Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az egyetemeken miért kapkodnak...

Az egyetemeken miért kapkodnak annyira az emberek hogy minél hamarabb felvehessék a vizsgát?

Figyelt kérdés

Felveszik már decemberbe.

Én biztos mem fogok decemberbe vizsgáz felvenni.Annyi idő alatt megtanulni se lehet.

2019. dec. 15. 21:06
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
90%
Nekünk vannak vizsgák, amik csak decemberben vannak. 3 alkalom. Vagy olyan is van, hogy 2 decemberben, 1 januárban. Meg ha betelik a hely és nem tudod úgy felvenni ahogy akarod lehet hogy megszívod, mert az egyetlen alkalom egybeesik egy másikkal. (Saját tapasztalat...) És akkor újratervezés. Még jó, hogy decemberben ilyenekre van időm és nem pedig az van, hogy az az 1 januári alkalmam egybeesik egy másik egyetlen januári alkalommal, másik tárgyból és akkor nagy szívás lenne...
2019. dec. 15. 21:55
 22/40 A kérdező kommentje:
Nekem 21-ig van szorgalmi időszak,csak pár vizsga van decemberben
2019. dec. 15. 22:02
 23/40 anonim ***** válasza:
88%

szerintem teljesen érthető, még benne van az emberben a drukk és a lendület, és tényleg van olyan, hogy jobb fejek vagy kicsit könnyebb, illetve nem akarom sűríteni januárra és idegrohamot kapni, ha kiderül, hogy olyan rohadt nehéz a vizsga, hogy többször kell majd menni

mikor hat vizsgám van, engem ugyan nem érdekel, hogy az az egy vagy kettő, amit feltudok venni karácsony előtt hányas lesz, eddig se tettek át fizetősre, nem ez a két tárgyam van egész félévben

nem kedvelem én se a túlbuzgó embereket, de szerintem ez nem buzgóság egyáltalán, inkább logikus, hogy nem akar az ember idegben lenni egészen január végéig, legalábbis szerintem

amúgy meg BME-s vagyok, úgyhogy van min idegeskedni néha

nem igazán értem, hogy téged ez miért zavar, kapásból feltudnék sorolni dolgokat, amik szerintem reálisan buzgóságra utalnak és értelmetlenek, de ez pont nem az

2019. dec. 15. 22:05
 24/40 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején nálunk kevesebb vizsgahely volt, mint vizsgázó, ezért siettünk, nem tudom, most mi a helyzet.
2019. dec. 15. 22:22
 25/40 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, az megint más. Nálunk dec.5-én lett vége a szorgalmi időszaknak, 9-én már vizsga is volt nekem pl. Viszont az is durva, hogy egyik ismerősöm dec.23-án is vizsgázik...
2019. dec. 15. 23:11
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

,,Viszont az is durva, hogy egyik ismerősöm dec.23-án is vizsgázik..."

Nálunk az egyik vizsga 24-ére lett kiírva :D Mint kiderült, véletlenül, mármint a Tanár Úr (tényleg nagyon szeretjük, aranyos, kedves és jól tanít, idős bácsi) minden keddre szeretett volna vizsgát, csak elfelejtette, hogy december van...Ennek ellenére 60/60-ra be van telve, úgy tűnik, mindenkinek nagyon is megfelel az az időpont. Reggel 8-kor levizsgázunk, délre már otthon vagyunk.

2019. dec. 15. 23:29
 27/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig korai dátumra vettem fel (december vége, január eleje) az összeset. Arra igyekeztem figyelni, hogy karácsonykor ne kelljen tanulnom, de egyébként meg szerettem mindig is gyorsan letudni, aztán pihenhetek a következő szorgalmi időszakig, nem feszélyez a tudat, hogy még tanulni kéne. Megcsináltam így két szakot.

Most munka mellett, esti képzésen csinálok egyet, de ennél még mindig így esik jól. Szeretek túl lenni rajta, aztán jöhet a pihenés.

2019. dec. 16. 10:53
 28/40 anonim ***** válasza:
18%
Én azon akadtam ki, hogy nálunk 30 perccel később nyílt meg a Neptun vizsgajelentkezés és mindenki kb. öngyilkos akart lenni, hogy jaj, most mi lesz, nem tudja pontosan reggel 8-kor felvenni a vizsgáit...Ember, nem mindegy, mikor veszed fel? Én január közepén szoktam általában vizsgázni. 3-4 tárgyam szokott lenni, ha lehet, ugyanarra a hétre rakom őket, hogy ne kelljen többet beutazni (sokba kerül a vonatjegy + messze is lakom). Addig szépen felkészülök, van idő is...Ezek általában utolsó előtti vagy előtti-előtti időpontok, így ha nem is sikerülnek olyan jól, akkor még tudok javítani. Bár ez kockázatos, oké, a kettest sosem fogadom el, de a 3-as már kérdéses, mert lehet, hogy elmegyek még egyszer és ne adj isten rosszabb lesz...
2019. dec. 16. 14:03
 29/40 anonim ***** válasza:
100%
Na meg az sem mindegy, meddig tart a szorgalmi időszak...Én még jövő héten is megyek két órapótlásra, de aki már december legelején végez, akkor még talán van ideje felkészülni a hónap közepéig...
2019. dec. 16. 14:06
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
A fene sem akarja eltolni a januárt a vizsgákkal. Jelen állás szerint ideális esetben január 8-kor végzek a vizsgaidőszakkal. Sokszor már január 1×.-ától van tárgyfelvétel...
2019. dec. 16. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!