Mi a véleményed, mit gondolsz a fiatal tanárokról?

Általánoban felsőben frisse végzett angoltanárunk volt, gimiben nem frissen végzett, de elég kezdő 27-28 éves némettanárt kaptunk.
Egyiküknek sem volt tekintélye, nem tudták fegyelmezni a csoportot és a némettanárnál a tanítási módszert sem szerettük.
Biztos vannak született tanárok is, akik rögtön kivívják a tiszteletet vagy ilyesmi, de ezt legfőképp férfiról tudom elképzelni. Lehet, hogy sztereotípia, de egy fiatal, 24 éves ~160 centis fiatal nőt maximum a kisiskolások fognak tisztelni, már az ötödikesek sem, nemhogy a 16 éves gimisek.

Én a fiatalabbakat jobban szerettem, mert szépek voltak, illetve tetszett, hogy még mindenkinek a kedvében járnak, törődőbbek, stb. Nem egy fiatalabb tanárnak a figyelmét próbáltam magamra vonzani.
De általában ezek a tanárok vagy introvertáltak voltak vagy inkább az osztály menőarcaival haverkodtak.

#11, a 16 éves gimisek ezerszer tisztelettudóbbak általában, mint a kis jampi általános sulisok, ahol már az alsó is igazi katasztrófa (ismerősöm tapasztalata, aki már bőven nem pályakezdő tanító és tanár, hogy sajnos egyre rosszabb a helyzet).
Mellesleg a magasság nem tudom, hogy jön ide. Nem a boxklubban vagyunk, hogy az erőt sejtsük mögé, hanem iskolában, azt meg már rég tudja mindenki, az egészen kicsik is, hogy egy tanár úgyse ütheti meg a diákot akkor sem, ha 160, akkor sem 190 centi. Visszafele is szerencsére ritka az ilyen eset. A tekintély sem ezen múlik, volt nekem 160 centis tanárnőm, akinek halálos csend volt az óráján, mindenki tisztelte, nagyon határozottan viselkedett mindig meg volt 180-as sportos, jóképű hapsi is, akinek enyhén szólva nem volt erőssége a fegyelmezés, egy-egy szemtelenebb csoport teljesen a fejére nőtt.

Utolsónak igazat adok
1. Gimiben volt egy új tanárnő. Alacsony, engedékeny, tapasztalatlan, de ezt senki nem használta ki - szerintem azért is, mert egy gimis ugyanilyen bizonytalan és jobban tudnak vele azonosulni.
2. Én 1,57 m magas vagyok. Gimiben volt egy tanárnő, kicsivel volt magasabb. Kb 50 éves volt. Tüsszenteni se mertünk az óráján, annyira féltünk tőle. Még olyan gyerekek is rettegtek tőle, akik sokkal magasabbak voltak nála. Volt egy pasi, szerintem 2 méter volt vagy több. Ha jól emlékszem, kb 40 éves lehetett. Nála az orra előtt puskáztunk a dolgozatoknál és lazábbak voltunk az óráin.

Volt férfi tesitanárom ebben a korban. Laza, megértő, vicces viszont nagyon meg kell küzdenie a tekintélyért. Volt még 1-2 ők ugyan ez.
Nőben is volt ugyan ez a típus, viszont volt egy angol tanárom aki egy boszorkány volt.

A magasság csak úgy jön ide, hogy fiatalnak nézett ki, velünk egykorúnak. Az első órára amikor bejött, sziával köszöntek neki páran, mert nem tudtuk hogy ő a tanár.
Gondolom, nsgyon nehéz lehet belátni, hogy egy diák nem néz fel annyira egy fiatal tanárra mint egy idősre. NEM csak a kinézete miatt, de gyakorlatlan is volt, látszott rajta, hogy nem tudja, hogy kell tanítani. Nem mondom, hogy ezért megérdemelte a tiszteletlenséget, de azt kapott. Nem csak a mi osztályunktól, hanem az egész gimiből.
Amit meg a diákok koráról írtál, nagyon nem úgy van. Egy kis 6 évesnek a 24 éves is meg az 40 éves is néni lesz, a 16 éves viszont a 24 évesre inkább úgy tekint, mint korosztályából valóra. Ennyi. Ez van, akár tetszik, akár nem. A kor tekintélyt ad.

