Az egyetemeken miért kapkodnak annyira az emberek hogy minél hamarabb felvehessék a vizsgát?
Felveszik már decemberbe.
Én biztos mem fogok decemberbe vizsgáz felvenni.Annyi idő alatt megtanulni se lehet.
Azért kapkodnak, hogy a számukra megfelelő időpontot tudják kiválasztani.
Mert ha vk lassú akkor lehet, hogy 3 vizsga jut egy napra, hisz a többi hely betelt.
Akkor hulyek. Te is az vagy. Na bumm. Egyebkent nem kell azt erezned hogy lemaradsz. Ha emiatt erzed magad szarul hogy belul siettetesnek eled meg “ha mindenki megy nekem is kene”. Ezt felejtsd el. Ez nem verseny! Ergo ha ezt megerted mar nem fogod hulyenek tartani oket es kb le se szarod ki mikor vizsgazik.
De ezekszerint leszarod, vagyis baxa a csorod hogy mindenki megy, te meg nem, s ezert haragszol rajuk mert ez stresszel teged.
O a pszichologia olyan jo dolog. Annyira muris latni miert ilyen vagy olyan egy emberi leny. ;))
Kezdő egyetemista hiba...
Az elmúlt három hónapban is lehetett volna tanulni
Egyrészt: lehet butaságnak fog hangzani, és még sose hallottad ezt korábban, de tudod, nemcsak a vizsgaidőszakban lehet ám tanulni, hanem hétköznap, hétvégéken, szép el lehet kezdeni kidoglozgatni az anyagot, sőt, amit nem értesz, még meg is tudod kérdezni év közben is a tanártól. Így ha valaki első heteken megy, az nem azt jelenti, hogy összecsapta és nem tudja.
Másrészt: akinek nagyon sok vizsgája van, az miért dobja ki a kukába a vizsgaidőszak első két hetét?
Harmadrészt: a biztonság, mint ahogy korábban is leírták. Ha elsőre mégse sikerülne valamiért (mert szóbeli, beugrós, vagy bármi), akkor el tudok menni még januárban. De ha januárban megyek először, mondjuk az 5. héten, akkor már lehet, hogy hely sem lesz a későbbi vizsgákon, mert ugye az az általános, hogy sokal még le is adják a vizsgákat, és inkább utolsó hetekre veszik fel...
Nekünk speciel 2 tárgyból is csak az első 2 hétre van kiírva vizsga, így elmegyek azokból. És van 2 olyan másik tárgyam, aminek még nem tudom az évközi eredményét, így ha abból mégis menni kéne, el tudok menni januárban, lesz rá idő, és nem egyszerre 4 nehéz tárgyra kell majd tanulni. Inkább butaság lenne csak úgy ráfogni a karácsonyra, hogy nem készülök, ja meg egy nagy adag lustaság. Most őszintén, mit csinálsz akkor az első 2 hétben karácsony előtt? Mert a karácsony az karácsony, megértem, 24-26 között, meg család meg minden, sokan még a két ünnep között se csinálnak semmit, de nem mondd nekem, hogy karácsony előtt két hétig csak vásárolgatsz meg vásározol, barátnőzöl stb? Simán belefér az a kis tanulás, főleg, hogy már nem kell kötelezően korán kelni az órák miatt, és nem fáradt el a gyakorlatok miatt sem, hanem Te osztod be az időd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!