Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Iskolában miért nem tanítanak...

Iskolában miért nem tanítanak ilyet?

Figyelt kérdés
Sziasztok, sulis vagyok és informatika órán csak paint meg ilyen teljesen haszontalan dolgokat csinálunk. Valamelyik órán 45 percig arról pofázott a tanár hogy hogyan kell mappát létrehozni. Nos és szoktam otthon is ilyen videókból tanulni és megtanultam rendszereket futtatni meg teljesen alap dolgokat amit suliban nem tanítanak. Miért csak ilyen haszontalan dolgokat tanítanak, hogy hogyan kell csigát rajzolni paintben?

2019. aug. 28. 16:40
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
20%

Már bocsánat, de a XXI. században vagyunk. Valakinek iskolában mappát létrehozni tanítani az olyan, mintha iskolában kellene valakit járni tanítani.

És valóban nem ártana normális dolgokat oktatni informatika órán. A paint játéknak jó, de gyakorlati haszna nem sok van. A word meg az Excel normális kezelésének értsd, függvények, hivatkozások stb. már van. Az alapszintű programozásnak szintén van. És igenis nem ártana szétszedni egy óra keretében egy gépet, megnézni egy alaplapot, processzort stb.

2019. aug. 28. 20:07
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Azért paintben csiga rajzolás lehet kicsit tényleg túlzás, nálunk olyanok voltak pl. hogy egy ilyen kis teknőssel ki kellett rajzolni különböző dolgokat, pl. téglalapot, házat meg ilyeneket. De egyébként meg nem értem, hogy miért kell általános iskolában nagyon túlgondolni az informatikát. Ha valakit érdekelnek ezek a dolgok úgy is utána néz, mint ahogy te is, nem? Vagy úgy is ebbe az irányba fog menni tovább tanulni és akkor ott majd megtanulja.

Biológia órán is jó eséllyel csak azokat tanítjak, amiket neked tudnod kell, nem kell megtanulnod mind a 200+ csontodat tudtommal, mert még felesleges.

De pl. ha nálunk megkérdezett egy gyerek a tanártól valamit, akkor elmagyarázta, megmutatta neki. Nálatok esetleg nincs ilyen?

16/L

2019. aug. 28. 20:57
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, a biológia oktatás, is úgy sz.r ahogy van. A csontok nevét valóban felesleges tudni, viszont alapvető egészségügyi ismeretek nem ártanának, mert olyan tájékozatlanok vagytok embertanból, hogy az félelmetes, halvány fogalmatok sincs róla, hogy hogyan működik az emberi test, vagy, hogy mit is kellene csinálni, ha baj van.
2019. aug. 28. 21:09
 24/33 A kérdező kommentje:

sajnos nálunk nincs ilyen. a tanárunk alulképzett valószínűleg azért nem

tanulunk semmi komolyat.

2019. aug. 28. 21:10
 25/33 anonim ***** válasza:
16%

Hát igen kérdező mondom dilletánsok tanítanak itt Abszurdisztániában,de még egyetemen is,konkrétan nem igen van ipari tapasztalatuk sok tanárnak ELTE proginfről beszélek ráadásul.

Akkora böszmeségek mennek most így tapasztalt szakemberként átgondolva,hogy a hajam égnek áll kb.

Nem véletlenül nem dolgozik sok egyetemi oktató sem az iparban mert kb. két nap alatt kihullana mind.

Középsulis tanárok sajnos ugyanez,és ezek tanítanak.

Egyet tehetsz kérdező keress fel olyan szakembert aki profi abban amiben fejlődni akarsz,aki már legalább 5-10 éve nyomja azt a technológiát.

Pénzes lesz de meg is tanít nem csak alibi lesz.

2019. aug. 28. 21:19
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te magad írod, hogy az osztálytársaid sem állnak a helyzet magaslatán. Akkor meg mégis milyen magasabb szintű tananyagot vársz? Járj el különórára, tanulj tovább ezen a vonalon.
2019. aug. 28. 21:39
 27/33 anonim ***** válasza:
73%

nem értem, miért pontoztátok le, egyáltalán nem írt hülyeségeket.

A közoktatásban sztem dilettáns a tanárok nagy része, a saját tárgyát jobb esetben tudja, de gőze nincs arról, hogyan tanítsa vagy hogy mivel lehet érvényesülni a munkaerőpiacon.

De most őszintén, melyik tárgyból nem haszontalan dolgokat tanítanak?

2019. aug. 29. 11:38
 28/33 anonim ***** válasza:
29%

*miért pontoztátok le a 25-öst.

még annyit, hogy tapasztalatom szerint ebben az országban a nyelvtanárok és a matek- infótanárok a legrosszabbak.

2019. aug. 29. 11:40
 29/33 A kérdező kommentje:
utolsó ebben egyet kell értenem az angoltanárunk is borzalmas
2019. aug. 29. 14:58
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 9.-es voltam még régen, én olyan osztályba jelentkeztem, ahol emelt szinten ment az infó (is). Tehát onnantól kezdve nem tudom, milyen volt a gimikben az infó oktatás, nálunk eléggé kemény.

Viszont általánosban, külföldön eléggé dedós volt. Megtanítottták nekünk, hogy kell használni a másolást és beillesztést. Szépen nyissuk meg a wordot, jelöljük ki a szöveget, majd felül kattintsunk rá, hogy másolás, majd nyissuk meg a másik dokumentumot, ott felül válasszuk ki, hogy beillesztés.

Ez a gyerekeknek új volt és tátott szájjal néztek, amikor én ctrl+c - ctrl+v -vel hipp-hopp megoldottam az órai feladatokat.

Kb a feladatok is ilyenek voltak - készíts el egy mappát, nevezd át, tegyél bele képet, stb. Ami nekem nem volt új, mert már előtte egy évvel otthon megtanultam, de nem mindenkit engedtek otthon a számítógéphez vagy, ha oda is engedték őket, tudták, hogy ezzelé kell a honlapot megnyitni vagy azzal a játékot beindítani és cső.

Idővel persze e komolyodott.

Nem olvastam a kommenteket, nem tudom hány évesek vagytok, de a ti esetetekben is, nem mindenkinek van meg a lehetősége, hogy folyamatosan használja a gépet vagy, ha folyton is lóg rajta, csak megnyitja a FB-t meg egyéb honmlapokat, illetve beindítja a játékait, a filmet, a zenét, nem igen lesz szüksége a paint, a mappa megnyitás, meg hasonlók ismeretére, így neki újsodnság lesz ez az iskolában.

2019. aug. 29. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!