Hogyan érdemes kimenni külföldre? Melyek az első lépések? Tanácsok?
Fiatal pár vagyunk és fontolgatjuk, hogy megpróbálnánk munkát vállalni Angliában.
Tisztában vagyunk azzal, hogy ott sincs kolbászból a kerités, de az itthoni minimálbérből még annyira sem tudjuk megalapozni a jövőnket.
Nekem óvodapedagógusi diplomám van, illetve középszinten tudok angolul, egy év tapasztalat eladónőként. Ezzel kb milyen állásokra pályázhatok és hol kellene kezdenem?
Nincs valami sok tapasztalatunk és segitségünk ezen a téren, ezért nagyon hálás lennék, ha kaphatnék tanácsokat.
Párom több éve sofőr, kamionon is dolgozott pár évet, de csak társalgási szinten beszél angolul.
Illetve mindenképp valami cég által lehet kimenni? Tehát először kikell néznünk az állást? Gondolom úgy nem túl esélyes, ha először kimegyünk és utána keresgélünk. De nem is tudom hogy müködik.
22n
Bocs, félrenyomtam és elküldte.
Tehát 22 évesen simán elmehetsz au pairnek, de hivatalos intézménybe nem fognak felvenni pedagógusként, mert ahhoz külön végzettség kell, amit nem vált ki egy magyar óvodapedagógusi papír, és ehhez bőven nem elég a középfokú angol.
Már írtam neked, szóval megint írok.
Ha van nyelvtudás, akkor érdemes egyénileg nekivágni az útnak, és kint keresni munkát. Minden a nyelvtudáson múlik. Nem igaz, hogy csak takarítani, mosogatni lehet középfogú, illetve társalgásszintű angollal. Érdemes kijönni ha megvan a megfelelő mennyiségű anyagi tőke, és itt kint belevágni a munkakeresésbe. Sokkal több lehetőségek vannak, senki nem húz le. Kint a munkaközvetítők és igaz levonnak a heti bérből pár fontot biztosításra, de ha egyszer otthagyod őket, és nem vetted igénybe a biztosítást, akkor azt visszakapod (annak idején én is visszakaptam) Úgy gyertek ki, hogy adjatok magatoknak mondjuk 2 hónapot munkakeresésre. Ha ennyi idő alatt nem találtok melót, akkor menjetek haza. De mint írtam nyelvtudással fogtok találni. Mindig akad meló.
13-as, szerinted mennyi a megfelelő mennyiségű anyagi tőke?
És egyedül is megéri, ahogy mondtad, ha felsőfokon megy az angol? Ritkán olvasok olyat, hogy nők egyedül mennek, nem a pasijukkal.
ma 22:16
Nagyon sok olyan magyar nővel találkoztam akik egyedül jöttek ki. Anglia azért nem egy vad ország! Egy talpraesett nő aki érti mit mondanak, aki tud kérdezni, válaszolni, beszélni angolul az talál munkát.
Mennyi tőke kell kezdésnek? Ezt nem lehet előre megmondani. Sok mindentől függ. PL: Mi az úti cél. London a legdrágább város. Wales-ben olcsóbbak a szállások. Nézd meg mennyi az adott városban egy szoba bérlés. Szobabérlésnél első körben fizetni kell 1 heti lakbért, és 2 heti kauciót. Gyalog vagy busszal közlekednél. Ha gyalog akkor spórolsz, ha busszal akkor utána lehet nézni mennyi a jegy, bérlet ára. Mennyire vagy igényes a kajákban. Vannak olcsó kaják, és van aminek ára van. Igen a minőségtől függ. Pl: Ha eszel kenyeret vehetsz a lidl 47 pennys kenyeret, de lehet venni az Asdába finom kenyeret 1, 10 gbp-t. Vehet nyer ételt, és te főzö )Pl. 1 kg csirkemell 5 gbp körül van egész pontosan, 4, 60 gbp) de ott van az Iceland vagy farmfodd üzlet, ott lehet venni 2 fontos készételeket. De lehet venni 4 fontért csirkés kebabot.(elég kiadós) Minden az igényektől függ.
A cigi, és a pia drága. Ha dohányzol vagy szeretsz esténként alkoholt inni, akkor ezt bele kell kalkulálnod. Én nem iszom, nem dohányzom. Minőségi ételeket eszem, így nekünk 1 hónapban elmegy legalább 400 font csak a kajára.(igaz erre hárman vagyunk,) Én gyalog megyek dolgozni ami csak oda 40 perc sétát jelent. (jó ha fáradt vagyok akkor kocsival megyek ami 10 perc)
Írtam, én vidéki városban lakom. Itt egy szoba olyan 100-120 font hetente. Mi lakást bérlünk az jóval több.
Ahogy korábban is írtam. Még itt is akad munka ( a cég ahol dolgozom is most vesz fel embereket) de látom a lidl hirdetését, hogy keresnek embereket. Asda sofőröket keres. Eladót is keresnek. Costa a törzshelyünk, odajárunk a férjemmel kávézni. Ott is a napokban olvastam , hogy keresnek embert. Szálloda is keres takarítókat, recepciósokat, séfeket.
Jó nyelvtudással aki akar talál melót.
Köszönöm szépen !
Annyi kérdésem lenne még, hogy ha úgy megyünk ki, hogy nincs konkrét hely, tehát nem munkaközvetitővel, akkor hogyan válasszuk ki, hogy melyik (kis)városba béreljünk és hol érné meg? Tehát honnan fogjuk tudni, hogy ahol viszonylag okésak az albérletek, és kibérelünk, ott lesznek is állások?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!