Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogosan vette el a telefonomat...

Jogosan vette el a telefonomat a tanár?

Figyelt kérdés
A szünetben telefonoztam, de nem is tanár vette észre, hanem valami gyerek, aki beszólt, hogy telefonozok. Behívtak igazgatóiba, és elkérték a telefonomat, illetve mondták, hogy megkapom érte a büntetést, értsd valami figyelmeztetés, gondolom ofői vagy igazgatói. A telefont év végén adják vissza. Kérdem én, zavartam-e ezzel a tanóra rendjét, hogy szünetben elővettem 5 percre? Mit tudnék mondani, hogy visszaadják? Szerintem ez így nagyon nem fair.

2020. jan. 28. 20:32
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
26%

"Nem jogos, ez lopás akárhogy is nézzük"

Ha a házirend nem engedi a mobiozást az iskolában, akkor nem történt jogtalan eltulajdonítás, vagyis semmi köze a dolognak a lopás fogalmához.

2020. jan. 28. 21:41
 12/35 george1113 ***** válasza:
100%
Akárhogyis, az a te tulajdonon, szankciókat indíthat ellened ahányszor használod a telefont, de a tulajdonod nem veheti el! Ez önbíráskodás! Kéresd vissza a szüleiddel.
2020. jan. 28. 23:40
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Tanítás időben elveheti ha van rá megfelelő oka. Viszont tanítás után vissza kell adnia, mivel ellenkező esetben sértené a tulajdonjogaidat.
2020. jan. 29. 00:36
 14/35 anonim ***** válasza:

Külföldön, ahol éltem, úgy csinálták, hogy, ha az órán a telefonod megszólalt, akkor elvették tőled. Ugyanúgy, ha szünetben elővetted, akár egy percre, elvették.

A telefont kikapcsolt állapotban kellett tartani a táskában; tanítás előtt és után használhattad.

Sokszor kirándulásokra se vihettük magunkkal (még ott alvósra sem); az ofőnél és a kísérőtanárnál volt telefon - akármi történt, ő értesítette az iskolát/szülőket.

Volt x időnként egy nap, amikor minden elvett telefon visszaadtak. Ha jól emlékszem minden trimeszterben egy.

Én ezt túlzásnak éreztem; bár benne volt a házirendben, de úgy voltam vele, hogy akkor vegyék el egy napra a gyerek telefonját, adják vissza nap végén. Mivel ez a házirendbe is benne volt és úgy nem vettek el telefont, hogy a gyerek táskájában volt kikapcsolva, ezért a gyerekek nem igen háborodtak fel, ha a telefonjukat elvette a tanár és a szülők se mentek be az iskolába.

Ettől függetlenül én túlzásnak éreztem.

Egyet értek Veled, kérdező, főleg, mert írod, Nektek nincs a házirendbe, hogy az iskolában a szünetek alatt ne használhatnátok telefont.

"Jogosan vette el a telefonomat a tanár?" - nem.

Szerintem szüleidet küld be.

2020. jan. 29. 08:27
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Így jártál. Béna vagy. Nálunk általánosba nem lehetett telefont vinni a suliba de én néha be vittem be zárkóztam a WC fülkébe és ott ránéztem az üzeneteimre gyorsan.
2020. jan. 29. 11:40
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben a házirendben az áll, hogy a telefon használata intézményen belül nem engedélyezett akkor jogosan kérheti el. De csak KÉRHETI! Elvenni semmi esetben sem veheti el. Ilyenkor határozottan oda kell állni és bizony meg kell mondani, hogy márpedig NEM! Tapasztalatból mondom, hogy nem fogja erőszakkal elvenni a tőled, mivel az már lopás. Természetesen a nemet mondás után az írásbeli megrovás már jogos lesz, de inkább az mint eltulajdonítsák a magántulajdont.

Szüleid küldd fel aztán tanulj az esetből. Vagy nem veszed elő vagy elbújsz míg használod és ha le is buksz, nem adod oda.

2020. jan. 29. 12:15
 17/35 anonim ***** válasza:

Jogában áll a tanítási idő végéig magánál tartani, de miután vége az óráknak, vissza kell adnia.

Jogában áll emiatt intőt adni, de nincs joga a suli végéig eltulajdonítani.

Szólj a szüleidnek!

2020. jan. 29. 12:39
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
Ebből is látszik, hogy sokan elcseszik a gyerekeiket, mert képtelenek nevelni. Ezért nincs a tanárnak tekintéje, mert bemegy a gyerek által felbiztatott szülő és még a szülőnek áll feljebb, hogy a gyerekének hogy merik elvenni a telefonját. Könnyű az iskolában keresni a bűnbakot, de ezek a szülők nincsenek tisztában a kompetenciáikkal, olyan tekintetben, hogy képtelenek gyereket nevelni. Nincs azzal semmi baj, hogy a gyereknél legyen telefon, de nem feltétlen kikötés az, hogy okostelefon legyen. Továbbra is fenntartom azt, hogy 16 éves létedre, ne csak a jogaiddal, hanem a kötelességeddel is legyél tisztában!
2020. jan. 29. 14:03
 19/35 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó! Hagyjuk már a hülyeséget! Az legyen a gyereknek a legnagyobb csínytevése, hogy előveszi az iskolában a rohadt telefonját. Gondolom te mintagyerek voltál.

Egyébként meg megérdemli az írásbeli figyelmeztetést (ha jogos), de szépen nézne ki a világ, ha bárki eltulajdoníthatná/visszataethatná más vagyontárgyát.

Ne legyél ennyire retardált, kérlek!

2020. jan. 29. 14:31
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

"Ezért nincs a tanárnak tekintéje, mert bemegy a gyerek által felbiztatott szülő és még a szülőnek áll feljebb, hogy a gyerekének hogy merik elvenni a telefonját. "

Figyi, más az, hogy a gyereknek elveszik nap végére a telefonját vagy év végéig.

Ha előre nem adják írásban, hogy a gyerek telefonját év végén adják vissza abban az esetben, ha használják, amit a szülő és a diák is elfogad azzal, hogy a gyerek ott tanul, akkor nincs miről beszélni.

De, ha ez nincs benne a szabályzatban, akkor a tanár elveheti a telefont és visszaadhatja óra végén, esetleg tanítás végén.

Ebben az esetben, ha az igazgató és/vagy a tanár tanév végéig elveszik, akkor a szülő jogosan mehet be.

Más az, hogy a szülőtől tényleg sok, ha bemegy azért, mert 1 tanórára vagy egy napra elkobozták a gyerek telefonját.

2020. jan. 29. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!