Mert így ha elbukják a vizsgájukat feltudják venni később.
Plusz jó túl lenni bizonyos nehéz tantárgyakon minél hamarabb vagy éppen más stratégiát követve előszőr a könnyű tantárgyakat kilőni, hogy legyen idő a nehezebbekre.
A felkészülésre meg ... nem a vizsgaidőszak első hetében kell elkezdeni tanulni.
Lehet ez pár büfés szaknál bőven elég, de mondjuk BME mérnökinformatikán már nem igen.
2019. dec. 16. 17:09
32/40 A kérdező kommentje:
Az is ostobaság hogy december elején vége van a szorgalmi időszaknak.Értelmes egyetemen eltart dec 20-ig
2019. dec. 16. 17:23
33/40 anonim válasza:
Nekem a két legnehezebb vizsgám egymás utáni napon lenne januárban. Inkább az egyiket megcsinálom még karácsony előtt, mert a kettőt együtt nem akartam bevállalni.
2019. dec. 16. 17:23
34/40 anonim válasza:
,,Az is ostobaság hogy december elején vége van a szorgalmi időszaknak.Értelmes egyetemen eltart dec 20-ig"
Lehet, hogy azokon az ,,értelmes" egyetemeken egy héttel később kezdik a szorgalmi időszakot, ezért kezdődik később a vizsgaidőszak is. Tudod, nálunk még az orvosisoknak is ugyanúgy 14 hét a szorgalmi, mint bármi másnak. Ők biztos nem értelmes egyetemre járnak, szerintem sem.
2019. dec. 16. 17:25
35/40 anonim válasza:
Villamosmérnöki karra járok, biztos nem értelmes egyetem, és csak a lábamat lógattam 14 hétig. Ahaaaa, nem.
Elvesztetted az agyadat kérdező? Vagy nem is volt?
2019. dec. 16. 17:37
36/40 anonim válasza:
Kérdező!
Egész félévben tanulni kell. Egy vizsgára kb 4 nap felkészülés bőven elég.
Ez olyan szakokban lehet furcsa koncepció, ahol nincsenek nagyon ZHk, kisZhk, beugrók vagy beandandók így nem is nagyon kell tanulni a szorgalmi időszak végéig.
2019. dec. 16. 17:48
37/40 A kérdező kommentje:
Nem a szakot szidtam,hanem hogy hülye rendszer az ahol más december elején megkezdik a vizsgaidőszakot
Amúgy meg nem kezdődött késöbb és ősziszünetünk sem volt
2019. dec. 16. 21:10
38/40 anonim válasza:
Nekem volt, hogy 12 tárgyam volt a félévben ezért muszáj volt darálni a vizsgákat. De amúgy se szeretem elhúzni a dolgot inkább dolgozok januárban mint vizsgázok. Pedig nem vagyok valami buzgó
2019. dec. 16. 21:37
39/40 anonim válasza:
Azt meg elfelejted kedves kérdező (meg néhány válaszoló is amúgy mellesleg), hogy az egyetemre nem csak ifjabb Albert Einsteinek meg Stephen Hawkingok járnak. Én legelső félévemet rögtön megszívtam anno azzal, hogy az analízisra csak az aláírást 6 alkalommal kellett pótolnom annyira szopó tárgy volt (és annyira rühelltem is), még karácsony előtt két nappal sem tudtam elkezdeni a vizsgákat mert akkor is aláírást pótoltam (ha aláíráspótlásnál nem lett volna meg a korlátlan alkalom, hanem ott is limitálva van 5-re mint a vizsgák esetében, akkor már első félévben kivágnak az egyetemről). Az egész decemberem elment csak arra a tárgyra (és a röhej hogy utána még vizsgáznom is kellett belőle január elején, de addigra már megvolt a stratégia szóval az elsőre összejött szerencsére). Így is elment a teljes decemberem és a január eleje is egy tárgyra, aminek az lett az eredménye hogy hiába teljesítettem a többi vizsgámat mind elsőre vagy másodikra, volt vagy 10 tárgyam, így az utolsót, a mikroökonómiát már csak a leges-legutolsó alkalomra tudtam betenni, ahol el is hasaltam (nehéz tárgy, utáltam meg szépen ki is merültem addigra agyilag is, idegileg is), így rögtön buktam egy tárgyat, ami ráadásul alapozó volt egy következő féléves tárgyhoz. Az volt a kegyetlen mázli hogy pont volt valami gikszer az oktatókkal és pont ebben az egy évben nem kellett az "alapozás" a makroökonómiához, fel lehetett venni a mikro nélkül is. Ha nem így van, rögtön csúszok egy évet instant az első félévben. Kinek jó ez? És még nem is halogattam, csak egy tárgy elvitte a fél vizsgaidőszakot. Szóval ha valaki nem lángelme vagy csókos, az igenis rá van kényszerítve hogy az első napoktól darálja a vizsgaidőszakot, mert sokszor még így is necces lesz. Az hogy valaki letudja már újévre a vizsgaidőszakot, az városi legenda, olyan nincs, maximum a stréberek/csókosok körében akik mindenből megajánlottat kapnak vagy elsőre átmennek.
2019. dec. 17. 01:37
40/40 anonim válasza:
Attól függ, mi a tárgy (és milyen szak), hogy mennyi idő alatt lehet megtanulni. Amúgy így több javítási lehetősége van az embernek.
Ha a 3. vizsgát veszi fel, akkor ott már nem sok ideje maradni felkészülni az UV-ra, ha arra kerül a sor.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!