Mi a véleményed, mit gondolsz a fiatal tanárokról?

Történelem szakkosok:
2 30 alatti pasi tanított.(Nem egyszerre)
Az egyikük nagyon jól mesélte el az anyagot, nem volt unalmas, látni lehetett, hogy szereti a munkáját.
A második pedig olyan volt, mint egy élő zombi, nagyon lassan beszélt.
Informatikás:
3 ilyen tanárom volt, az egyikük olyan hallgatag volt.Ő nő, kicsit olyan volt, mintha unná az életét.Magyarázásnál is, Mindenre röviden válaszolt, viszont nagyon következetes volt.Emlékezett Mindenre, dogáknál is 1-2 héttel szólt előre.Normális volt igazából.
Igazából elég nyugodt volt az az osztály.Szerintem többségük nem bírta volna, egy hangosabb osztállyal, max az első.A többieket nem írom már le, nincs nagy véleményem róluk, nem a korra érdekel egy tanárnak.16/l

Neünk egy viszonylag fiatal angoltanárnőnk van, nagyon jóban van az osztállyal. Mivel érdekesen tanít és csak a haladóbb csoportot, nincs baja a fegyelmezéssel, és emberileg is nagyon kedves, barátságos, mindenki felnéz rá.
Ellenpéldának a tesitanár: 20 perc bemelegítés, 5 perc "csinálhattokamitakartokdecsakfocihozvanlabda" meg "jajdejófejvagyokhogymegengedemajátékot", 20 perc nyújtás. Semmi tekintélye nincs szegénynek.

A gimis föcitanárnőm 30 alatti volt.
kedves volt, szeretett volna jó kapcsolatot velünk, de fegyelmezni nem igazán tudott, nem nagyon volt tekintélye. Gyakran fel kellett emelnie a hangját, ami a magas hangja miatt sikoltozásnak hatott, így ezt sokszor ki is használta az osztályunk, direkt ellenkeztek vele. Emiatt voltak olyan tanulók akiket nem szeretett. Én abba a csoportba tartoztam, akiket szeretett, mert versenyekre jártam és nem voltam rossz órákon. Viszont sosem ezek alapján osztályzott. Ezek inkább abban nyilvánultak meg, hogy ültetésnél a legjobb barátnőm mellé ülhettem, míg akiket nem szeretett, azok nem.
Tanítani viszont... A fegyelmezni próbálással szinte elment az egész óra, a maradékban meg csak vázlatot íratott velünk. Látszott rajta, hogy annyira még nincs tapasztalata, leginkább csak azokat a dolgokat tudta, amiket megtanult az egyetemen, mélyebben nem ment bele, viszont érdekelte a téma és szívesen beszélgetett volna velünk róla, de a osztály erre nem igazán volt vevő.
Én gyakran jártam csapatversenyekre, de ő volt az egyetlen tanár, aki foglalkozott velünk és segített felkészülni.

A fiatal tanárok megtalálják a közös hangot a diakokkal viszont a problémás diákokat nem kezelik túl jól, ami a tapasztalat hianya miatt van.
Pl mi kaptunk egy fiatal biosztancit, aki a diákokkal bratyizott, mindenki imádta, a kezdetekben én is, de, amikor nem értette meg, hogy kiabálnak velem otthon a négyesért és ezért rettegek, ha négyesre zár le, nem pedig az van, hogy elkényeztettek, akkor kezdtem kiábrandulni belőle.
Magányos voltam, nem igazán szerettek a gyerekek, mert csak az osztalyzatok jártak a fejemben, hogy remélem eltelik úgy a hét, hogy ne szidjanak meg otthon egy becsúszott négyesért.
Ezen nem segített az, amikor a szóbanforgó tanarnő jelenetet rendezett a kollégai előtt, hogy én a lelkivilágába tapostam (ami meg se történt vagy nagyon félreértett valamit) és utana az ofő az ofőóran a többi gyerek előtt torka szakadtából kiabálni kezdett velem.
A tanárnő hamar kiábrandult belőlem, 4,6-ra négyest adott, hogy "azért se kapham meg, amit akarok" és az órákon is ketdett érződni az, hogy nem szeret.
A tanarnő teherbe esett időközben, elment szülni.
Utána egy 50 év körüli nőt kaptunk, aki nagyon jól bánt velünk. Ő megértette mi van velem és nevelgetett és úgy, mint a többi tanár, sosem kivételezett velem, a négyes négyes volt, de megértette, hogy ilyenkor félek és nem utált ezért.

Én 16 lehettem amikor egy 30+os hapsi tanítani kezdett bennünket, én szerettem mert érezni lehetett a "maiságot" és tudott a saját nézete szerint érvelni.
Viszont volt hogy megkaptam a kettest :D
Ettől függetlenül szerettem a személyét, és vártam is hogy egy kicsit nevessünk, jobban teljen el az az idő.
29F

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!