Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Jogosan vette el a telefonomat...

Jogosan vette el a telefonomat a tanár?

Figyelt kérdés
A szünetben telefonoztam, de nem is tanár vette észre, hanem valami gyerek, aki beszólt, hogy telefonozok. Behívtak igazgatóiba, és elkérték a telefonomat, illetve mondták, hogy megkapom érte a büntetést, értsd valami figyelmeztetés, gondolom ofői vagy igazgatói. A telefont év végén adják vissza. Kérdem én, zavartam-e ezzel a tanóra rendjét, hogy szünetben elővettem 5 percre? Mit tudnék mondani, hogy visszaadják? Szerintem ez így nagyon nem fair.

2020. jan. 28. 20:32
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Hány éves vagy? Szüleid nem tudnak bemenni? Szerintem nonszensz, hogy szünetben nem telefonozhatsz.
2020. jan. 28. 20:37
 2/35 anonim ***** válasza:
100%
Ha a házirendben benne van, hogy az épületben nem használható, akkor jogos volt. A szüleidnek kell bemenni, nekik vissza kell adni, különben lopás miatt feljelentést lehet tenni.
2020. jan. 28. 20:38
 3/35 A kérdező kommentje:
Csakhogy a házirend nem írja felül az alkotmányt, vagy a btk-t, és azokban ilyet én sajnos nem látok, hogy az iskola magánál tarthatja a gyerek magántulajdonát több hónapon keresztül, akadályozva ezzel a szülőkkel való kapcsolattartást.
2020. jan. 28. 20:51
 4/35 anonim ***** válasza:
12%
Hat igen, azert nem latsz, mert errol nem is az alkotmanynak meg nem is a btk-nak kell rendelkezni, hanem az iskolai hazirendnek. Szoval kar volt okoskodnod ;)
2020. jan. 28. 20:53
 5/35 anonim ***** válasza:
63%

"Csakhogy a házirend nem írja felül az alkotmányt, vagy a btk-t"

Nem hát, csak épp se az alkotmány, se a btk nem foglalkozik ilyesmivel, vagyis nincs mit felülírni.

2020. jan. 28. 20:57
 6/35 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos tényleg az iskola házirendjétől függ. Ha az van benne, hogy szünetben sem lehet használni, akkor nem szabad, előtte engedélyt kellett volna kérned lehet. Év végéig túlzásnak tartom, hogy a suli magánál tartsa a mobilod, szerintem is a szüleidnek be kellene menni, hogy visszaszerezzék, nekik oda fogják adni.
2020. jan. 28. 20:58
 7/35 A kérdező kommentje:
#1: 16 éves vagyok.
2020. jan. 28. 21:00
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jogtalan. Bármikor lehet rendkívüli helyzet, ónos eső, busz vonat lerobban, amikor kell. No meg használhatsz közérdekű mobil applikációt is, utána nézhetsz órán hallott érdekes dolognak. Nem törvényszerű, hogy angry bird-dél játszol, vagy Facebook - on vagy éppen.
2020. jan. 28. 21:02
 9/35 anonim ***** válasza:
77%
Nem jogos, ez lopás akárhogy is nézzük. Adjanak igazgatóit, vagy bármilyen büntetést, de a mobilodat nem vehetik el. Én beküldeném a szüleimet.
2020. jan. 28. 21:30
 10/35 anonim ***** válasza:
14%
Persze a szünetben nem zavarod az órát, csak nevetséges hogy mindenféle btkt felsorakoztatsz. Remélem nemcsak a jogaiddal, hanem a kötelességeiddel is tisztában vagy.
2020. jan. 28. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!