és tanárai al, ahol érettségizni fog.“
csakhogy év elején neked lila gőzöd nem lehet arról hol fog érettségizni mert ebben az esetben az Okt Hiv jelöl ki érettségiztető iskolát és a döntés majd 2021. áprilisban kerül közlésre!
"Akinek nem megy, azon nem segít, hogy hol írja.“
óóóóóóóóóóóó de naivak vagyunk de naivak!
Én anno egy kemény egyházi gimibe jártam és meggebedtem alig 3-as volt az átlagom. Majd átmentem egy sima középsuliba és ugyanannyi tanulással mindenből 5!
Nagyon nem mindegy hol tanul és vizsgázik az ember, nagyon nem!
Egy erős iskola hármasa másutt dicséretes ötös lenne!
Aki pl a Berzsenyibe jár és onnan megy át a mucsaröcsögei gimibe az többet tud majd mint a tanárai szinte.. na nem folytatom. Nagyon nem mindegy hol vizsgázunk.
Ha a gyerek tudja, akkor nem szamit ki javitja. Minden vizsganak megvan a javito kulcsa, az alapjan javitanak.
Ez a gyereken mulik mennyire keszul fel. Nem a tanar szamit
"Minden vizsganak megvan a javito kulcsa, az alapjan javitanak.“
Ühüm. Naná. És ez uyge a szóbelire is érvényes. Ott sem érvényesül még véletlenül sem a személyes szimpátia-antipátia, vagy a részrehajlás-szubjektív vonal-ugye nem? Ott is van javítókulcs ugye? Naná... anyám borogass.
Egyébként meg tök 8 igazából konkrétan most ezen sorok leírása közben született meg a végleges döntés. Megvárom a tanév zárását jún 15, és ha kiosztásra kerül a bizi még aznap kiíratom.
most igazából te csak panaszkodni jöttél és semmi sem jó neked?
Figyelj oda a gyerekre, hogy tanuljon rendesen és tök mindegy hol, kinél fog érettségizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!