ez nagyon szubjektiv, amit irni fogok, de én azt szerettem, hogy amikor van egy fiatal, helyes-kedves férfi tanár, talán 5-6 évvel idősebb, mint te, akkor olyan jó belehabarodni :D és egész héten csak az óráját várod, és izgulsz, mikor végre megint bejön órát adni. :D
Persze mondanom se kell, hogy tisztán plátói az egész, de éppen ettől ártatlan, meg felhőtlen, és mégis hónapokon meg akár éveken át is tarthat a "szerelem" :)

A második angol tanárom 30hoz közel jött hozzánk. Emberileg lehet el tudtunk vele beszélgetni, de nagyon papucs volt, és hát persze a tanítványai vérszemet kaptak, nem tudtunk tanulni a balhék miatt, de ha nem is volt semmi, akkor se, mert mem tudott tanítani.
Egy, a giminkben végzett huszonéves német tanárnő ennek az ellentétje volt. A taknyos általános iskolások (rájuk, a mieinkre valóban nincs szebb szó, már bocsánat), nem tisztelték egyedül, de még náluk is határozott tudott lenni, értelmesen is tanított.
Másik, új angol tanárnő az én osztályomat nem tanította sajnos, de a német tanárhoz hasonló volt, az első iskolai napján őt is diáknak nézték.
Unokatesóméknál volt egy huszonéves töri tanárnő, akit imádnak. Belép a tanár a terembe már árad felé a tisztelet, meghallgatja a diákjait és élvezi, hogy taníthat. Aktuális dolgokat is belevisz az óráiba (bizonyos kereteken belül). Dolgozatok előtt is elmondja mit vár a diákoktól, azt is kéri vissza. Szerintem ilyen egy valódi tanár, és ha olvassa a ezt a kérdést, csak annyit üzenek neki: sajnálom, hogy nálunk nem tanított, tartsa meg a korábbi jó szokását! :*

Biztos vagyok benne, hogy nem csak korfüggő, hogy ki-hogyan tud oktatni. Például nekem a bátyám, párom nagyon jól el tudja magyarázni az anyagot, pedig nincs pedagógiai végzettségük.
Ellenben suliból csak 2 példát tudok hozni, és mindkettő negatív is (sajnos).
Volt egy 30 év körüli angoltanárom, pályakezdő. Abszolút nem tudott fegyelmezni, utolsó évben kb 2 embert tanított. Mivel zajos osztályunk volt, ezért részben megértem, hogy csak azzal dolgozik akivel tud. Viszont volt akik év közben itt-ott jöttek rá, hogy tanulni kéne, vagy jó lenne figyelni. Ők le voltak sz••va, hiába próbálkoztak csatlakozni a 2 emberhez.
A másik egy 25 éves frissen végzett töritanár. Mivel nagy hiány volt, ezért már akkor felvették, amikor utolsó félévben volt az egyetemen. Vele az volt a gond, hogy abszolút nem tudott tanítani, sokszor elengedte az órákat, mert “milyen jófej vagyok” stb. Ezen kívül ő sokat sportolt és kigyúrt volt, így néhány lánynak folyt érte a nyála, ami nyalizással járt - ezeket borzalmasan idegesítő volt hallgatni. Kb olyan volt, mintha egy flört vagy bókhullám között lennék gyertyatartó. Amúgy nem volt vele gond ezen a terén; néha hallottam, hogy nagyon megnézi magának a diákokat, de mivel mégiscsak rosszul tanított, ezért nem sok embernek lett jó töri érettségije.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!