Hogyan kezeli egy középiskola, a tanárok, a tanár, ha egy diák öngyilkos lesz?
Csak kíváncsiság, akkor jutott eszembe mikor rájöttem, milyen jó a kapcsolatom néhány tanárommal.
Remélem kevesen tapasztaltak ilyet, szörnyű lehet.
Leírom a halálokat (az utolsó lesz az öngyilkosság);
3. és 4. Között meghalt egy leukémiás osztálytársnőm. Ofő eljött a temetésre, utána évnyitón elmondta a rossz hírt (nyáron nem mindenki értesült róla, mert akkor nem volt mindenkinek net otthon) és utána nem került többet szóba, de azért tudjuk, hogy megviselte. Feketezászló nem volt. A kislány öccse a következő évben kezdte a sulit és az ofőnk lett az ofője. <3
*
Külföldön egy lány 8. Osztály előtt nyáron leesett a bicikliről és meghalt (fejsérülés, azonnal meghalt). Eggyel felettünk járt, én speciel azt se tudtam, hogy nézett ki.
Tanárok beszélgettek velünk erről, volt Mise a lányért (volt egy a sulin belül kis kápolnánk, ahol mindig volt mise, ott tartottak a lányért egyet és emlékszem, az egyik osztálytársam is mondott beszédet a lányért és látszott mennyire zavarban van az elhunyt lány osztálytársai között, akik sírtak és nem tudták végigmondani a beszédüket), utána nem beszéltünk többet róla.
*
Magyarországon, amikor végzős voltam a gimiben egy kilencedikes lány vonat elé állt.
1. Kint volt a fekete zászló.
2. Kitettek egy képet a lanyról a bejárat mellé és lehetett mécsest gyújtani.
3. A lány padjának a részére is tettek mécseseket
4. A suli hangosbemondójába egy diák mondott beszédet a lány emlékére.
5. A tanárokat eléggé megrázta. A diákokat is. Rengeteget beszélgettünk órán erről az egészről.
7. Pont akkotájt lett volna a gólyatábor, amit emiatt átettek februárra. (A lány tiszteletére, hogy mégse úgy nézzen ki, hogy bulizik a suli, mikor valaki meghalt meg azt hiszem a lány osztálya is megváltoztatta a műsort, mert a lány pontegy fontosabb szerepet töltött volna be és nem akarták őt pótolni, illetlenség lett volna).
Szóval, az eset, ahol a lány öngyilkos lett mélyebb nyomot hagyott a tanárokban. Persze ez érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!