Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogosan vette el a telefonomat...

Jogosan vette el a telefonomat a tanár?

Figyelt kérdés
A szünetben telefonoztam, de nem is tanár vette észre, hanem valami gyerek, aki beszólt, hogy telefonozok. Behívtak igazgatóiba, és elkérték a telefonomat, illetve mondták, hogy megkapom érte a büntetést, értsd valami figyelmeztetés, gondolom ofői vagy igazgatói. A telefont év végén adják vissza. Kérdem én, zavartam-e ezzel a tanóra rendjét, hogy szünetben elővettem 5 percre? Mit tudnék mondani, hogy visszaadják? Szerintem ez így nagyon nem fair.

2020. jan. 28. 20:32
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%

19-es! Nem vagyok retardált! Miért mész iskolába? Tanulni. A tanár érdeke, hogy tanulj? Nem. A gyerek a tanárnak tanul? Nem. A gyerek hoz szabályokat, vagy az iskola? Iskola. Akkor miről beszélünk?

Ez a szomorú, hogy ma egy telefon akkora érték, hogy képes egy gyerek ezzel manipulálni egy szülőt. Bezzeg, ha 3 napig nem kapna kaját az sem lenne baj, csak telefon legyen.

Az iskolában nem azért vagy, hogy instagrammoz, facebookozz, snapchatelj. Azért vagy ott, hogy tanítsanak, mert sokan tanulni sem akarnak, csakhát az időt el kell tölteni valahogy.

Mondom ez a baj. Sok szülőnek habzik a szája, ha ilyen miatt kell iskolába bemennie. És miért? Mert így neveli a gyerekét. Valószínűnek tartom, ha a gyerek a szülővel korábban és jelenleg is több minőségi időt töltene nem ez lenne a helyzet.

Ahogy mondtam. Legyen a gyereknél telefon, támogatom. Legyen kikötve, hogy egy alap telefon lehet bent, ha baj van tudjon szólni a gyerek.

Ez a baj amúgy tényleg, még a diáknak áll feljebb, hogy a tanár rá mer szólni és el meri venni a telefonját. Hiányzik itt az a fegyelmezés, hogy némelyik gyereket pofán vághassák. Csakhát ezt hozta ez a liberális világ, a tanárnak nincs tekintéje, a gyereket fegyelmezni nem lehet, mert a gyerek szülője is egy állat. Ma, ha a gyerek kap egy figyelmeztetést félvállról veszi, bezzeg, ha ez végett nem kapna a család családi pótlékot már mennének habzó szájjal a pénz után.

Alapból egy tanárnak nem is az lenne a dolga, hogy bárki kölkét fegyelmezze, hanem a szülő dolga volna egy nevelt gyereket iskolába küldeni, ahol illene tudnia viselkedni, és tisztelettel lenni affelé, aki a sz.@ros seggét oktatja. Erre idejön egy tinédzser a jogaival. Joga van az iskolában kusban maradni és azt tenni, amit a tanár mond. Természetesen vannak helyzetek, amikor a tanárok legjava is kipécéz magának egy egy diákot, akit szeret szivatni. Nálunk is volt ilyen, de aki ilyen volt rá is szolgált. Nem gondolom azt, hogy a tanárok legjava olyan lenne, hogy jó kedvében szivasson.

Egy diák ne a btk pontjaival legyen tisztában, hanem azzal, hogy tanuljon! Aki meg még fel is biztatja, hát annak sincs több esze! Viszzaolvassa a saját hozzászólását az, aki a kérdezőt uszítja? Mert akkor egyből rájönne, hogy ostobaságot írt.

2020. jan. 29. 19:53
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem vette el jogosan ennyi időre. Főleg, hogy szünetben történt.

A diák nem a szünetben tanul. Ha pedig szerinted nem érvényes semmilyen törvény, akkor büntetésképpen mindjárt meg is erőszakolhatnák a tanárok a diákokat, nem? Vagy ott már kell nézni a btk-t?

2020. jan. 29. 21:24
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Abba most nem mennék bele, hogy milyen tudást szedsz fel az iskolák 99%-ában, de képtelen vagy felfogni a lényeget, szóval te vagy rá az élő példa, mennyire szánalmas az oktatás.

Teljesen mindegy, hogy miért van a gyerek az iskolában, a MAGÁNTULAJDONÁT, nem tarthatja vissza az iskola. Akkor sem, ha órán telefonozott és akkor sem, ha szünetben.

Intőt, figyelmeztetést kaphat, de szépen néznénk ki, ha elkobozhatna bármit is az igazgató vagy a tanár. Pláne olyat, ami nagyobb értékű.

2020. jan. 30. 08:16
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Eleve el se kéne kobozni azt, ami nem odavaló. A példáitok nem életszerűek. A telefon pótcselekvés.
2020. jan. 30. 08:27
 25/35 anonim ***** válasza:
82%
"Eleve el se kéne kobozni azt, ami nem odavaló. A példáitok nem életszerűek. A telefon pótcselekvés." Nagyon elkanyarodsz a témától.
2020. jan. 30. 09:19
 26/35 anonim ***** válasza:
82%
Ne foglalkozz vele, nem érti...
2020. jan. 30. 11:09
 27/35 anonim ***** válasza:
83%
Tényleg nem érti, hagyd rá :)
2020. jan. 30. 11:57
 28/35 anonim ***** válasza:
0%

A sok kötekedő, beszólogatót fel, az értelmes válaszadókat lepontozzák.

Érdekes világot élünk, kérem szépen.

2020. jan. 30. 18:14
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
A hülyéket pontozzák le, akik századjára sem értik meg a lényeget.
2020. jan. 31. 09:33
 30/35 anonim ***** válasza:
77%
Nem veszik észre magukat csak hajtogatják a hülyeségeiket aztán meg hisztiznek hogy le vannak pontozva :D
2020. jan. 31. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!