Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Magyarországon miért nézik le...

Magyarországon miért nézik le a dolgozó embereket?

Figyelt kérdés
Most mindegy milyen munkáról van szó, aki nem "értelmiségi" úgymond, azon az emberek átnéznek gyakorlatilag, mintha hajléktalan lenne kb... Miért terjedt ez el ebben az országban, és ezek az emberek, akik lenéznek másokat, mégis hogy gondolják, egy dolgozó ember miből kellene, hogy fenntartsa magát, ha nem munkából? Szeretnék rájönni ennek a fajta gondolkodásnak a lényegére.

2019. jún. 23. 10:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
#17: nálunk az üzemcsarnokban is van klíma. De nem elég hatékony, ugyanis hiába mondjuk, hogy úgy hatékony, ha ajtó-ablak csukva van, a dolgozók kinyitják, hogy járjon a levegő. Aztán meg panaszkodnak, hogy az a klíma, amit ők kapnak, milyen kevés, sokkal több kellene... A vezetőség meg nem győzi karbantartatni.
2019. jún. 23. 11:55
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

#18: sok esetben egy szakmunkás többet keres, mint egy diplomás. Na meg van, ahol a nő keres többet.

Ami viszont fontos: a pár tudjon miről beszélgetni, legyenek közös programok, közös érdeklődés. Ez nem iskolafüggő.

De ha a nő szeret színházba, múzeumba járni, a férfi még max a sarki kocsmában gondolkodik, az kizárt, hogy működőképes kapcsolat legyen!

2019. jún. 23. 11:59
 23/33 anonim ***** válasza:
84%
Mert aki diplomás, "értelmiségi" az nem számít "dolgozó embernek?" Jól van ülj vissza a szamárpadba.
2019. jún. 23. 12:00
 24/33 anonim ***** válasza:
89%

Én az intézményesített tanulás minden szintjét végigjártam (szakadt általánostól a top egyetemig), mindenféle társadalmi körben élő emberrel töltöttem időt, és azt figyeltem meg, hogy az intelligencia igenis magasabb százalékban van jelen egy multinál mint mondjuk egy gyárban. Ezen nincs mit szépíteni. Ennek az az oka, hogy ahhoz, hogy te orvos, mérnök, vagy közgazdász lehess (akik különösen értelmiségi munkát végeznek), olyan akadályokat kell legyőznöd az életben, ami fegyelemre és alázatra nevel (ami nem egyenlő a megalázkodással). Ettől függetlenül a nagy nyomás miatt sokan lesznek frusztráltak, ami a viselkedésükre ia kihat.

Lényeg a lényeg, én az alapján viszonyulok a másikhoz, ahogy ő is hozzám. Ha egy suttyó parasztként viselkedik velem, akkor tőlem se várjon kedvességet, legyen ő szakmunkás vagy egy CFO. De a fordítottja is igaz: ha pl egy kőművessel nem vagyok kedves, az nem azért van, mert lenézem, hanem azért, mert bunkó, rosszindulatú.

2019. jún. 23. 12:29
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

@12:29

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is dolgoztam ilyen "gyűjtő helyen" ahol semmi végzettséget nem kértek. Volt ott betanított munkakörben diplomás, egyetemről kibukott, érettségizett szakmával, 8 elemis szakmával, meg sima 8 elemis.

De szumma-szummárum, az érettségizett, és az attól magasabb végzettségű emberek mérföldekkel értelmesebbek voltak, mint az alatti iskolázottságú emberek.

2019. jún. 23. 12:52
 26/33 anonim ***** válasza:
Én azzal az oldallal értek egyet. hogy lenézik nálunk a fizikai dolgozókat, butának hiszik őket. Egy apró megjegyzés: irodában is lehet 8 általánossal dolgozni, ott is van (némely állami cégnél, postázás ilyesmik.) betanított dolgozóként. Én érettségi + pár OKJ-s szakma, különböző munkakörökben dolgoztam. A két "szélsőt mondom. Mélyponton voltam ezért elmentem konyhára kisegítőnek. Akkor voltak kicsik a gyerekeim, hát ne tudjátok meg ha valahol elmondtam. Grimaszok, félrenézés stb., de a nyugdíjas anyám is lenézett. "hát ha már ennyire leadtad....." Aztán dolgoztam magánrendelő recepciósaként is. Hát a megítélés az emberek hozzá állása ég és föld. Próbálja ki, ha valaki nem hiszi.....
2019. jún. 23. 13:21
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Egy tipikus munkás szemében az egyetemista csak túlművelt, sznob s**gfej lehet. Egy tipikus egyetemista szemében a munkás csak alkoholista, alulművelt, bugris tirpák lehet. Valamiért nagyon nincs rendben a mentalitásbeli egyensúly Magyarországon ilyen téren. Emlékszem, mikor gyárban dolgoztam, és szabadidőmben egyetemista emberekkel beszélgettem, és elmondtam, mivel foglalkozom, valamelyikük úgy nézett rám, mintha minimum azt vallanám be, hogy bérgyilkosságokat vállalok.

Amiket írok, ne vegye magára, akinek nem inge!

2019. jún. 23. 13:25
 28/33 anonim ***** válasza:
95%

"irodában is lehet 8 általánossal dolgozni" -> Persze, villával is lehet levest enni, de attól még nem az a jellemző.

A másik pedig: Azért tegyünk különbséget irodai és irodai munka között, mert ez egy elég tág fogalom. Irodai munka az is, ahol egy állami hivatalban senki semmit nem csinál, és mindenki csak a felelősséget próbálja áthárítani a másikra, meg az is, ahol pl egy multinál komplex adójogi eseteket oldanak meg nívós ügyfeleknek. Utóbbinál eleve elengedhetetlen az illem kellő ismerete és a magas szintű tárgyi tudás, tehát a vállalati kultúra is azt diktálja, hogy ne turházz, ne káromkodj, ne szidd a másik anyját, stb... Egy gyárban nincsenek ilyen megkötések.

Ne felejtsük el, hogy a közeg is nagyban meghatározza az egyén viselkedését.

12:29 voltam

2019. jún. 23. 13:29
 29/33 anonim ***** válasza:
A normalis, jo emberek nem nezik le a munkat, es h valaki dolgozik. A tobbi ember meg kit erdekel?
2019. jún. 23. 13:48
 30/33 anonim ***** válasza:
100%

Ott az alapprobléma, hogy a kérdező az értelmiséget eleve nem is veszi bele a dolgozó rétegbe. ööö mert egy mérnök, pénzügyes, tanár, vezető stb nem dolgozik, vagy mi?

Szóval jobb lenne ha előbb a saját háza táján kezdene sepregetni a kérdező.

2019. jún. 23. 14:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!