Az osztálytársaim állandóan cikizik a hobbimat. Hogyan magyarázhatnám el nekik, hogy nagyon is komoly?
Szóval. a hobbim a repülőmodellezés. Most leszögezném, hogy nem játék.
Ez egy félig hobbi félig sport tevékenység. Valósi robbanómotorral hajtott gépek. Kb 1,5-3méter szárnyfesztávval. Aki jártas ebben az tudja. Aki nem, az kérem keressen rá: (rc scale 3d airplane)
Ezek a modellek nem holmi játék habrepülők, amiekt szülinapra kap a 8 éves kisfiú.
A távirányító-vevő kombó komolyabb fajtái 150-300e Ft között mozognak.
egy 10ccm-es motor (igen, nagyon kicsi) kb 80e Ft.
maga a géptest, ami balsa fából készül, géptől függően 100-800e Ft.
a szervók, melyek a kormánylapok mozgatásáért felelnek (ekress rá: rc servo) darabja 20-50e Ft. egy repülőbe átlag 8 db szervó kell.
Ezen repülők irányítása csak kicsiben tér el a velódiétól. Rettentő nagy koncentrációt igényel. És gyakorlatot. mindenki szimulátoron gyakorol az első felszállás előtt...
Tehát összeszámolva milliós árkategória.
Nekem NINCSEN ilyen gépem. Más fajta van. Eddig 400e Ft-ot költöttem 2 gépre. most van kb 7 repülőm.
És hát ez az én hobbim. Ezt fikázzák. Annak a tudatában, hogy milyen komoly.
Van valami tippetek, hogy hogyan lehet nekik úgy elmagyarázni, hogy legalább ne szekáljanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!