A “főnököm” kötelezhet arra, hogy a saját dolgaimat céges ügyekre használjam?
A “főnököm” papíron nem a közvetlen felettesem. Nem túl jó a viszonyunk, határozott idejű szerződéssel dolgozok, amit alig várunk, hogy leteljen. A céges telefonomat elvették, így a saját magán telefonomon szoktak hívni, de én senkit nem hívok azon, hanem vezetékesen.
Felhívott engem valaki aki magasabb pozícióban van, de nem tartozok alá, hogy a saját telefonomat adjam már oda valami munkásoknak, mert beszélni akar velük. Én ezt megtagadtam, mert a saját telefonom nem adom oda senkinek, ahogy kocsit se semmit. Erre hívta a “főnökömet” aki nagyon bunkó stílusban rám förmedt mert nem tettem eleget a kérésnek...
Jogos ez hogy erre kötelez és emiatt lecseszett?
Sok idióta, akik a jogokkal meg a Munka Törvénykönyvvel dobálóznak. Elmondom nektek a munkavállaló jogai csak papíron léteznek, a való életben nem.
Kérdésre a válasz: hivatalosan nem kötelezhet erre a főnökód, de ha kihúzod nála a gyufát, akkor simán ki tud rúgni valamilyen mondvacsinált okra hivatkozva. Manapság pedig nem olyan egyszerű váltani munkahelyek között...
Nem az a sok idióta aki a Munka Törvénykönyvével dobálózik, hanem az, aki ilyenkor meghúzza magát és bármit meg lehet vele csinálni. Szigorúan veszik a Törvénykönyvben foglaltakat akkor, ha a munkavállaló ki meri nyitni a száját.
De igen, lehet keresni más munkahelyet is, van sok. Persze nem mindenkinek van lehetősége váltani.
Régen volt egy szó: lojalitás.
A cég felé, aki a fizetésed adja.
Úgy látszik a mai csírák ezt a fogalmat nem ismerik.
Csak a csöves telefonjukat féltik.
Lojalitás...az. Szerintem nekem a csöves telefonom többe kerül mint 1 havi fizud. ;)
Aki meg nem jó semmire, az ne csodálkozzon ha kénytelen tűrni a munkahelyén a hülyeségeket. Tanulni kellett volna vagy érteni kellene máshoz is az "észosztáson" kívül, mert nyilvánvalóan marhaságokat terjesztesz, nulla tudással a hátad mögött.
Kérdező! Fel lehet bontani mindent, csak megfelelően kell megfogalmazni a felmondást.
És büszke vagy a mobilodra?😂😂😂😂
Van néhány lakásom, de nem verem a mellem tized annyira sem mint te a csöves telóddal....
"Manapság pedig nem olyan egyszerű váltani munkahelyek között..."
Pont, hogy manapság könnyű. Óriási munkaerő hiány van, olvass híreket.
Van néhány lakása. 🤣🤣🤣 hát persze. És azt abból szedte össze, hogy lojális a munkahelyéhez, ahol éhbérért 12 órázik. Mert ennyi aggyal kizárt, hogy normális helyre felvették.
Hagyjátok, felesleges vele vitatkozni, már az elején lebuktatta magát. :D
Bár belemehetnénk, hogy a kocsim drágább-e vagy a lakásaid, de az már nagyon gyerekes lenne. Ostoba. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!