Magyarországon miért nézik le a dolgozó embereket?
Heti ostoba, általánosító kérdés pipa.
Heti szidása az országnak pipa.
Lappzzunk.
Csak egy adott kicsi réteg csinálja ezt. Az más kérdés, hogy ők uralják a sajtó 99%-át, és így állandóan ezt öntik beléd.
Ez kb. ugyanolyan, mint amikor a divatlapok azt sugározzák, hogy mindenkinek tökéletesen kell kinézni. Ismerd fel, hogy fasság, és ne tulajdoníts neki jelentőséget.
Én inkább azt látom, hogy a fizikai munkások irigyek az értelmiségiek magasabb jövedelmére, kényelmesebb munkakörülményeire, ezért kitalálnak maguknak ilyen hamis büszkeséget a semmire, hogy szerintük arra kéne büszkének lenni, hogy belerokkansz a fizikai melóba a szalag mellett minimálbérért, meg hogy az az "igazi" munka, amit egy idomított majom vagy egy ipari robot is kacagva el tudna látni helyettük.
A pszichológia egyébként racionalizálásnak nevezi ezt a jelenséget, mikor a fejedben eltorzítod az igazságot és úgy hazudsz magadnak, hogy az a saját egódnak tetszetősebb legyen.
Én nem ezt vettem észre. Sehol nem hallottam még mondjuk egy banki dolgozótól, orvostól vagy egy informatikustól, hogy nézd már milyen égő, dolgozni mer a kőműves..
Sokkal inkább vettem észre a fordítottját. Szinte minden nap hallani fizikai munkások szájából, hogy ki lehet törölni a diplomával, nem minden a diploma, nem csinálnak semmit, egész nap a gép előtt ülnek a hűs irodában, agyon vannak fizetve, olyan könnyű dolguk van én is simán meg tudnám csinálni, büdös nekik a kétkezű munka, agyon vannak fizetve, ha mi nem lennénk akkor ők éhen halnának mert nem ennének stb stb stb.
Reggelig sorolhatnám milyen megjegyzéseket kapok egy pénztáros "haveromtól", csak mert 19 évesen egyetemre merek járni.
Bocsmá hogy létezünk és nem akarunk életünk végéig fizikai munkába megrokkanni. Mindenkinek szabad joga van dönteni, hogy ki mit tanul és dolgozik majd utána. Ha nem jól választottál és keservesek a napjaid, ne a szellemi munkásokat szidd már a te hibádért.
Magyarországon miért hiszik azt, hogy csak az dolgozik aki nem végez szellemi munkát?
A szerelő / segédmunkás ismerőseimnek is van felesége vagy barátnője, aki ilyesmire fogja hogy nem állnak szóba vele a nők csak kifogásokat keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!