Az osztálytársaim állandóan cikizik a hobbimat. Hogyan magyarázhatnám el nekik, hogy nagyon is komoly?
Szóval. a hobbim a repülőmodellezés. Most leszögezném, hogy nem játék.
Ez egy félig hobbi félig sport tevékenység. Valósi robbanómotorral hajtott gépek. Kb 1,5-3méter szárnyfesztávval. Aki jártas ebben az tudja. Aki nem, az kérem keressen rá: (rc scale 3d airplane)
Ezek a modellek nem holmi játék habrepülők, amiekt szülinapra kap a 8 éves kisfiú.
A távirányító-vevő kombó komolyabb fajtái 150-300e Ft között mozognak.
egy 10ccm-es motor (igen, nagyon kicsi) kb 80e Ft.
maga a géptest, ami balsa fából készül, géptől függően 100-800e Ft.
a szervók, melyek a kormánylapok mozgatásáért felelnek (ekress rá: rc servo) darabja 20-50e Ft. egy repülőbe átlag 8 db szervó kell.
Ezen repülők irányítása csak kicsiben tér el a velódiétól. Rettentő nagy koncentrációt igényel. És gyakorlatot. mindenki szimulátoron gyakorol az első felszállás előtt...
Tehát összeszámolva milliós árkategória.
Nekem NINCSEN ilyen gépem. Más fajta van. Eddig 400e Ft-ot költöttem 2 gépre. most van kb 7 repülőm.
És hát ez az én hobbim. Ezt fikázzák. Annak a tudatában, hogy milyen komoly.
Van valami tippetek, hogy hogyan lehet nekik úgy elmagyarázni, hogy legalább ne szekáljanak?
Most igazából dicsekedni akarsz, vagy csak egosimogatásra van szükséged?
Ha ilyen drága hobbira futja, akkor "felnőtt" ember kellene legyél, aki tudja értékelni önmagát és le tudja szarni a dolgokat.
Én 1:1 "sport"autót tuningolok, a többség szerint baromság több százezreket költeni rá, de nem aggódok rajta. Inkább ez, mint elinni, elcigizni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!