Miért félek attól, hogy én is meghalok fiatalon?
Tavaly halt meg egy általános iskolai évfolyamtársam autóbalesetben. És egyre több fiatal hal meg, sőt, még sportolók is, akikről azt feltételezni az ember, hogy makk egészségesek, hiszen karbantartják a testüket.
Nektek is eszetekbe szokott jutni néha, hogy meghaltok esetleg 30-40-50 évesen, holott én is arról álmodom, hogy elérem legalább a nyolcvanat?
Apai ágról meghalt minden férfi rokon 60-70 éves kora közt, anyai ágon szinte mindegyik férfi 80 felett ment el.
Nem betegesen szorongok ezen, de néha sajnos eszembe jut, hogy ennyit ér egy ember élete? Mindenhol veszély les ránk és mi meg nem élünk teljes életet. Boldognak kellene lennünk, szeretni egymást és ehelyett az utálkozás megy meg egymás lehúzása a mélybe.
Ha viszont létezne a paradicsom, akkor várnám a halált, mert ott minden szép és jó, de félek ez csak mese.
Ti hogyan vélekedtek erről?
20/F
Nem szenvedek, csak éldegélek, csinálom a dolgomat.
Mindenesetre nagyon kedves vagy, mondhatom.
am az élsport már nem egészséges, az bizony megviseli a szervezetet.
egyébként nem kell ennyit aggódni ezen, a fizikai tested ami a jelenlegi életedben van lehet megszűnik, de Te mint energia sosem. :)
Hát figyelj... ha azt nézed, hogy hányan halnak meg, az ijesztő lehet, persze.
De ha azt nézed, hányan élnek még, akkor már annyira nem durva a helyzet.
Nekem az általános iskolai osztálytársaim közül egyvalaki halt meg (extrém túlsúlyos volt, már tizenévesen infarktusa volt!). Huszonvalahány fős osztályból mindenki más él.
Középiskolai osztályomból (negyven feletti létszám) mindenki él.
Főiskolai csoportomból egyvalaki halt meg, sajnos pont a legjobb barátnőm, huszonévesen egy váratlan betegség miatti szepszis vitte el. A többiek (huszonvalahány ember) élnek és virulnak, többen közülük maratonokat futnak le.
Negyvenes korosztály vagyok.
Szóval igen, halnak meg emberek fiatalon is, de szerencsére egyáltalán nem ez a jellemző!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!