Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az osztálytársaim állandóan...

Az osztálytársaim állandóan cikizik a hobbimat. Hogyan magyarázhatnám el nekik, hogy nagyon is komoly?

Figyelt kérdés

Szóval. a hobbim a repülőmodellezés. Most leszögezném, hogy nem játék.

Ez egy félig hobbi félig sport tevékenység. Valósi robbanómotorral hajtott gépek. Kb 1,5-3méter szárnyfesztávval. Aki jártas ebben az tudja. Aki nem, az kérem keressen rá: (rc scale 3d airplane)

Ezek a modellek nem holmi játék habrepülők, amiekt szülinapra kap a 8 éves kisfiú.

A távirányító-vevő kombó komolyabb fajtái 150-300e Ft között mozognak.

egy 10ccm-es motor (igen, nagyon kicsi) kb 80e Ft.

maga a géptest, ami balsa fából készül, géptől függően 100-800e Ft.

a szervók, melyek a kormánylapok mozgatásáért felelnek (ekress rá: rc servo) darabja 20-50e Ft. egy repülőbe átlag 8 db szervó kell.

Ezen repülők irányítása csak kicsiben tér el a velódiétól. Rettentő nagy koncentrációt igényel. És gyakorlatot. mindenki szimulátoron gyakorol az első felszállás előtt...

Tehát összeszámolva milliós árkategória.

Nekem NINCSEN ilyen gépem. Más fajta van. Eddig 400e Ft-ot költöttem 2 gépre. most van kb 7 repülőm.

És hát ez az én hobbim. Ezt fikázzák. Annak a tudatában, hogy milyen komoly.

Van valami tippetek, hogy hogyan lehet nekik úgy elmagyarázni, hogy legalább ne szekáljanak?

2020. márc. 21. 18:32
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
még hozzáteszem, hogy műrepülő versenyeket is rendeznek a modellezőknek! https://www.youtube.com/watch?v=Sp6dAmeMCB8
2020. márc. 21. 18:33
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem magyarazkodni kell az ilyen gyokereknek, hanem elkuldeni oket az anyjukba. Nekik valszeg meg hobbijuk sincsen, de fikazodni azt tudnak. Ne alazd meg magad azzal, hogy megprobalod meggyozni oket. Eleve aki nem erti annak hiaba fogod mondani, nem fogja felfogni. De ok inkabb nem akarjak megerteni, es ez a legnagyobb baj. Kotekedni akarnak, ahhoz pedig mindegy az indok. Ha holnap a pulcsidat szoljak le akkor tanulmanyt fogsz nekik vinni a pulcsid divatossagarol? Regen en is magamra vettem ezeket de egyet megtanultam. A kritizalas es leszolas erosen serti a hataraimat es az vesse ram az elso kovet aki mindenben tokeletes. Amugy tartsa meg maganak a szanalmas velemenyet, mert senki se kerdezte.
2020. márc. 21. 18:38
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért fikáznak, mert nem tudják, hogy mi az, hanem mert jó hecc nekik ezzel ugratni téged. Hiába magyarazol ezeknek bármit, amiatt úgysem fogják abbahagyni
2020. márc. 21. 18:39
 4/21 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm, akkor inkább lesz*rom őket.. És hát azért is cikiznek még, hogy nekem nincsenek márkás ruháim, vadij ájfonom stb. Pedig ugyanolyan "gazdag" vagyok, mint ők. Hacsak nem több. Csak nekem van hobbim, amibe fektethetem a pénzemet és még örömömet is lelem benne. egy 2016-os samsung j5-öm van, számomra tökéletes. Mindent tud ami nekem kell...
2020. márc. 21. 18:41
 5/21 A kérdező kommentje:
de ezek szerint szellemileg biztos, hogy gazdagabb vagyok. Én egyszer nem szólnám le azt, akinek pl az akciófigura gyűtés a hobbija. számomra hülyeség, mert nem tudod úgy használni őket, de közben meg kiderül, hogy a gyerek milliárdos.. És azért van 3 szoba tele egyedi figurákkal.
2020. márc. 21. 18:42
 6/21 anonim ***** válasza:
Mindenhol megvan ez a fikazodos reteg. Megalazni mast undorito dolog. Szellemileg biztosan gazdagabb vagy toluk, ez tuti. De amugy az apjuk meg anyjuk penzevel felvagni hat... Majd felnonek egyszer
2020. márc. 21. 18:46
 7/21 anonim ***** válasza:
Nem kell törődni az ilyen megjegyzésekkel. Meg vagyok győződve, hogy akik lekicsinylik az ilyen hobbit, azok valójában semmi komoly hobbival nem rendelkeznek, csak lézengenek és semittevéssel töltik az idejüket. Még az is lehet, hogy valójában irigyelnek azért, hogy komolyan tudsz csinálni valamit.
2020. márc. 21. 18:46
 8/21 anonim ***** válasza:
39%

Most igazából dicsekedni akarsz, vagy csak egosimogatásra van szükséged?

Ha ilyen drága hobbira futja, akkor "felnőtt" ember kellene legyél, aki tudja értékelni önmagát és le tudja szarni a dolgokat.

Én 1:1 "sport"autót tuningolok, a többség szerint baromság több százezreket költeni rá, de nem aggódok rajta. Inkább ez, mint elinni, elcigizni stb.

2020. márc. 21. 18:47
 9/21 anonim ***** válasza:
92%
Kiút a közöny és megunják. Látják: ugrasz azonnal ha erről van szó (vagy ha semmit se mondasz, látják: nem esik jól) és élvezik ha mondhatják. Ha nem foglalkozol vele, hamar abbahagyják, mert unalmassá válik.
2020. márc. 21. 19:15
 10/21 anonim ***** válasza:
Ne magyarázkodj nekik: ha neked jó, akkor érezd jól vele magadat.
2020. márc. 21. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!