Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolában miért nem tanítanak...

Iskolában miért nem tanítanak ilyet?

Figyelt kérdés
Sziasztok, sulis vagyok és informatika órán csak paint meg ilyen teljesen haszontalan dolgokat csinálunk. Valamelyik órán 45 percig arról pofázott a tanár hogy hogyan kell mappát létrehozni. Nos és szoktam otthon is ilyen videókból tanulni és megtanultam rendszereket futtatni meg teljesen alap dolgokat amit suliban nem tanítanak. Miért csak ilyen haszontalan dolgokat tanítanak, hogy hogyan kell csigát rajzolni paintben?

2019. aug. 28. 16:40
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért akik itt kritizálják a pedagógusokat, gondolom, egyikőtök sem az, oda lehet állni, ki lehet próbálni, meg lehet nézni, milyen is a másik oldal. Összehangolni egy osztályt, ahol eltérő szintről indulnak a diákok, és mindenkihez alkalmazkodni kell.

Az informatika meg egyébként is sokrétű, lehet valaki szakértője egy területnek úgy, hogy több másikhoz nem ért, és ez nem is baj. Az iskolában, ha az nem szakiskola, az alapokat tanítják meg, és igen, lehet, hogy neked az gyerekjáték (nekem is az volt az olvasás, már tudtam, mikor iskolába mentem), de másnak meg lehet, hogy újdonság, amit te már tudsz, és őket is fel kell hozni egy szintre.

2019. aug. 29. 16:43
 32/33 anonim ***** válasza:
24%

"Azért akik itt kritizálják a pedagógusokat, gondolom, egyikőtök sem az, oda lehet állni, ki lehet próbálni, meg lehet nézni, milyen is a másik oldal. Összehangolni egy osztályt, ahol eltérő szintről indulnak a diákok, és mindenkihez alkalmazkodni kell."

a versenyszférában dolgozó emberek bizonyára most nagyon meg fognak sajnálni. tudod, a versenyszféra, ahol ha elnézel egy törvényt, vagy nyomvonalhosszt, lehet, hogy - 10 Milla.

Összehangolni egy osztályt?:D Vajon az iskolák hány százalékában sikerül ez? Mert a személyes tapasztalatom az, hogy általában eltérő szintről indulnak a diákok, és azon is szinten meg is rekednek.

"Az iskolában, ha az nem szakiskola, az alapokat tanítják meg, és igen, lehet, hogy neked az gyerekjáték"

ja, csak nem mindegy, hogyan tanítják az alapokat és meddig. mondjuk egy olyan tanár, akinek 45 perc kell, hogy megértesse a diákokkal, hogy hogyan kell egy mappát létrehozni, már komoly gondok vannak, még akkor is, ha rossz képességű gyerekekről van szó.

egyébként nagyon átérzem a kérdező problémáját, nálam ez volt angolból. nekem lényegesen jobban ment, mint másoknak (persze mert otthon fordítottam önállóan), a többiek le voltak maradva, ami nem is csoda, hiszen szódolgozatokkal beszéd nélkül kutya nehéz nyelvet tanítani. tehát ismételtünk, ismételtünk, aztán mérges lett, és burkoltan leostobázott mindenkit. esetleg elgondolkodni azon, hogy rossz módszerrel tanít? á dehogy, a diákok a hibásak.

gyakorlatilag nagyon szépen felmondtad a kötelező mantrát (gondolom, tanár vagy), hogy mik lennének egy tanár feladatai/egy lelkiismeretes tanár mit végez el, csak az a probléma, hogy nem sok lelkiismeretes, értelmes tanárral találkoztam életem során, olyannal bőven (ügyfeleink, ismerősök etc.), akik azért lettek tanárok, mert máshova nem vették fel őket és türelmetlen voltak + gőzük nem volt arról, hogy hogyan is kéne magyarázni.

ezzel együtt kár tagadni, hogy alacsony a tanárok fizetése és komolyan rendszerszintű problémák vannak, csak kissé bicskanyitogató ez a tanári gőg, meg az önkritika teljes hiánya.

2019. aug. 30. 08:48
 33/33 anonim ***** válasza:
Nem vagyok pedagógust, de közelről ismerek JÓ pedagógusokat, és ismerem a problémáikat, egyáltalán nem lep meg, hogy egy idő után ebben a szakmában valaki kiég, motiválatlanná válik, ha egyáltalán nem dönt úgy, hogy ott hagyja az egészet, és dolgozik valami mást, ahol jobban megbecsülik anyagilag és emberileg is. Gyerekkoromban nem lehetett úgy belerúgni a tanárokba, mint manapság...
2019. aug. 30. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!