Magyarországon a dolgozó lakosság hány százaléka keres 100. 000 Ft alatt? Ti mennyit saccoltok? Van erről statisztika?
Bírom az ilyen kérdéseket.
Szerintem erre soha nem kapsz választ.
Pl. aki ennyit keres az szégyelli úgymond, és eleve többet mond, stb.
Nekem volt egy 2013-2015 között, na akkor tényleg ennyit kerestem, kerek 90.000 Ft-ot.
Aztán léptem le mert ez az összeg kevés, utána volt ahol sokkal többet kerestem.
Mondjuk az a vicc, most megint nincs állásom, október végén szűnt meg a hely.
De 100.000 Ft-ért biztos nem indulnék el sehova, max összepakolnék ha nincs más lehetőség azt irány a spanyol tengerpart, vagy nem tudom.
Nekem 2014-ben volt kb 2 hónapon át agusztustól októberig (két egynmást után követő munkahelyen - nem egyszerre) ennyi a fizum ; egyik helyen 80, másikon 75.
Valahol azt olvastam, hogy 100-ból csupán 30 magyar keresi meg minimum az átlagbért a maradék 70-nek ez csak álom (erről itt olvastam [link]
Még esetleg ezt tudom javasolni elolvasásra; [link]
Azért azt is hozzá kell tennie, hogy a minimálbér olyan helyeken, ahol nem kell szakképzettség is 138 ebben az évben; és volt 100 alatt 2013-ban.
De a 138 az a bruttó minimálbér.
Feltételezem, hogy a kérdező nettó 100-ra gondolt. Mert teljes állásban bruttó 100 kizárt. Legfeljebb közmunkanal lehet.
2014-ben még én is nettó 50-90 ezer között kerestem. Azóta többször munkahelyet váltottam, tapasztalatom is nőtt, és persze általánosan is sokat nőttek a fizetések, úgyhogy többszörösét keresem jelenleg (400 körül).
Én is kerestem már 95 ezret, 12 órában, egy hónapban jó ha volt 4 nap pihenőm.
De nem szégyelltem. Nem is értem hogy az emberek miért szégyellik a keresetüket? Ha annyira alacsony az egyedül a smucig munkáltató szégyene! Nem a dolgozó emberé!
A KSH szerint a magyar átlagkereset nettó 600 ezer forint. Ezt a Főispán úr mondta a nyáron.
Hát a magyarok átlagkeresete lehet, hogy tényleg ennyi, de az nem Magyarországon dolgozik 🙈🤣
Viccet félretéve, ez a 600 ezer úgy jött ki matekból, hogy belevették a miniszterek, a bankárok meg a hasonlók több milliós fizetését is, az húzta fel az összeget.
Van ugyan egy réteg, aki tényleg jól keres, de ez egy vékony népréteg, főleg nagy városokban, agglomerációban élőkre jellemző és multiknál dolgoznak vagy jól megy a vállalkozásuk.
A valóság az, hogy az emberek kb 40-50 százaléka a középréteg kategóriát sem éri el életszínvonalban, abba meg bele sem merek gondolni, hogy hány család él mélyszegénységben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!